Lättlagad julmat och julgodis




Här kommer ett till tips på en nysläppt julbok
...

Lättlagad julmat och julgodis
är skriven av Maud Onnermark. Maud är välkänd för sina recept och är känd både som tv-kock och som matskribent i olika tidningar. 2002 tilldelades hon Gastronomiska Akademins guldpenna. Här har hon samlat sina julrecept. Här trängs julbordets klassiker med moderna varianter. Allt i en lättlagad tappning.

 

I bokens olika kapitel bjuds på glöggfest med spännande tilltugg. Julbak med underbara skorpor och olika saffransdegar och andra godbitar. Till julbordet finns det man behöver: julskinka, kryddiga revbensspjäll, Janssons frestelse, julköttbullar, lättgjord julsenap, sill-, strömming-, laxrecept mm. Givetvis finns här även matbröden som hör julen till, kavring, vörtbröd och mjukkakor. Men det finns även nya spännande recept man kan prova att ha på julbordet. Sist men inte minst bjuder boken på julgodis, gräddkola, kanelknäck, mintkyssar och polkagrisar.

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?