100 % Ekologiskt

1999 togs ett beslut i Malmö stad om att införa ekologiska livsmedel i skolrestaurangerna. På Djupadalsskolan startades ett projekt där man skulle ställa om från storhushållsmatlagning till mat lagad från grunden på ekologiska råvaror. Personalen utbildades i ekologisk matlagning. Idag serveras i princip 100 % ekologisk mat på Djupadalsskolan. Mat som lagats från grunden och på plats. Det som visades på Djupadalskolan var att både elever och personal var nöjda med den ekologiska maten.  Kunskaper och erfarenheter från det arbete finns samlat i ”100 % ekologiskt” utgiven av Informationsförlaget.
100 % ekologisktkan fungera som en inspirationskälla både i skolan och hemma för något av det viktigaste, att ge våra barn bra mat.  Man har kommit fram till att både hälsan och prestationerna i skolan stärks av bra mat och riksdagen har antagit målet att 25 procent av livsmedlen i offentlig verksamhet ska vara ekologiskt producerad senast år 2010. Här finns hjälp på vägen, ekologiska matsedlar, kunskap och fakta.

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?