Det bor en tiger i mina händer : en massagesaga - Jeanette Milde, Sabine Rosén


Bokförlaget Alfabeta har gett ut en jätte fin massagesaga, som både går att läsa som vanlig bilderbok men även kombinera med en stunds massage som så många barn gillar.

Boken handlar om Molly som är ledsen för att hennes katt just dött. Molly ligger på sin säng och vill inte göra någonting. Milo försöker få henne på bättre humör och säger att de ska ut på ett äventyr. Det förslaget nappar Molly på och Millo börjar berätta en saga för henne. De ger sig iväg mot ett främmande land. Men resen dit är lång och kräver mod av Molly. Hon får kämpa mot sina rädslor på vägen och blir ledd av en tiger.

Bilderna i boken är lekfullt ritade i starka färger. Jätte fina bilder som väcker ett barns intresse. Längst ner på varje sida finns en eller flera beskrivningar på hur olika händelser ska gestaltas genom massage.

Jag gillar att boken ger förslag på massage. Många barn gillar massage och det blir en rogivande stund tillsammans. Sagan är även tillräckligt spännande för att hålla intresset från små öron vid liv även utan massage.


Postat av: jeanette milde

Kul att du skrivit om massagesagan i din blogg. Och att du tycker om den. Något som också är perfekt är att låta barnet göra massage på en själv. mmmmmm! :-)

2010-12-04 @ 19:55:18
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?