Barbapapa Äggen & Barbapapa Lopporna

Barbapapa och hans brokiga barbafamilj hör till mina favoriter. Deras historier kan alltid väcka mängdvis av tankar och det faktum att de alla kan förvandla sig likt kameleonter, är lika spännande idag på 2000-talet som det var för mig på 80-talet.

B/Wahlström Förlag har nyligen gett ut två fina böcker med barbafamiljen.

Barbapapa Äggen
 handlar om Barbazoo när han hittar några ägg i skogen. Han börjar genast leta efter fågelmamman. Men varken storken eller anden har tappat några ägg. Vem kan då rå om äggen? Han lyckas inte hitta någon fågelmamma. Då förvandlar sig Barbazoo till en fågel och lägger sig och ruvar på äggen. Men när äggen kläcks visar det sig att det inte är några fågelungar i äggen. Men det gör ingenting för Barbazoo. Han är lika stolt över sin familj ändå.

I Barbapapa Lopporna är Barbaskön ute i skogen och målar. Plötsligt stöter han på en igelkott. De blir vänner och lägger sig för att vila. Men Barbaskön vaknar med en förfärlig klåda. Misstänksamt tittar han på sin nya vän och ser att han är full med loppor. Hur ska Baraskön få bort lopporna? Enda lösningen blir att raka bort all päls. Men utan päls trivs inte Barbaskön. Nu blir det upp till den övriga uppfinningsrika barbafamiljen att snabbt hitta en lösning.
 

 

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?