Klassisk folksaga - Tuppen och hönan i hasseldungen

Den klassiska upprepningssagan av Asbjörnsen och Moe, har fått nytt liv med fina illustrationer av Tord Nygren. Bilderna är ögonfallande, färgstarka och vackra.


Tuppen och Hönan är i hasseldungen för att plocka nötter. Men hönan sätter ett nötskal i halsen. Tuppen skyndar för att hämta vatten för att rädda livet på sin höna. Men källan kräver löv av tuppen, för att ge honom vatten. Tuppen skyndar till linden för löv. Men även linden vill ha något i utbyte. Han vill ha röda gullband. För att få gullband springer tuppen till jungfru Maria. Även hon vill ha något tillbaka.

Stackars tuppen får bara fortsätta skynda runt runt. Alla kräver något i utbyte för att ge honom det han behöver. Smeden vill ha kol, vedhuggaren vill ha en yxa, bagaren vill ha ved, skomakaren borst osv.  


Historien om tuppen som räddar livet på sin höna har funnits länge. Jag förstår att barn gillar den – då barn gillar upprepningar. Den är även bra för minnet, då man tränar minnet genom att försöka minnas de långa rader av händelser som bara växer för var sida som går.


Utgiven av Opal Förlag. Titel "Tuppen och hönan i hasseldungen". Författare Asbjörn och Moe.
Åldersgrupp 4-7 år.

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?