Kraken - Boel Werner

Vad är krakar egentligen för slags djur? Slår man upp krake i djurboken står de att de härstammar från Krakalonien och är djur som en gång kunde flyga och spruta eld. Författarinnan Boel Werner hade faktiskt en krake när hon var liten. Den var söt med rosa nos och långa hängiga öron.


Boel och kraken hade roligt ihop. De åt kakor. För krakar äter mycket och helst kakor. De sprang ihop och gick i skogen tillsammans. På vintern ville inte kraken gå ut, istället satt de inne och läste böcker. Men när det var vår begav de sig ut tillsammans igen.


Krakar måste alltid hållas kopplade, för de springer väldigt fort. Men Boel brukade släppa sin krake lös ändå. Fast en dag när kraken drog som mest hade Boel vuxit upp och blivit stor och stark. Boel bestämde sig då för att lämna kraken vid trollstenen i skogen. Där trivdes den bäst. Men kraken finns kvar där ifall Boel vill komma tillbaka och krama den någon gång.



Det här är en bok om att växa upp. En bok om att lämna sina fantasifulla vänner bakom sig. Jag gillar den här boken jätte mycket. Den sätter sprätt på fantasin och är en bok som många barn kommer att gilla jätte mycket. Jag skulle inte bli förvånad ifall flera barn, efter att ha läst den här boken, får en busig krake vid sin sida.

Utgiven av Opal Förlag. Titel "Kraken". Författare Boel Werner. Åldersgrupp barn mellan 4-7 år.

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?