Smaker från Saltå kvarn: maten brödet kakorna

Smaker från Saltå kvarn: maten brödet kakorna” är utgiven av Ordalaget Bokförlag. Skriven av Åsa Swanberg.


Sverige är inne i en hälsotrend, med fullkorn, surdeg, ekologiskt, Gi-metoden mm. Det de flesta inte vet är att redan på 60-talet producerades dessa produkter på Saltö kvarn. Där tillverkade man fullkornsprodukter gjorda av biodynamiskt odlad spannmål. Sedan dess har de jobbat på i skymundan. Ända tills Sverige slogs av hälsotrenden. Nu säljs deras produkter i matbutiker över hela landet.


Här är receptsamlingen med Saltå kvarns recept som bas. Över 140 recept med mat, bröd och kakor. Boken är inte bara en receptsamling, utan man får över höra om Saltå kvarns historia och filosofi. Filosofin som bygger på att god och nyttig mat hjälper människan att utvecklas fullt ut. Att äta rätt är inte det lättaste. I denna bok får du massor av förslag. Man får lära sig hur man serverar en god middag med bulgur, strör en näve rostade frön över salladen, gör dipp med bönor som bas eller byter ut chipsen mot nötter. Surdeg, nötter, frön, gryn, torkad frukt, fullkorn och böner är något som ligger som grund i recepten.


Det här är en vacker kokbok. Den skickliga matfotografen Wolfgang Kleinshmidt som medverkat i många kokböcker har tagit underbara fotografier. Den som vill lära sig laga nyttig mat för kroppen får här massvis av uppslag och kunskap.
Varför inte prova att göra dinkelköttbullar, böndipp, surdegsbröd, äppelbröd, citronkaka med sesamfrön?


Ordalaget förlag hittar du här.

Postat av: Tant Kim | Design

Åh va roligt att du gillar den. :D

Har aldrig gjort något liknande förr så. :) Kramar

2010-03-03 @ 16:31:09
URL: http://tantkim.blogg.se/
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?