Min pottbok

 


Från Egmont Kärnan kommer två roliga och fina potträningsböcker. En rosa och en blå. En för flickor och en för pojkar. Varje bok innehåller 20 klistermärken att ge till barnet efter varje pottbesök. Klistermärkena kan fästat i boken eller användas på annat vis.


I den rosa pottboken går några flickor till affären. De köper fina pottor och trosor. Nu när de har supertrosorna behöver de inga blöjor längre. Nu är det dags att prova pottan. Boken är illustrerad med många fina och uppmuntrande bilder. Allt går i rosa och sidorna är fyllda med gulliga tjejer som ska gå på pottan. I den blå pottboken är det pojkarna som går till affären. De köper de finaste kalsongerna. Sagorna är precis likadana fast här går allt i blått och det är pojkar överallt istället.


Det man kan kritisera dessa sagor för är att de inte är könsneutrala, utan så tydligt är riktade mot flickor eller pojkar. Men jag stör mig inte på det. Tycker att det fungerar bra här. Sagorna är väldigt lärorika och uppmuntrande med pedagogiska bilder. Det här är böcker för de små pottränarna. Dessutom ser första sidan ut som en toalettring – kul!

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?