Martin Svensson - När inget annat hjälper

Martins Svenssons nya bok När inget annat hjälper (B/Wahlströms) skildrar tre unga människors liv.  Tre människor vars liv på olika vis är i kläm och vars handlande kommer att påverka dem alla.


Historien utspelar sig i Varberg, Stockholm och Turkiet. Vi får möta Leo vars dröm är att lämna småstaden Varberg och dra till Stockholm. I Stockholm är han säker på att han ska kunna slå igenom som rockstjärna. I alla fall har han större chans där än i Varberg. Leo har aldrig passat in i Varberg. Hans utmärkande stil har alltid dragit till sig blickar i den lilla staden. I Stockholm är han säker på att han ska kunna flyta in bättre. Sedan får vi möta Dilek. Hon och hennes familj har precis flyttat från Stockholm till Varberg. Dilek saknar Stockholm. Hemma hos Dilek är det kaos. Hennes pappa är allvarligt sjuk och hennes storasyster har försökt begå självmord. Men det är ingen som pratar med Dilek och berättar vad det är som händer. Dilek gör allt för att inte göra sina föräldrar upprörda.


En dag korsars Leo och Dileks vägar och de lär känna varandra. Men lyckan tar slut snabbt, då Dilek plötsligt försvinner. Leo förstår ingenting. Vad Leo inte vet är att Dilek fått lov att gifta sig med sin pappas barndomskamrats son Zelahatin. Zelahatin är också en olycklig bricka i pusslet. Han har fått lämna både sitt land och den kvinna han älskar för att gifta sig med en ung kvinna han inte känner.

Det här är en känslosam historia för unga läsare. Jag tycker om historien. Den är medryckande, lättläst och man kan känna sympati för alla huvudpersonerna. Boken rymmer mycket men framförallt är det en historia om tre unga individer. Läs!

 

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?