VINNA HELA VÄRLDEN - JENNY BERGGREN


Vinna hela världen
(Libris) är Ace of Base-sångerskans Jenny Berggrens första bok. En bok där hon berättar om sitt liv som sångerska i bandet Ace of Base.

Jenny skulle precis ta studenten då allt tog fart. De var fyra unga personer som plötsligt blev kända. Började turnera runt i världen. Framträdde, blev fotograferade, svarade på journalisters frågor och uppträde igen. Allt snurrade fortare och fortare.

Jenny berättar här om framgångens pris. Om pressade tidscheman och ett liv i ett ekorrhjul. Tillslut blev allt för mycket för Jenny. Jenny känner att hon vill ha en förändring.


Vinna hela världen
är en lättläst bok. Den beskriver Jennys kärlek till musiken. Hennes starka gudstro men också längtan efter ett normalt liv.

 

Vägen till friskare hud!Vägen till friskare hud
(Bonnier Fakta) är skriven av Helena Nyblom. Helena är legitimerad läkare, med ett stort intresse för livsstilens betydelse för hälsa. Hon har tidigare skrivit Supermat och Livskraft. Böcker som blivit väldigt populära.

 

I den här boken får man veta det mesta om hur man sköter sin hud på bästa sätt. Boken tar upp vilka faktorer som är skadliga för huden. Men även hur hormonförändringar och hudåkommor påverkar huden. Det finns också ett avsnitt om medicinsk hudvård.

 

Jag tycker att den här boken är jätte bra. Intressant och lättöverskådlig. Jag har lär mig mycket om allt som påverkar huden och hur man på bästa vis bevarar en frisk hud.

PAUS en liten bok om konsten att landa

Paus en liten bok om konsten att landa (Ica Bokförlag) är skriven av Louise Malmros Manfrinato. Precis som titeln anger handlar den om konsten att pausa. Pausa från vardagen som snurrar på. En av livets meningar är väl ändå att njuta. Men det kan vara svårt att göra det när känslan i kroppen ständigt är att livet rusar i full fart. Den här boken är för alla Er som skulle vilja hitta sätt att varva ner och låta kroppen återhämta sig. Forskarna anser att människan klarar av stress, bara man regelbundet låter kroppen återhämta sig genom att sakta ner.

 

Boken innehåller tips på hur man:


-Pausar från rutiner och vardagsstress.

-Bromsar.

-Laddar batterier och planerar sin tid.

 

Jag tycker att boken fungerar som en inspirationskälla och man väljer själv vilken metod man tycker passar bäst. Här finns många bra tips på återhämtningstekniker: andning, träning, djupavslappning och mental träning. Det finns även förslag på olika övningar som man lätt kan göra hemma. Boken är bra. Det är en bok som alla kan ha nytta av.

Dagens tema

Idag blir det ett litet ”Må bra - tema” här på bloggen. Det kommer att dyka upp tips på två böcker om den egna hälsan och det egna välbefinnandet.

TÄVLA OCH VINN: PEDAGOGISK BARNBOK LÅT ALLA VARA MED


Jag har nöjet att lotta ut ett exemplar av den fina barnboken Låt alla vara med.
Passa på att delta i tävlingen för att få ett eget exemplar.

För att delta i tävlingen:-Skriv en kommentar under detta inlägg.

-Länka till tävligen på din blogg. Har du ingen blogg, tipsa 5 vänner.

-Svara på frågan, Vad är temat i boken Låt alla vara med?
 
-För två lotter lägg till mig på
bloglovin.
TÄVLINGEN AVSLUTAS 15 SEPTEMBER 2010LYCKA TILL!
TÄVLINGEN AVSLUTAD!

Låt alla vara med: tillsammans är vi starka

Låt alla vara med: tillsammans är vi starka (ZimZalabim bokförlag) är skriven av Ulrika och Mats Slottner.

 

Rosa-Emma är 6 år och bor i Vänköping. Rosa-Emma har precis börjat skolan. Rosa-Emma har känt nästan alla sina klasskompisar sedan förskolan. Magnus är 6 år och bor i Smulvik. Han har precis fått veta att de ska flytta till Vänköping. Magnus är ledsen. Han vill inte lämna sina kompisar och är rädd för att han inte ska få några kompisar i den nya skolan.

 

Så börjar Magnus i skolan i Vänköping. Han tycker att alla barn tittar på honom. Och när det är rast får Magnus inte vara med och leka. När rasten är slut kommer inte Magnus tillbaka till klassen. Vad har hänt Magnus? Var är han? Klassen börjar leta.

 

Det här är en bok med det genomtänkta budskap, var en god vän.  Målgruppen är barn i åldern 3-6 år. En åldern då det är viktigt att lära sig vara snäll mot varandra. Boken avslutas med diskussionsfrågor där man som förälder får förslag på frågor man kan ta upp med barnet, för att samtala om ämnet på barnets nivå. Hur skulle exempelvis klasskompisarna agerat annorlunda? Även en teckningsuppgift som bygger på sagan finns. När man läst klart sagan lossar man den medföljande medaljen och barnet får den som bevis på att barnet nu vet hur man ska vara en bra kompis. Bra idé! Det kommer att komma fler böcker om Rosa-Emma. Ska bli spännande att se dem.

Vinnarna är...De 3 lyckliga vinnarna av Tarzan och Tarzan 2 är...- Sara - Ensamstående mamma. En perfekt filmkväll för mig är en film som faller i smaken, oftast är det en komedi, mycket godis och något gott att dricka.. och självklart, det viktigaste, tillsammans med människor som man tycker om och trivs med :) Kanske lite levande ljus också för att höja mysfaktorn ännu ett snepp.


- Therese. En filmkväll ska innehålla gott sällskap, en bra film och något gott att äta.


- Mamma Hannele. I en myskväll så vill jag ha en bra film, massa snacks runt omkring mig, gärna lite ljus och en mysig stämmning!GRATTIS!!! Maila mig Er adress, så kommer filmerna snart.
bokhunger@live.se

Fåglarna i Norden och Vilda växter i Norden
Från Ica Bokförlag kommer böckerna Vilda växter i Norden och Fåglarna i Norden. Båda är böcker som är roliga att ha med sig när man är ute i naturen. Böcker som både vuxna och lite äldre barn kan ha nytta och nöje av.

 

I Fåglarna i Norden presenteras nästan 300 olika fågelsorter. Boken omfattar faktiskt alla fågelsorter som regelbundet häckar i Norden. Varje fågel beskrivs med bild och fakta. Fakta delen omfattar storlek, kännetecken, utbredning, häckning och flyttning. Faktadelen är väldigt bra och bokens bilder är fint tecknade av naturkonstnären MatsÅke Bergström.

 

Vilda växter i Norden innehåller våra 370 vanligaste växter. Växter som man kan hitta i skog, mark och vatten i Norden. Varje växt beskrivs även här med bild och fakta. Faktadelen omfattar utbredning, namnens innebörd, kulturhistoria och kuriosa. Växterna är avbildade i vackra akvareller av Gebbe Björkman.

 

Det här är jätte fina böcker. De känns kompletta. Man klarar sig med dessa böcker.

 

Stora fotoboken

Stora fotoboken (Ica Bokförlag) är en handbok för fotografering. Utgåvan har fått en uppdatering med information om digitala kameror.

 

Boken guidar dig genom hur kameror och objektiv fungerar, både traditionella och digitala. Man får chans att lära sig kontrollera sin kamera fullt ut. Konkreta tips kring porträtt, landskap, natur, stilleben, arkitektur och action ges. Det finns även ett kapitel om digital bildmanipulation. Jag gillar bokens första del. Tyvärr tycker jag att jag fått bättre information om digitalfotografering i andra fotohandböcker.

Inredningsbok - Detaljer hemma


Jag har ett tips till Er! Boken Detaljer hemma (Bokförlaget Max Ström) Det är en helt ljuvlig inredningsbok med massor av inspirerande bilder. En bok att titta länge i. En bok att kura med i höstmörkret. Älskade boken redan vid första ögonkastet och blev inte besviken när jag började bläddra.


Detaljerna i ett hem är ofta de som sätter den personliga prägeln. Här har man tagit fasta på just det och fångat de små detaljerna ur vanliga människors hem. När Annika Huett och Ulf Huett Nilsson skulle göra boken, gav de sig ut på en resa genom Sverige, för att finna hem att fotografera. Resultatet blev högst inspirerande. Manualen är skriven både på engelska och svenska, vilket gör boken extra användbar. Boken är en fin present, lika mycket som en rolig inredningsdetalj i hemmet.

 

Amigurumi virkade djur


Det virkas som aldrig förr. Den japanska trenden att virka amigurumi (djur/figurer) har kommit för att stanna. Det som är roligt är att både barn och vuxna virkar.


Ica Bokförlag har precis gett ut boken Amigurumi virkade djur. Den är skriven av Elise Nilsson. Boken är färglad och fylld med inspiration. Den vänder sig till de som redan kan grunderna i virkning och vill lära sig något nytt. Här får man lära sig hur man gör sina amigurumis personliga. Från grundmodellen gör man lätt egna ändringar, byter färg, material osv. Boken innehåller mönster till 23 skapelser.


Vid det här laget har jag hunnit titta i många böcker med amigurumi mönster. Jag gillar den här boken. Den är färgglad och inspirerande. Mönstren är fina.

 

Badbok: Ville Val och Fia fisk

B/Wahlstöms förlag har gett ut två härliga badböcker för de minsta barnen, 0-3 år. Ville Val och Fia fisk är två färglada böcker, gjorda i plast. Böckerna tål vatten och är gjorda för att leka med och läsa i vatten. Figuren framtill går att knäppa loss, fylla med vatten och spruta vatten. Ville Val innehåller bilder på andra fiskar: bläckfisk, haj, krabba, säl och en val som stänker vatten. Fia fisk innehåller bilder på allt som tillhör en dag på stranden: boll, sandslott, håv och en fisk som sprutar vatten. Böckerna är roliga leksaker som passar lika bra i badet som på stranden.

Kakeldekor med recept
Kakeldekor med recept. Ganske roliga tycker jag och ett lätt sätt att piffa upp kökskaklet.
Du hittar dem hos Carlssoninterior.se. Priset är endast 99:-

Bild lånad från Carlssoninteriör.se.

Barnläkarboken

 


En bok som är bra att ha tillhands hemma när man har barn i huset är en bra barnläkarbok. En som är lätt att slå i och har tydliga bilder. Från Ica Bokförlag kommer Barnläkarboken. En jätte bra barnläkarbok.


Från A till Ö finns barnsjukdomar och lättare åkommor beskrivna med symptom, bilder och behandling. Här kan man bläddra bland över 160 barnsjukdomar. Bokens beskriver vilka sjukdomar man kan behandla hemma och vad man kan göra, när man ska kontakta sjukhus och vad doktorn gör på sjukhuset.

Barnets kroppsspråk

Från Ica Bokförlag kommer föräldrahandboken Barnets kroppsspråk. Boken är skriven av Emma Howard.Experterna har länge insett betydelsen av icke verbal kommunikation hos vuxna. Studier har visat att 60% av kommunikationen sker ej verbalt, utan med rörelser och gester. Bebisar är experter på att använda och tolka kroppsspråk. Fram till de lärt sig prata är de helt beroende av kroppsspråk. Nyblivna föräldrar skulle ha stor nytta av att kunna förstå exakt vad deras bebisar vill.


Barnets kroppsspråk
är en uppslagsbok (Från nyfödd till trotsålern) Indelad efter sömn, mat, gråt, glädje, trots etc.  Indelningen gör det lätt att snabbt hitta vad man söker och man får lära sig hur man kan tyda barns signaler i specifika situationer. Många handfasta råd ges. Att bli arg på ett barn som inte förstår varför man blir arg är meningslöst. Det löser ingenting. Efter att ha läst den här boken ser man att de flesta konflikter beror på missförstånd.

Ett barn blir till - Lennart Nilsson
Ett barn blir till


 

När ett barn blir till (Bonnier Fakta) av Lennart Nilsson gavs ut första gången 1965. Den blev betydelsefull och för första gången kunde man se livet före födelsen. Boken väckte förundran men även ny kunskap. Sedan dess har boken kommit i många nya utgåvor och även översatts till andra språk. Miljontals människor har läst boken.

 

Här är boken i en ny utgåva. Fortfarande lika fascinerande. När jag väntade mitt första barn för över 10 år sedan, bläddrade jag flitigt i När ett barn blir till. Jag tror att de flesta som bär på ett barn tycker att den här boken är lika spännande. Här finns bilder från alla stadier och man kan följa embryot/fostret vecka för vecka, från befruktning till förlossning . I denna utgåva är bilder insamlade från alla utgåvor. Tillsammans med professorn Lars Hambergs text berättar den en fascinerande historia om ett barns start. Boken är indelad i kapitel efter ägget, spermien, befruktningen och graviditeten.

 

När ett barn blir till slutar aldrig att fascinera. Bilderna är otroliga. När jag väntade mitt första barn var det en äldre upplaga jag bläddrade i. Den här utgåvans design är stiligare men jag var ändå lika fascinerad när jag bläddrade i mitt exemplar. Missa inte När ett barn blir till!Baby : ett litet mirakel : barnets utveckling de första två åren

Zoologen Desmond Morris är berömd för sina böcker om människors och djurs beteenden. Baby ett litet mirakel (Ica Bokförlag) är en underbar bok av Desmond. Här beskrivs barnets utveckling, den fysiska, sociala och känslomässiga, under de två första åren.


Boken är otroligt fin. Som ett konstverk i sig. Med underbara bilder och intressant fakta illustreras människokroppens komplicerade uppbyggnad. Boken är ingen vanlig föräldrahandbok. Den är så mycket mer. Här får man chansen att förstå sin baby och den snabba utveckling som sker under de två första åren. Perfekt present till nyblivna föräldrar.

 

Förvaring barnens teckningar


Jag sparar alltid ett stort urval av barnens fina teckningar. Hittade de här fina förvaringsmapparna för teckningar. Visst är de fina? De finns hos Inreda.com.Bilderna lånade från Inreda.com.

Dekorerade tårtor till fest - May Clee-Cadman

Jag har hittat den perfekta boken för dig som vill göra dekorerade tårtor. Gräddtårtor i all ära men ibland kan det vara roligt att göra något annorlunda. Det finns ett stort utbud i butikerna och på nätet med allt du behöver för att göra dekorerade tårtor.

 

Författaren May Clee-Cadman har bakat tårtor ända sedan hon var liten. I den här boken har hon valt ut sina favorit tårtrecept. Till varje tårta finns enkla steg-beskrivningar, vilket gör det lätt att själv göra tårtorna. Har man ont om tid kan man anpassa tårtmodellerna till fina muffins och bakelser. Boken är fylld med vackra bilder på tårtor. Så man kan lätt se alla detaljerna som gör tårtorna speciell.

 

Boken är jätte fin. Den är rolig att bläddra i och låta sig inspireras. Jag rekommenderar den verkligen för den som vill skapa tårtor. Här finns recept och bilder till tårtor för alla tillfällen, bröllop, fest, kalas mm. Boken är utgiven av Ica Bokförlag.

Lekmatta bilar

LILLABO Lekmatta grön Längd: 133 cm Bredd: 100 cm

Tejpen som jag visade i det tidigare inlägget är något som jag hittade nu när jag googlade. Tycker det var en rolig idé. Som alternativ till den hittade jag en mer traditionell bilmatta från Ikea, Lillabo lekmatta.


Bild lånad från Ikea.

Tejp - My first Autobahn

Bilder lånade från Inreda.com
Titta vilket roligt alternativ till bilmattor. Det är en tejp med vägmönster. Du väljer själv hur du vill tejpa upp vägarna. Jätte kul.  Bara fantasin sätter gränser för hur vägarna ska gå. Produkten hittar du hos Inreda.com.

Glöm inte bort att delta


i min tävling. Där man kan vinna två Disneyfilmer. Tävlingen hittar du här. TÄVLINGEN AVSLUTAD!    

Karin Alfredsson - Den sjätte gudinnan

Den sjätte gudinnan (Damm förlag) är Karin Alfredssons fjärde roman i Ellen-sviten. Böckerna med Ellen Elg handlar om kvinnoförtryck i världen. Huvudpersonen läkaren Ellen är påhittad. Det är även de personer som hon möter i de olika böckerna. Men alla händelser har en verklighetsbakgrund. Den sjätte gudinnan utspelar sig i Indien och tar upp kvinnors utsatta situation i landet.Läkaren och biståndsarbetaren Ellen Elg anländer till Indien för att arbeta åt FN. Tillsammans med advokaten Madhu, som specialiserat sig mänskliga rättigheter träffar hon Kali och Amrita. Kali är en ung tiggarska. Våldtagen, kastlös och med ett litet barn att försörja kämpar hon för att hålla sitt barn vid liv. Amrita är brännskadad efter en olycka där hennes man kastade ett brinnande föremål mot henne.Amrita och Kali bestämmer sig för att skippa rättvisa. Madhu vill driva de utsatta kvinnornas situation i rätten. Men Kali och Amrita försöker skippa rättvisa på sitt eget vis.Den sjätte gudinnan är betagande. Jag streckläste boken för att snabbt få reda på utgången. Språket är lätt att ta till sig. Det är en bra bok. Har hört att det ska komma en femte bok i samma serie. Ser fram att läsa den.Den sjätte gudinnan
finns även som ljudinspelning (Damm förlag) En inspelning på 10,5 timmar, uppläst av Katarina Ewerlöf. Jag har lyssnat på den och Katarina är underbar som uppläsare och läser med stor inlevelse. Den här cd-boxen lyssnades på i bilen när vi pendlade fram och tillbaka från stan till landet i sommar.

 

Rabatt till mina läsare

Jag har glädjen att meddela Er läsare att Ni får 10% i butiken Mahingo.com. Så nu kan Ni klicka hem klänningen jag visade nyss till rabatt. De har även massor av andra fina plagg, både till dam och herr. Samt skor och smycken. Väl värt ett besök. Uppge koden ”Bokhunger” i kassan, så dras rabatten.

 

Klänning


Jag har fått hem en jätte fin klänning från Mahingo.com. Den kommer att passa utmärkt till hösten och vinterns festligare tillfällen. Tack Mahingo.

Vinnare...

Ännu en tävling avslutad och en vinnare utsedd.

Vinnaren av petshops figurerna är...

Annika

Jag vill vara med o tävla, och gillar på fb (Annika Nilsson).
Jag har länkat här:
http://nilssonpettersson.blogg.se/tavlingsblogg/2010/august/bokhunger-bamba-158.html

Vill vinna för att våra pojkar trotsar "reglerna" för pojkar. Dom ÄLSKAR sånt här. Armband, smådjur, söta saker osv... och jag tänker inte motarbeta det. Så detta vore klockrent! =)


Grattis

Maila mig din adress så kommer din vinst. bokhunger@live.se 
Strumpor och sockar - 12 stickade och virkade modeller

Strumpor och sockor : 12 stickade och virkade modeller

Strumpor och sockor – 12 stickade och virkade modeller (Berghs) av Sys Fredens innehåller hela 12 stickade och virkade mönster till sockor. Sockor till hela familjen. Baby-, barn och vuxenstorlek. Boken innehåller även ett översiktsschema med mått och maskantal så man kan sticka varje socka i just den storleken man önskar. (Från st 18/21 till 44/45)


Boken känns komplett. Man klarar sig gott och väl med de här modellerna för att förse sin familj och vänner med härliga egengjorda sockor. Den här boken kan man ha stor nytta av om man vill sticka egna sockor. Mössor : 14 modellerI samma serie finns boken Mössor – 14 stickade och virkade modeller. (Berghs) Den är uppbyggd på samma vis. Och innehåller mönster till 14 härliga stickade och virkade mössor. Här finns mössa med en knut, keps, mössa med stjärnor, mössa med ullig kant och så mycket mer. Säger som med ovan nämnda bok att med den här boken känns det som man klarar sig långt.

 

 

Oj! - Stina Wirsén

Oj!

Oj! (Bonnier Carlsen) av Stina Wirsén är en underbar pekbok för de minsta. Här får vi stifta bekantskap med figurerna en liten skär och små brokiga.


En brokig är ute och går då han ser ett hål. Plötsligt tittar en mask upp ur hålet. En liten skär kommer också och vännerna upplever ett helt äventyr med masken som tittar upp ur hålet.


Jag bara älskar Stinas illustrationer. De är underbara, lekfulla och snygga. Boken bjuder på spänning i det lilla för de minsta barnen. Det har även kommit en till pekbok för de minsta i samma serie. Den heter Hej! Den har jag inte läst. Men skulle gärna läsa den. Stinas böcker med en liten skär och små brokiga finns även för äldre barn.

Nytt laptop skin till min laptop


Jag var less på min laptop. Kände att jag ville göra något nytt med den. Så jag surfade runt och hittade butiken Laptop-skydd.se.  Där kan man välja mellan massor av olika fina laptop skins. Jag valde ett i läder. Men de har för alla olika smaker och stilar. Ett laptop skin är en självhäftande vinyl dekal avsedd att fästa på utsidan av bärbara datorer. På så vis ger man snabbt och lätt datorn ett nytt utseende och även i viss mån ett skydd mot repor.  


Bilderna lånade från Laptop-skydd.seMontering: Det var väldigt lätt att fästa laptop skinnet på datorn. Eftersom min skärm är liten, klippte jag ut den storleken jag behövde ur det medföljande arket. Sedan tog jag bort skyddspapperet på baksidan och tryckte fast laptop skinnets självhäftande sida. Jag fäste även en bit vid tangentbordet.


Resultat:
Jag är väldigt nöjd. Laptop skinnet sitter ordentligt. Känns hållbart och snyggt. Produkten rekommenderas.
Före bild: Min tråkiga laptop.

Efter bild: Min Laptop med nytt laptop skin.


Tack, Laptop-skydd.se för mitt fina laptop skins!

Tuffa racerbilar - med ljudeffekter

Tuffa racerbilar


Tuffa racerbilar
(Rabén&Sjögren) är boken för de som älskar racerbilar. Den är fylld med bilder på tuffa bilar. Boken är mycket mer än bara en bok, den är även en leksak. Det finns en inbyggd ljudknapp med motorljud och flikar att dra i och luckor att vända på. Man kan även tävla och styra två bilar på en tävlingsbana. När det är dags för däckbyte går man in i depån. Här finns bilder på racerbilar, nascar-bilar, en monstertruck, en hot rod och en rally bil. Den här boken är bra. Har bara en invändning. Det gäller att barnet inte är för litet, för då tror jag inte luckorna och de utfällbara bilarna håller.


I samma serie:

Tuffa traktorboken (2008)
Tuffa grävmaskiner (2008)
Tuffa dinosaurieboken (2008)

Händiga Hanna lagar bilen - utmanar de traditionella könsrollerna

Händiga Hanna lagar bilen

Händiga Hanna lagar bilen (En bok för alla) är skriven av Titti Knutsson. Det finns även två andra böcker i samma serie. De heter: Händiga Hanna lagar pappa och Händiga Hanna på bondgården. Hanna är en självsäker och finurlig liten tjej. Hennes passion är att laga och fixa saker. När man lagar något infinner sig ”fixat-färdigt-glädje”. Hanna älskar den känslan.


En morgon när Hanna och hennes pappa åker bil stannar plötsligt bilen och den går inte att starta igen. Hannas pappa vet inte hur man ska få igång bilen. Som tur är stannar en snäll farbror för att hjälpa dem. Han hittar inte felet och tar bilen med sig till sin verkstad. Där får Hanna hjälpa till att laga bilen...


Det jag gillar med Hanna och böckerna om henne är att de traditionella könsrollerna inte följs. Det är roligt att huvudpersonen är en tjej och att hon gillar att laga saker. Böckerna passar både tjejer och killar och är detaljerade med många bilder. Roligt!

Nicke Nyfiken och brandkåren

Nicke Nyfiken och brandkårenJag har läst en till bok med Nicke Nyfiken, den snälla och nyfikna apan. Den här boken riktar sig till de lite äldre barnen i åldern 3-6 år. Nicke Nyfiken och brandkåren (Rabén&Sjögren) är i större format, med mer text och gjord i tålig kartong.


Nu får Nicke och mannen med den gula hatten följa med en skolklass på besök till brandkåren. Det första de ser är brandmästaren som står bredvid en stor brandbil. Brandmästaren berättar vad en brandman gör. Inne på brandstationen ser Nicke en silverstång i ett hörn. Nicke blir nyfiken på var stången leder och bestämmer sig för att se efter. Oj, han kommer till undervåningen. Där står den röda brandbilen och väggen är fylld med jackor, hjälmar och stora svarta stövlar. Nicke får en idé. Han provar kläderna. Plötsligt går larmet och brandmännen kommer rusande mot sina kläder...


Det här är en spännande bok. Hur ska det gå för brandmännen? Ska de hitta sina kläder? Hur ska det gå när Nicke smyger och följer med brandbilen på utryckning? Det finns många detaljer på bilderna att titta, peka och prata om. Dessutom får barnen en liten inblick i hur det går till på en brandstation.

 

Nickes godnattbok - Fin godnattsaga för de minsta

Nickes godnattbok

Nyligen skrev jag att jag läst Nicke på Zoo (Rabén&Sjögren). En pekbok för de minsta barnen. Nu har jag även läst den andra pekboken i samma serie. Den heter Nickes godnattbok (Rabén&Sjögren) Jag tycker att både böckerna är fina. Jag gillar Nicke Nyfiken. Dessutom stimulerar böckerna de minsta barnen med färg, form och former.


Det är tid för Nicke att sova. Till drömmarnas land ska han åka. Dröm att du kan simma som en fisk och att du någon gång får flyga luftballong.


Boken är fin och passar att ha som godnattbok för din baby. Avslutningsorden
Dröm och sov mjukt och gott. Kram och godnatt min lilla skatt är fina "sov gott ord".

 

Vinnaren är...


Tävlingen är avslutad. Så roligt att så många deltog!!! JÄTTE KUL - Nästan 50 stycken deltagare. Nu är vinnaren dragen och det är avgjort vem som blev den lyckliga vinnaren av en personlig kalender.
(Skrev ner alla namnen på lappar, la i en skål och drog en vinnare. De som lagt till mig på BL fick två lotter. nästan 50*2 lotter... Så ni kan tänka Er att det blev många lotter att skriva:-)


Vinnaren är: Creyla


 

GRATTIS!!!

(Jag tar kontakt med vinnaren snart)

En dag med Barbapapa - Pekbok

En dag med Barbapapa

Som jag berättat tidigare så gillar jag Barbapapa. Jag gillar den brokiga familjen som kan ändra form och förvandla sig till det man minst anar.


En dag med Barbapapa
(B/Wahlströms) är en bok i hård kartong för de minsta barnen. En bok där man får stifta bekanskap med hela familjen och deras olika intressen. Dessutom får man se vad de hittar på för spännande äventyr under en dag.


Det här är en härlig och fantasifull bok.

Höstshopping till äldsta dottern

Allt från H&M.

Höstshopping till 2-åriga sonen


Allt från H&M.

Höstshopping till yngsta dottern
Allt från H&M.

Min fem i topplista - Pekböcker


Som Ni ser så är det ett helt gäng med pekböcker som jag tagit del av igår och idag. Min fem i topplista från de är:


1. Lilla nyckelpigan

2. Den näbbiga kycklingen - Fladderpekbok

3. Räkna med bilar

4. Djurpekböcker i miniformat

5. Min första bok om Bamse

Lilla nyckelpigan och Lilla sköldpaddan - Pekböcker


     


Lilla Nyckelpigan
och Lilla Sköldpaddan (Egmont Kärnan) är två underbara pekböcker.


Lilla Nyckelpigan handlar
om mamma Nyckelpiga som har tappat bort sina barn. Har Ni sett mina söta röda barn? frågor hon. Nej, säger mamma Bi, alla mina barn är gula. Mamma Nyckelpiga springer och springer. Var är mina små barn? ropar hon. Hon frågar alla hon träffar i skogen. Men varken spindeln eller snigeln har sett dem. Inte heller mamma Gräshoppa har sett dem. Alla mina barn är gröna, svarar hon. Mamma Nyckelpiga springer och springer. Ska hon hitta sina barn?


Lilla Sköldpaddan
handlar om lilla sköldpaddan som har tappat bort sin mamma. Kaninen säger att sköldpaddans mamma är hos ugglan. Men när lilla sköldpaddan kommer dit är inte mamma där. Sköldpaddan får söka vidare. Hon söker hos mamma Bäver men mamma är inte där heller. Ett, två, tre, fyra. Sköldpaddan går och går. Ska hon hitta sin mamma?


De här böckerna är gjorda i hård kartong. När man drar i handtaget på bokens sida rör sig nyckelpigan och sköldpaddans ben, så de kan söka vidare. (Extra plus för att handtaget är stadigt och inte ser ut att gå söner i första taget) Böckerna är söta och kärleksfulla. Enkla med fina illustrationer. De faller mig helt i smak.

Jag och djuren på gården och Jag och husdjuren - Tittut - pekböcker

  
   


Jag och djuren på gården och Jag och husdjuren (Egmont Kärnan) är två böcker i samma serie. Roliga tittut-böcker för de minsta barnen. Båda böckerna har varsin spegel för lekar. Jag och djuren på gården innehåller härliga fotografier på bondgårdens djur. Jag och husdjuren visar fotografier på våra vanligaste husdjur. Båda böckerna är jätte fina och man drar ut de som ett dragspel när man ska titta på alla bilderna. Rekommenderas!

Den näbbiga kycklingen - Fladderpekbok

FLADDERBOK DEN NÄBBIGA KYCKLINGEN

Den näbbiga kycklingen (Egmont Kärnan) har lite mer text än de tidigare pekböckerna som jag tagit upp. Den handlar om en liten kyckling som får lära sig om hänsyn.


Grisarna på gården pratar om vad de ska äta till lunch. Plötsligt kommer kycklingen Stina och avbryter dem. Lammen på ängen står också och pratar med varandra. Även de blir avbrutna av Stina. Mamma ko står och berättar en saga för sina kalvar när hon blir avbruten av Stina. Djuren tröttnar på att bli avbrutna av Stina. När Stina senare på kvällen pratar med sina syskon avbryter de andra djuren Stina. Då märker Stina hur jobbigt det är!


Boken förmedlar ett budskap, samtidigt som det är en underhållande saga med fina illustrationer. Kycklingen på framsidan har vingar som kan fladdra om man drar i en flik. Roligt! Vingarna känns hållbara. (Det är inte alltid flikar känns hållbara i pekböcker har jag märkt) Boken är gjord i tålig kartong för mycket lek och läsning.

 
I samma serie ingår:

- Den modiga fjärilen

MIN FÄRGRIKA PEKBOK TITTA! VILKA FÄRGER!

PEKBOK MIN FÄRGRIKA PEKBOK TITTA! VILKA FÄRGER!

Min färgrika pekbok (Egmont Kärnan) handlar om våra färger. Här får det lilla barnet chansen att på ett skojigt vis träna på färgerna. Varje uppslag är indelat efter en färg och alla sakerna på det uppslaget har den färgen. Det finns ett uppslag för röd, gul, rosa, grön, silver osv. Något som är roligt är att det även finns ett uppslag för regnbågsfärgade saker, exempelvis ett regnbågsfärgat paraply. Ett uppslag visar saker i svart och vitt. Där finns en randig zebra. Slutligen finns det ett uppslag med saker i alla möjliga färger. Här får barnet själv säga vilka färger alla olika sakerna har.


Bokens sidor är gjorda i hård kartong. Det finns många böcker om färger med liknande uppbyggnad. Men jag gillar den här särskillt mycket. Uppslagen är snygga och roliga. Exempelvis så pryds det rosa uppslaget av en rosa ballerina, rosa flamingo, rosa gris, rosa milkshake och en rosa cupcake. Dock gör inte bokens framsida boken rättvis tycker jag. Invändigt är den mycket snyggare. Blev glatt förvånad.

Min första bok med fordon - Pekbok

PEKBOK FULL FART! MIN FÖRSTA BOK MED FORDONDet här är en härlig pekbok för alla små som gillar fordon. Min första bok med fordon (Egmont Kärnan) är nämligen fylld med olika fartfyllda fordon upplagt på tjugo sidor. Det är tur att sidorna är i tålig kartong, så den tål många läsningar.

Här kan man hitta bilder av olika fordon som finns på bondgården, stora fordon, byggmaskiner, fordon i luften, tåg, räddningsfordon, personbilar, båtar och fartvidunder. Gillar ditt barn fordon – missa inte den här boken!

Leta hemma! - En pekbok från snurra på hjulet - serien

SNURRBOK LETA HEMMA


Leta hemma!
(Egmont Kärnan) ingår i snurra på hjulet-serien. I samma serie finns:
Leta på gården! Leta i djungeln! och Leta vid havet!


Nu ska vi hjälpas åt att hitta djuren som försvunnit hemma. På ena sidan får barnet snurra på hjulet och välja rätt djur och på andra sidan leta efter djur som gömmer sig på sidan.

Boken är både rolig, spännande och lärande. Dessutom är bokens illustrationer fina och i varma pastell färger. Också den här boken har en behändigt format (
120x100 mm) Perfekt att ta med i väskan på utflykter.

Pekbok - Mina första 100 ord på gården

PEKBOK MINA FÖRSTA 100 ORD PÅ GÅRDEN


Mina 100 första ord på gården
(Egmont Kärnan) handlar om livet på bondgården. Den är fylld med 100 färgglada fotografier. Orden är indelade efter ämnen. Vilket gör det lätt att hitta. Här finns det mesta som man förknippar på med en bondgård: djur, fordon och mat från gården.

 
Den här pekboken passar jätte bra för de minsta men även för de lite större. Det är en härlig pekbok. Plus för att det finns så många bilder i den, så den räcker länge.

 

Pekbok - Räkna med bilar

PEKBOK BILAR RÄKNA MED BILAR/VAR? HÄR!

Min son är ett stort fan av Disneyfilmen Bilar. Så Ni förstår att pekboken Räkna med bilar (Egmont Kärnan) som är fylld med bilar från filmen  gick hem hos oss. Jag tror att många biltokiga barn kommer att älska Räkna med bilar.


Här får man lära sig räkna med Blixten McQueen och hans vänner från Kylarköping. Tio sidor lång är boken som är gjord i hård kartong. Från ett till tio får man lära sig räkna. Varje tal är representerat med lika stort antal bilar.


Det är alltid roligt att lära sig något när favoritfigurerna dyker upp. Passa på att få en räknebok med bilarna från filmen
Bilar om ditt barn är ett lika stor fan som min son!

Flikpekböckerna - Stor eller liten? och Äpple eller apelsin?

 
FLIKBOK STOR ELLER LITEN?              FLIKBOK ÄPPLE ELLER APELSIN?


Stor och liten?
och Äpple eller apelsin? är två flikpekböcker. Böckerna är gjorda i hårda kartongsidor. Varje bok har tio roliga flikar att dra i för små fingrar. Båda böckerna är färgglada och tilltalande. Roliga!


Stor och liten? (Egmont Kärnan)
 handlar om motsatsord. Barnen får lära sig ordens motsatta betydelse på ett roligt och lekfullt vis. Vad är skillnaden mellan tunn och tjock, dag och natt, ren och smutsig och bakifrån och framifrån? Här finns orden beskrivna med bilder och flikar att dra i.


I
Äpple eller apelsin?(Egmont Kärnan) får barnen lära sig ords betydelse. Här finns olika maträtter, klädesplagg, djur och leksaker. Även här får man titta på bilder och flytta flikar för att upptäcka gömda ord och färgglada bilder.

Djurpekböcker i miniformat

PEKBOK KNUBBISAR: COOLA KOR           


          


Det har kommit en serie med underbara pekböcker i miniformat (80x90 mm) De är perfekta att ha i hand-, skötväskan för att bara slänga upp när det krisar sig, med tårar och tristess, i en kö eller på bussen. Jag har läst: Mäktiga maskiner, lyssna på oss, fina fåglar, glada grisar, coola kor och får och getter.

 
Böckerna är gjorda i tålig kartong och besår av tio sidor i vardera bok. De innehåller verkliga fotografier på djur och maskiner som gestaltas med 1-3 ord. Gaffeltruck, skördetröska, lerig gris, hungrig gris, kalkon, gäss, klippt får, ulligt får, gnägg säger hästen, fläckiga kor och kor som äter är exempel på en del av allt som finns i böckerna.


Jag gillar den här serien. Speciellt för dess bilder och för det praktiska formatet. De här böckerna rekommenderar jag Er att köpa. De är utgivna av Egmont Kärnan.

Min första bok om Bamse - pekbok

PEKBOK MIN FÖRSTA BOK OM BAMSEMin första bok om Bamse (Egmont Kärnan) är en fin pekbok för de minsta. En bok som kan bli deras första bekantskap med undebara Bamse. Boken består av tolv sidor i tjock och tålig kartong. Formatet är lagom i storlek, 180x160 mm. Som alltid i böcker med Bamse är bilderna klara, tydliga och i fina färger.
 

Vem är Bamse? Jo, det är han som är björnen som bor i stenhuset på Höga kullarna. När Bamse äter farmors dunderhonung blir han världens starkaste björn. Världens snällaste björn är han alltid. Vem är Lille Skutt? Vem är Skalman? Vem är Farmor? Vem är vargen? Alla Bamses vänner och ovänner presenteras i Min första bok om Bamse.


Det här är en fin liten bok om en älskad och omtyckt björn. Han är inte bara världens starkaste björn utan också värdens snällaste björn.

 

Bamse i djungeln - pekbok med ljud.

LJUDBOK BAMSE I DJUNGELN

Böcker för de minsta med ljudeffekter är nästan alltid populära. Bamse i djungeln (Egmont Kärnan ) har fem knappar med ljudeffekter.


Bamse, Lille Skutt och Skalman har åkt till Afrikas vilda djungel för att fotografera djur. De ser lejon, apor och en vild noshörning. Hur djuren låter får du höra när du trycker på ljudknapparna som sitter på bokens ena kant.

Den här boken är rolig för de lite större barnen. Bra underhållning. Det är spännande att trycka på knapparna och höra djurens läten. Bilderna i färg är klara och tydliga. Det finns tio uppslag och bokens format är 225x195 mm. Plus för att det går att byta batteriet till ljudeffekterna!

Tips på pekböcker


Pekböcker i alla ära. De är bra och ofta uppskattade. Men det finns så många så det kan vara svårt att sålla. Idag har jag läst igenom ett helt gäng. Ni ska få ta del av vad jag tyckte om dem. Och Ni kommer att få många tips på vad Ni kan köpa för första böcker till Era barn. Många utav de här böckerna är även fina presenter.


                             

Hej vacker - Ann-Helén Laestadius - Om ursprung och identitet

Jag har precis läst ut ungdomsboken Hej vacker (Rabén&SJögren). Den är skriven av Ann-Heléna Laestadius och är en fristående fortsättning på SMS från Soppero. Jag har tyvärr inte läst SMS från Soppero. Men blir sugen på att läsa den.


Agnes ska spendera sommarlovet hos mormor och morfar i byn Soppero  högst upp i nordligaste Sverige. Agnes som bor i Solna ser fram emot sin långa resa. För det första ska hon träffa Henrik. Killen som hon skickat SMS till. Sedan ska hon lära sig mer om sitt samiska ursprung och lära sig  prata samiska. Agnes mamma är samisk men har aldrig lärt Agnes någonting om hennes samiska kulturarv. Anledningen är att hon själv flytt från en tid, där hon blev retad för sitt ursprung. Det kommer att ta tid innan Agnes får höra sin mamma prata samiska igen.

Agnes gillar att vara med Henrik. Men det blir inte som hon tänkt sig, deras möten får att snabbt slut.  Henriks föräldrar tycker  inte att Agnes är samisk nog för att träffa deras son.

 
Jag gillar den här boken. Den handlar om den första kärleken, identitet och ursprung. Ämnen som är aktuella för målgruppen. (12 år och uppåt) Språket i boken är bra. Det här är en bok att köpa till Era barn!

 

TÄVLA OCH VINN: DVD-PAKET TARZAN OCH TARZAN 2                               
©DisneyDen 18/8 släpps en nysläppning av Disneys Tarzan filmer. I samarbete med Disney har jag nöjet att presentera en tävling där Ni har möjlighet att vinna ett dvd-paket med Disneyfilmerna: Tarzan och Tarzan 2.HELA 3 VINNARE KOMMER ATT VINNA VARSITT DVD-PAKETFör att vara med och tävla ska du:

- Berätta vad du tycker att en bra filmkväll ska innehålla.
-Lämna en kommentar under detta inlägg.
-För två tävlingslotter, lägg till mig på
bloglovinTävlingen avslutas den 25/8 2010Tarzan är sagohjälten som blev övergiven i skogen som spädbarn och blev uppfostrad av gorillamamman Kala. Han lärde sig överleva i djungeln och prata med djuren. Men i skogen lurar många faror. I de här filmerna får du följa Tarzan både som liten och stor. TÄVLINGEN AVSLUTAD!


Vinnaren av en Voodoll är...

Vinnaren av en Voodoll från Voodoll.se är.... Krånglig&Konstig som önskar vinna Pascal le Chef

Vill gärna vinna Pascal le Chef.
Valde just den för att jag älskar att laga mat och att stå vid köket!
Jag hoppas att jag blir en bra kock nån dag!


GRATTIS!!! GRATTIS!!!Maila mig din adress, så kommer din vinst snart!
bokhunger@live.seVinnaren av boken: Farbror Dysterkvists resa
Vinnaren av barnboken Farbror Dysterkvists resa är...

Mattias

GRATTIS!!! GRATTIS!!!

Maila mig adressen dit jag ska sända boken, så kommer din vinst snart!

Maila på: bokhunger@live.se

Solrosen & skolstart


Min dotters solros. Hon har sått den från frö. Nu har den blommat ut. Men så här stilig var solrosen i mitten av sommaren. Tänk att sommaren snart också är slut. Vi har en vecka kvar av ledigheten med hela familjen hemma. Ska försöka njuta av den här sista veckan.

 

Loppis på landet

En rolig sak på sommaren är alla gårdsloppisar som man kan passa på att besöka. Vi har besökt en som låg på en jätte mysig gård. Blev lite olika gamla burkar och så ett fat.


Fatet som fick följa med oss mycket av nostalgi skäl. Minns att min mormor dukade med ett likadant när vi kom på middagar hos henne. Gillar även fatets retro känsla.  Med vitt porslin till, tror jag det kommer att bli fint till dukningar. (Fatet kostade 30:-)
 


Charmig äldre plåtburk. Med följde också ett glas till locket. Gillar att blanda gammalt och nytt. Sedan blev det även en stor rund plåtburk i grönt (10:-) som jag ska förvara mina garner i. En smått rostig plåtburk med blommor som var fylld med olika vattenfärger (5:-) och en stor plåtburk som hade två våningsplan, fylld med gips och gipsformar (20:-)

TÄVLA OCH VINN: 2 FÖRPACKNINGAR PETSHOPS
Ny tävling startar idag. Har glädjen att samarbeta med leksaksbutiken Bamba.se


En ensam vinnare kommer att vinna 2 Petshops förpackningar.

            För att vara med och tävla:- Gå med i Bambas Facebook grupp. Klicka här, så kommer du dit.

-Länka till tävlingen med bild på din blogg. (Har du ingen blogg, tipsa fem vänner)

-Lämna en kommentar under inlägget om att du deltar och berätta även varför du vill vinna.
TÄVLINGEN AVSLUTAS 15/8 2010

LYCKA TILL!AVSLUTAD!

Rädd Felix - Helena Richardsson

Rädda Felix (Frank förlag) är Helena Richardssons historia om deras familj och deras kamp för sina barn. En verklighetsskildring. En historia om genetik, etik och PGD/HLA.


Det här är Helena och Fredriks historia om deras kamp. För de får kämpa. En dag förändras deras liv totalt. I en sjukhussal får de veta att äldsta sonen Mathias, då nio år, har en dödlig och ärftlig ämnesomsättningssjukdom. En sjukdom som gör att kroppen inte kan bryta ner fett vilket leder till att nervsystemet kommer att förstöras. Man tar prover på släkten för att se vilka fler som är bärare av sjukdomen. Efter provtagningen konstateras att även lillebror Felix är bärare. Också han kommer att insjukna men man kan inte säga när. Mathias blir sjukare och kan snart varken gå eller prata. Det finns inget bot.

Helena och Fredrik söker vida om i världen efter läkare som kan hjälpa. Det som kan hjälpa deras barn är provrörsbefruktning/ PGD/HLA. Men det är bråttom. Mathias är det för sent att rädda. Men Felix går att rädda om de hinner innan sjukdomen bryter ut. Efter en lång kamp med socialstyrelsen blir föräldrarna de första i Sverige som får tillåtelse från Socialstyrelsen att genom provrörsbefruktning genomföra en gallring av embryon för att hitta ett identiskt barn. Ett barn som kan rädda Felix med sin benmärg.


Rädda Felix
består av mycket fakta och stundtals blir det svårt att hänga med i alla termer. Det har tagit mig tid att läsa den här boken. Jag som mamma till 3 underbara barn på jorden och ett 1 himlen blir oerhört berörd.
Den här boken är även ett bra inlägg i debatten om stamcellsforskning.


TÄVLA OCH VINN: PERSONLIG ALMANACKA
I samarbete med Personlig almanacka kommer jag låta 1 av mina läsare vinna en valfri personlig almanacka.

Här kan man göra sina egna val och skapa en personlig almanacka. Besök sidan för att se alla möjligheter som finns.


För att vara med och tävla:


-Länka till tävlingen med bild i din blogg. Har du ingen blogg, tipsa 5 vänner.

-Skriv en kommentar under detta inlägg.

-Svara på frågan vilken färg du skulle välja som första sida på din almanacka?

-För att öka chanserna att vinna lägg till mig på
Bloglovin.
TÄVLINGEN AVSLUTAS 13/8 2010LYCKA TILL!
TÄVLINGEN AVSLUTAD!

ROSA ELEFANTER - KARIN BRUNK HOLMQVIST


Jag har gästbloggat igen. Du kan läsa min recension på boken Rosa elefanter här!

Rosa elefanter är Karins femte bok om äldre människors möte med den moderna världen.

Tävlingar på gång...

Håll utkik för snart dyker två nya tävling upp här på bloggen.

-Den ena har ett riktigt fint pris för barn. Ledtråd. En populär leksak. 

-Den andra har också ett jätte fint pris, fast för vuxna. Ledtråd. Det är något som kommer väl till hands till hösten.

Lägg till mig på Bloglovin - så missar du ingenting!

KATARINA WENNSTAM - ALFAHANNEN


Den sista boken i trilogin av Katarina Wennstram heter Alfahannen. Här har Jonas och Rebeccas dotter, Emma Wahl, fått en egen historia. Historien är dock dyster och handlar om alfahannen (mannen med störst inflytande) som utnyttjar unga kvinnor.


Emma har vuxit upp. Hon har flyttat hemifrån och delar lägenhet med sin bästa kompis Bea. Emma har bestämt sig för att bli skådespelare. Plötsligt får hon ett erbjudande om att medverka i en film och hon kan knappt tro att det är sant när hon får höra att hennes motskådespelare är den kända Jack Rappe. Hon ska få spela mot den största alfahanen. Att hon kommer att behöva spela in en våldtäktsscen där Jack våldtar henne känns jobbigt. Men hon ser det som någonting hon måste göra för filmen.


Givetvis blir Emma förälskad i Jack. Att Jack har ett ryckte om sig att vara våldsam mot kvinnor bekommer inte Emma. Han har henne redan i sitt grepp. Han är känd, äldre och världsvan. Hon är ung, naiv och ny i branschen. Jack ringer Emma när det passar. Emma kan inte låta bli att träffa  Jack så fort hon får chansen. Hon längtar ju så mycket efter honom. Jack blir mer och mer våldsam mot Emma. Tillslut återupplever Emma känslan vid filminspelningen där Jack våldtog henne.


Katarinas böcker är spännande. Begreppet vem som är offer och vem som är gärningsman ställs på sin spets här. Boken är skrämmande. Bra. Läs den!

DAG VID HAVETÄn lyser solen från en blå himmel och vi fick en underbar dag vid havet. Laddar med inre minnesbilder.


Läser Katarina Wennstams bok Alfahannen.


 


Flytved som jag tänkt lägga runt ett blockljus i vinter.

MARTINA HAAG - FÅNGE I HUNDPALATSET

Jag och min man har läst högt ur Martina Haags bok Fånge i hundpalatset (Piratförlaget) idag. Det visade sig att jag inte klarade av att lägga ifrån mig den här boken. Bitvis skrattade jag så att tårarna rann. Det här är Martinas femte bok. Jag har inte läst de tidigare, så jag kan inte säga om jag tycker att den här är lika bra, bättre eller sämre. Fånge i hundpalatset innehåller både nyskrivna krönikor och tidigare producerat material från Aftonbladet och mama.


Martinas krönikor handlar om vardagen. Vardagen i en familj bestående av mamma, pappa och fyra barn. Till det tillkommer även två hundar, katter, råttor och några andra djur. Två  hundar som skäller konstant och tuggar sönder det de känner för. En dag kommer faktiskt den kända hundtränaren från TV hem till familjen. Men då uppför sig hundarna exemplariskt och TV-teamet får vända. När temat hunnit ut från gården börjar voffandet igen. Martinas man Erik har en bil som är hans käraste ägodel. En dag ska Martina köra den. Förhållningsreglerna är många. Hur ska det gå? Och hur gör man för att lyckas få tid till alla barn och varför åker Martina på bröllop med benen fyllda med katthår?


Marinas lättlästa krönikor är roliga. Den fångar en vardag, dock dragen till det yttersta, som jag som flerbarnsmamma kan känna igen. Jag vet inte om jag skulle tycka att det var lika roligt om jag inte hade några barn. Nu var det i alla fall hysteriskt roligt. Boken med dess korta kapitel, passar perfekt att läsa högt för varandra. En skön bok att läsa så här i slutet av sommaren.

Jag tävlar...


Jag tävlar på Dians blogg om de underbara förvåringslådorna på bilden. Lådorna kommer från Syster & Bror.

Gå in på Dians blogg och tävla du med.

Temahelg Dianas bloggDianas blogg har temahelg med tävlingar som pågår framtill nästa helg. Hon har massor av tävlingar och tips på barnsaker och inredning. Besök henens blogg du med.

TÄNK ATT KUNNA GÅ HIT...


På bloggen Hyllan hittade jag ett bibliotek med en fasad som inspirerar och verkligen för tankarna till böcker. Har aldrig sett ett liknande bibliotek. Kul! Biblioteket finns i Kansas City.
Godis åt folket - en bok om hur svenskarna blev sockerslavar


Godis åt folket (Anderson Pocket AB)
är skriven av Thomas Hedlund och André Persson. Den här boken handlar om våra godisvanor och hur konsumtionen av godis ökat genom åren.

Boken inleds med en tillbakablick. Vi får läsa om godisets historia, butikernas utveckling, konsumenternas synsätt och kostnader. Det är intressant läsning tycker jag. Man förstår vilka delar som bidragit till det ökande godisätandet.
Nästa del i boken kan göra den största godisfantasten avskräckt, då man får läsa om vad godiset egentligen kan innehåller för skit.


Det här är en intressant och lättläst bok. Den ger en snabb inblick i hur godisätandet kunnat öka. Intressanta faktarutor ger en tydlig bild. Läs boken! Jag tror inte att Ni ångrar Er. Extra bra är boken om man vill dra ner på godisätandet! Dessutom känns den aktuell i alla debatter om hälsa och godisätande.

 

Smuts - Katarina Wennstam

Jag har precis läst klarat den första boken i Katarina Wennstams trilogi. Första boken i serien heter Smuts. Alla tre böckerna speglar ur olika synvinklar mäns våld mot kvinnor.

Jonas Wahl lever utåt sett det perfekta livet. Han är en framgångsrik advokat som bor i ett fint område, i ett stort designritat hus. Han har en vacker och framgångsrik fru och tillsammans har de två fina barn, en pojke och en flicka.

Nu har Jonas fått ett erbjudande från TV att kommentera en uppmärksammad trafficingrättegång. Det kommer att ge hans karriär ännu en skjuts framåt. Men vad ingen vet är att han själv är insyltat i historien.


Hustrun Rebecca är chef på TV. Rebecca bråttas med en djup känsla av att något är fel och hon misstänker att Jonas är otrogen. Men Rebecca är mästare på att hålla uppe en fasad. Hon putsar deras imponerande villa så att inga fel ska synas. Att Jonas i själva verket köper sex av trafficingoffer är inget hon kan tro.När så slutet av boken kommer håller jag tummarna för att vissa saker ska inträffa. Jag vill att Rebecca ska få veta sanningen och att de skyldiga ska bli straffade. Vad tycker jag då om boken? Jo, det är en bra bok. Den öppnar upp ögonen för hur det kan gå till. Men den spär i mångt och mycket på mina fördomar.

 

Loppisfynd

Vi hittade en mysig gårdsloppis. Köpte en hel påse med kläder till sonen. (Fynd för endast 5:- plagget) Sedan blev det en liten servis till barnens leksaksspis. Urgullig tycker jag. Priset för hela servisen var 30:-


Djurparken


I dag var det spännande. Förväntningarna var stora på väg till djurparken.
Ett av de första djuren vi såg var en stor och ståtlig björn. Den tryckte näsan tätt intill stängslet precis där vi stod. Enligt mig kom han alldeles för nära, speciellt när han stirrade mig rakt in i ögonen och avståndet bara var en halv meter.Äntligen luffsade björnen vidare.Sen gick vi vidare till lodjuren. Vi hade turen och fick se ett lodjur som låg och vilade precis vid stängslet. Han var inte alls skygg och tittade slött på oss. Min dotter på fyra år trodde däremot att det var en söt katt och förstod inte varför hon inte kunde få sticka in ett litet finget genom ett hål och klappa bara lite grann. Hon skulle ju faktiskt nå!På avdelningen, barnens bondgård, fanns massor av söta djur som vi klappade.


Alla barnen red - även minstingen på två år.

Souvenir handling.


Precis innan djurparken skulle stänga, började regnet ösa ner. Vilket tur att det inte började tidigare. Då var vi nöjda och glada och började gå mot bilen.

Vinnarna i tävlingen med produkter från Johanna Form och Design är...

Nu är tävlingen avgjord och vinnarna är:
Första pris (Pennfodral) -
Filippa 

Jag är med :D


Andra pris (Spiralblock)
Emilie

Jag skulle vilja vara med i denna tävling för att jag börjar mitt första år i sexan nu till hösten och man vet aldrig när man kan behöva något av detta då. :)


Tredje pris (Penna och kortsett) -
Johanna

skulle va perfekt att vinna nåt av dom här fina sakerna. då jag börjar min andra termin i skolan nu efter hösten...

Lägg till mig på Bloglovin - så missarn Ni aldrig några tävlingar!

Vinnarna av dvd-filmerna med Prinsessan och grodan är...


©DisneyNu är tävlingen avsludad och tre lyckliga vinnare är utsedda.


Följande är vinnarna av Disneyfilmerna med "Prinsessan och grodan":


1.     Veronica - mamma till Theo

Åh jag skulle gärna vilja vinna den här filmen. Har sett reklam och läst om den men aldrig fått tillfälle att se den. Den verkar så himla mysig! Så jag håller tummarna för att en sådan kommer hem till oss!

2.    Anna panna

Jag samlar på Disney filmer o skulle gärna vinna denna till samlingen. Tipsar vännerna.

3.   Mirre

Här har det bara regnat i flera dagar och barnen och jag börjar bli otåliga.
En härlig Disney-film är precis vad vi behöver