www.Voodolls.seIdag kom ett paket på posten med min egen Voodolldocka. Jag valde "Docktor Feelgood". Han sägs använda vit magi och goda voodookrafter för att bota och skydda från sjukdom. Han hamnade på min nyckelring. Tack Voodolls.se för min fina docka. Mina 2 döttrar önskade sig snabbt varsin egen Voodolldocka. Får försöka komma ihåg det till jul.


Missa inte tävlingen där Ni kan vinna en egen valfri Voodool. För att komma direkt till tävlingen klicka här.
Mehmet och lilla Luna - en Hejhej-sagaDet har kommit en till bok i Gunna Grähs Hejhej-serie, Mehmet och Lilla Luna (Alfabeta) De föregående böckerna är, Tutu och Tant Kotla, Dino och Lilla Kurren och Syrma och Tocke broms. Böckerna handlar om människor som av en slump stöter på varandra och en oväntad vänskap ofta över gränserna uppstår. Temat är fint och nyttigt för barn. Väldigt bra böcker tycker jag.


Här får vi stifta bekanskap med Lilla Luna. Luna spelar fotboll på gatan, fast hennes mamma har förbjudit henne att göra det. Plötsligt kommer en lastbil i full fart. Det är torghandlaren Mehmet. På lastbilens flak står fullt med lådor, i lådorna är det grönsaker. Äpplen, apelsiner, bananer och päron som han ska säljas på torget. Plötsligt ser Mehmet Luna som står mitt på vägen. Han tvärstannar. Mehmet blev rädd och skäller på Luna. Sedan börjar de plocka upp frukten som fallit ner på vägen när Mehmet fick bromsa in. Mitt bland alla äpplen hittar de Lunas fotboll. Nu är Mehmet inte sur längre och Luna får ett stort rött äpple. Luna tänker för sig själv att det var en snäll farbror.

Farbror Dysterkvists resa - en bok om förändring och att våga

Farbror Dysterkvists resa (Alfabeta) är skriven av Anders Nyman.


Det är sommar och varmt. Pojken ska snart till havet och bada. Han har gjort ett flygplan, som han ska ta med sig och flyga med vid havet. När pojken provar flygplanet, kraschar det på en farbrors fötter. Farbrorn ser sur ut. Han ser ut som en riktig Dysterkvist. Farbrorn lyfter upp flygplanet och säger att det behöver några justeringar.


Farbrorn börjar beräkna planets vinklar och mumlar konstiga ord. Sedan gör han förändringarna och planet är klart. Pojken blir arg och tycker att han fått sitt plan förstört. Farbrorn visar att flygplanet nu kan flyga mycket bättre. Han kastar iväg det och börjar springa efter. Planet flyger som en svala och Dysterkvist springer efter.


Planet flyger högre och högre, tillslut fastnar det högt uppe i ett träd. Pojken blir arg och kräver att få tillbaka sitt plan. Dysterkvist funderar på hur han ska få ner pojkens flygplan. Han inser att han nog måste klättra upp...


Bredvid trädet hittar de en stege som de reser mot trädet. Dysterkvist börjar klättra upp. Men påväg uppför stammen skiftar Dysterkvists humör. Han är inte längre någon Dysterkvist. Utan snarare en Muntergök. En glad och fri människa, som tycks släppa mer och mer på sina hämningar ju högre upp i trädet han når.


Illustrationerna i boken är härliga och fina. Jag gillar historien om Dysterkvist, den sura farbrorn som blir en Muntergök. Temat i boken är mod och förändring.Missa inte att jag lottar ut ett exemplar av boken (fick dubbletter)Tävlingen hittar du här.

TÄVLA OCH VINN: Härlig barnbok Farbror Dysterkvists resa

Jag har två exemplar av en den härliga barnboken Farbror Dysterkvists resa (inbunden) utgiven 2010. Därför kommer jag att lotta ut ett av exemplaren till en av mina läsare.


För att vara med att tävla:

-Svara på frågan vad du tycker att en bra barnbok ska innehålla?
-Lämna en kommentar under detta inlägg och länka till tävlingen på din blogg.
-Har du ingen blogg, tipsa 5 vänner.
-För ytterligare chans att vinna lägg till mig på bloglovinBeskrivning:

En pojke är ute och leker med sitt flygplan. Plötsligt kraschar det och en farbror plockar upp det och rätar till det så det kan flyga igen. Planet svävar så fint så fint tills det svävar rätt in i ett stort träd. Farbrorn tar av sig rocken och börjar klättra för att hämta ner planet. Högre och högre klättrar han...

En svindlande berättelse om frihet och tyngdlöshet och om fantasi som drivkraft. (3-6 år)
        TÄVLINGEN AVSLUTAS REDAN 6 AUGUSTI 2010 KL. 24.00 TÄVLINGEN AVSLUTAD!

Hello Kitty och boken om mig

Det finns ett stort utbud av olika fyll-i böcker för barnets första år. Egmont Kärnan har gett ut en bok för alla som förälskat sig i Hello Kitty.


I
Hello Kitty och boken om mig finns plats att dokumentera hela ditt barns första år. Plats finns för egna fotografier, urklipp och kuvert för att lägga minnen i. Gott om utrymme finns även för att skriva ner minnen och fakta. Det finns utrymme för att skriva om tiden före, tiden i magen och förlossningen. Vikt- och längdkurvor och allt det viktiga som sker under första året, första steget, första tiden hemma, första maten, första mjukisdjuret och första leendet.


Jag har tre barn och har fyllt i liknande böcker till alla mina barn. Genom åren har jag tittat i många liknande böcker. Det jag gillar speciellt mycket med den här är att det finns gott om plats för egna fotografier. Annars är det ofta så att man inte rymmer alla bilder man vill. Sedan finns det även gott om plats för att skriva om egna minnen. Det brukar också vara trångt med utrymme för egen text i såna här böcker. Så plus för det. Sedan är boken fylld med Hello Kitty bilder – perfekt för den som gillar Hello Kitty och hennes kompisar.


Det här är en fin bok att ge bort i present, som dop-, eller födelsepresent!

Titta vad vi såg...
Titta vad vi såg på väg till forsen igår. En livs levande älg. Jag som fotograferar ungefär allt och ingenting, skyndade mig genast att fiska upp kameran ur väskan.

Francys evangelium

Precis när sommaren var på väg att komma började jag lyssna på cd-boken Francys evangelium (Damm förlag) Nu när mer än halva sommaren passerat så har jag äntligen lyssnat klart. Vet inte varför det tagit mig sån tid? Kanske för är den inte riktigt föll mig helt i smaken. Eller för att jag förväntat mig något helt annat. Det här är inte en gangsterhistoria liknande Lapidius böcker.


Till att börja med ställer jag mig frågande vilken genre jag ska placera historien i? Rått, brutalt våld, konflikter, maktsökande och hierarki finns det gott om. Men det finns även något annat. Någon slags glamour. Har läst att en del kallar historien för gangsterchicklit. Förlaget kallar den kort och gott för Sthlm Red.


Francys Evangelium är skriven av Amanda Lind. Men det är en pseudonym. För den verkliga författaren är Johanna Nilsson, som tidigare skrivit prisade barn-, ungdom-, och vuxenböcker. Jag tog del av ljudboken. Den är uppläst av Julia Dufvenius och är tretton timmar lång.


Historiens huvudperson är 35-åriga Francy.  Hon är gift med Per och tillsammans har de två barn. Adrian åtta år och nyfödda Bell. Men Francy är ingen vanlig mamma. Hon är även maffiaboss och basar över ett territorium som hon ärvt efter sin far. Francy har ingen bror, därför blev det hon som fick ta över. Francy gör allt för att vara som den son hennes far aldrig fick. Hon är brutal, taktisk och kallhjärtad. Hon jobbar dygnet runt, för att leva upp till förväntningarna och behålla kontrollen.


Francy är en dubbelnatur. Skör och bräcklig, kall och hård. Per jobbar halvtid och sköter hem och barn. Han saknar sin fru. Hennes son Adrian är olycklig och längtar också efter sin mammas närhet. För Francy själv är sammanbrottet nära. Varje dag tar hon lugnande tabletter för att orka med. Det kunde inte komma olämpligare men mitt i allt dyker en konkurrent upp. Francy lyssnar på sin fars råd och det står snart klart att det råder krig. Konkurrenten verkar dessutom veta allt om Francy. Det blir ett svårt balansspel för Francy att försöka hålla både familjen och firman intakt.


Det låter som en story som kan bjuda på mycket. Men den når ändå inte riktigt fram till mig. Även fast jag har behållning av historien, känns den ibland lite skruvad.

TIPS FRÅN MIG: Shirtstore


Jag har surfat runt för att leta bra internetbutiker. Hittade Shirtstore som har mängdvis med roliga t-shirts för alla t-shirt älskare.

De har kläder till herr, dam, barn och baby.  De säljer även shorts, skjortor, hoodies mm.

Ett stort plus är att kläderna är testade och godkända för farliga substanser. Och priserna är väldigt bra!


För att komma till butiken, klicka HÄR.
Följande tröjor från Shirtstores sortiment skulle jag kunna köpa till min familj.Till pappa i familjen:


15067_b

Pris: 179:-

Till mig:

15183_k50095_s

pris 179:-                                                  Pris 149.-


Till Sonen:

btt063_bbtt059_w

Pris: 129:-                                  Pris: 139:-


Till mellan dottern:


btt045_pbtt002_p

Pris 129:- Pris 129:-


Till äldsta dottern:

15094_k15093_k

Pris: 169:-                                       Pris: 169:-Shirtstore - Logo

TÄVLA OCH VINN: EN VOODOLL


I samarbete med Voodolls.se kommer jag att lotta ut en valfri Voodoll till en av mina läsare. 


Varje Voodoll har en unik personlighet. Gå in på
Voodoll.se och läs om alla Voodolls.


För att vara med och tävla:
 


-Berätta vilken Voodoll du skulle vilja ha och varför.
(Power Mum, Gordon Monemaker & Ninja Svart är för tillfället slut)
- Länka sedan till tävlingen på din blogg och lämna en kommentar under detta inlägg.
-Har du ingen blogg, tipsa 5 vänner.
      
Tävlingen kommer att avslutas 5 Augusti 2010 kl 24.00


VÄLKOMMEN ATT DELTA! 
TÄVLINGEN AVSLUTAD!
 


KataAngelLucy WillpowerSamuraiCaptain Hook


VINNARNA AV DVD-filmen Alice i Underlandet är...


Först måste jag säga, vad roligt att så många deltog!Har dragit 3 stycken lyckliga bland alla deltagare...


Vinnarna blev:

- MÄRTA. Som har den fina bloggen, Ängs Gård.
- MIRA, utan blogg.
- MAMMAN I HUSET. Som har den härliga bloggen Mamman i huset.STORT GRATTIS TILL VINNARNA! Maila mig Er adress.Ni glömmer väl inte bort att jag lottar ut 3 Disney filmer till?
Än finns det chans att vinna Prinsessan och grodan.
Den tävlingen hittar du
här! TÄVLINGEN AVSLUTAD!©Disney

Ensamma Mamman och annat kul och tänkvärt

Det är 25 år sedan Cecilia Torudd gjorde de första Ensamma Mamman-stipparna. Det här är den sista boken i en serie där man gett ut de humoristiska teckningarna som speglar en vardag som de flesta kan känna igen sig i. Här finns både Ensamma Mamman, Familjeliv plus kåserier och skämtteckningar. Här beskrivs glädjen, konflikterna, kärleken och oron som finns i de flesta familjer.


De andra böckerna som utkommit heter:


-Ensamma Mamman och annat genialt
-Ensamma Mamman och andra roligheter
-Ensamma Mamman och annat att fnissa åt
-Ensamma Mamman och annat mitt i prick


Ensamma Mamman är här lika galet rolig som alltid. Även fast jag kan känna att man ska vara på ett visst humör för att uppskatta humorn. Men just nu känns det helt rätt för mig!

FIA OCH DJUREN AV CATARINA KRUUSVALJag har tidigare berättat att jag älskar Catarina Kruusvals böcker. Bilderna är sagolika och historierna är alltid fina. Hennes böcker om
Fia och djuren är populära. Nu tänkter jag tipsa om den första boken om Fia och djuren som släppts i lågpris i Klumpe Dumpe-serien.


I
Fia och djuren (Rabén&Sjögren) ska Fia på utflykt med sina djur. Först ser hon till att alla djuren klär på sig ordentligt. Sedan går de på rad längst en stig. Och när de kommer fram fikar de bullar. Sen är det dags för upptäcktsfärd, de går upp för en backe och nerför en backa. Men plötsligt saknas två djur. Var kan de ha tagit vägen? 

Det här är en rar historia om Fia och hennes söta djur. Och vänskapen mellan de oliksinnade djuren då de inser att två av vännerna saknas. Men den handlar också om en spännnande dag med vännerna.

 

TÄVLA OCH VINN: DVD ALICE I UNDELANDET


Ni glömmer väl inte bort?Imorgon avslutas tävlingen där tre lyckliga kommer att få en dvd-film med filmen Alice i Underlandet.

Den 22/7 2010 kl 21.00 dras vinnarna.

För att tävla gå in
HÄR! Tävlingen avslutad!

Min mamma är en persisk prinsessa


Jag har gästbloggat på Carolas fina blogg, Barnboksbloggen.

Har skrivit om en bok som jag precis läst ut, Min mamma är en persisk prinsessa. En jätte fin och stark biografi som jag inte kunde lägga ifrån mig innan jag fått veta slutet.

Välkommen och läs recensionen HÄR!

Jag tävlar om Fischer Price leksaker från LeksakerOnline.seTävlingen avgörs den 30/7 kl. 18.00.

TÄVLA DU MED. TÄVLINGEN FINNS HOS LEKSAKERNA.SE

och sker i samarbete med Leksakeronline.se

De lottar ut hela 5 Ficher Price kassaapparater

Jag hoppas att jag har turen att vinna. Har faktiskt ingen kassaapparat. (Trots 3 barn) Barnen skulle älska att kunna leka affär.

Självplock jordgubbar


Idag har vi plockat jordgubbar. Så många vi fick plats med i hinken. På självplockningen vi besökte fanns 100 miljarder ”gubbar” sa mina barn. Kanske inte riktigt sant men nog fanns där många.Barnen plockade... och åt... Tillslut blev även hinken full med smarriga jordgubbar.


 
Efter en förmiddag i ett jätte jordgubbsland rekommenderar jag verkligen ett besök till ett liknande ställe om man har möjlighet. Det var en rolig utflykt. Mina barn ÄLSKADE det. (Barnen är födda -01, -05 och -07) Priset för alla jordgubbar på bilden blev 200:- (Hinken till vänster rymmer 10 liter)


JAG TÄVLAR HOS RETRO ELEPHANT
Jag tävlar hos Retro Elephant. Hon har jätte fina saker och tyger. Håller tummarna att jag vinner. Priset skulle passa bra till mig.

Skaparverkstad

 

Barnen har fått varsin gåkäpp. Till nästa skogspromenad kanske?

Hinderhoppning


Vi har gjort egna hinder. Det går alldeles utmärkt. Nu kan man vara både idrottsstjärna och faktiskt också häst i full galopp.SUSANNA ALAKOSKI: SVINALÄNGORNA

I våras var jag med i En bok om dagens Vårsköna bokbyte. Då fick jag boken Svinalängorna skriven av Susanna Alakoski. Jag har nyligen lyssnat på Susannas nysläppta bok, Håpas du trifs bra i fengelset, på lyssnarbok. Recensionen hittar du här. Den tar upp samma tema, missbruk. Men skildrar det från en annan vinkel. I Svinalängorna handlar det om barnen och deras utsatta situationen när föräldrarna dricker för mycket.

 

I början av 60-talet flyttar Leena, hennes två syskon och mamma och pappa in i det nybyggda bostadsområdet Fridhem i Ystad. Ett område där kommunen samlat invandrare och låginkomsttagare. Leenas föräldrar har sina rötter i de fattiga delarna av Finland och för dem är lägenheten rena lyxen: den har tre rum, spoltoalett, rinnande varmt och kallt vatten, balkong och parkett. Av kommunen får kvarteret namnet Svinalängorna.

Leena lär sig snabbt att hennes föräldrar är periodare. Hon kan själv se tecknen på när en ny period är påväg. Då håller sig Leena undan. Värst är det när pappa slår mamma. Då vill hon vara nära, för att kunna ringa efter ambulans. 

Leena är duktig i skolan. Hon är duktig på simning och spelar flöjt. Men hennes föräldrar är ständigt frånvarande. De kommer i stort sett aldrig på en skolavslutning, tävling eller uppvisning. Leena blir duktig på att hålla sina föräldrar om ryggen. Hon skyndar sig att smita iväg innan någon ser att hennes föräldrar aldrig dök upp. 

Leenas föräldrar dricker mer och mer och de har fester med grannarna. Familjen lever periodvis i total kaos. Kylskåpet gapar tomt och lägenheten är fylld med fester. Tillslut inser Leena att familjen behöver hjälp. Men att få kommunen att inse det blir inte det lättaste.

Svinalängorna fick Augustpriset 2006 för bästa svenska skönlitterära bok. Svinalängorna fångar även mig. Jag måste få veta hur det går för Leena och de andra barnen i Fridhem. Barn som i stort sett har det likadant hemma. Barn som håller ihop. När jag så kommer till sista sidan i boken kan jag inte mer än tycka att historien är sorglig. Susanne lyckas skildra klassamhället, barns överlevnadsinstinkt och utsatthet på ett äkta och övertygande vis.

På skogsutflykt

En grön oas.

PERNILLA STALFELT: BAJSBOKEN


Jag har tidigare skrivit om Pernilla Stalfelts
Livetboken (Rabén&Sjögren) Du kan läsa recensionen här.

Det har kommit en nytryckning av Pernillas uppskattade bok Bajsboken (Rabén&Sjögren) En bok som många barn älskar, just för att den tar upp ämnet bajs. Pernilla har ett sätt att beskriva jobbiga, svåra och tabubelagda saker för barn, på barns vis, som är toppen. Allt illustrerat med finurliga och roliga bilder. Jag gillar Bajsboken. Den tar upp allt man behöver veta om bajs och lite till... 

Alla människor och djur bajsar. Bajs kan se ut på olika vis. Var tar bajset vägen då man spolar i toaletten? Var tar bajset vägen på utedasset? Hur ser fiskarnas bajs ut? Vad är bajs egentligen? Många vuxna rynkar på näsan när de hör ordet bajs. Här får du möjlighet att säga bajs så många gånger du vill!
Andra böcker i serien är:


Livetboken, Dödenboken, Kärleksboken, Läskiga boken, Våldboken, Lika som bär och Hårboken

För den som vill lära sig sticka: Sticka


Sticka
(Ica Bokförlag) är skriven av Elisabeth Norinder. Projekten passar för nybörjaren och den som precis tagit upp stickning igen. De är enkla grundmodeller. Boken är indelad i tre delar. Den första är tänkt att väcka skaparlust och inspiration. Den andra tar upp olika sticktekniker med steg-för-steg beskrivningar. Den tredje visar olika projekt med tillhörande mönster. Exempel på projekt som finns i boken är: pulsvärmare, benvärmare, sjal, halsduk, vantar, sockor, babyfilt och kudde.Det här är en jätte bra bok för nybörjaren. Bra bilder och enkla beskrivningar. Det här är en bok för mig – nybörjaren!För den stickvane: Sticka meraSticka mera (Ica Bokförlag) är boken för dig som redan kan sticka. Men du behöver inte vara någon expert, det räcker med att du kan sticka aviga och räta maskor. När författarna Paula Hammerskog och Eva Wincent började skriva den här boken ville de visa hur lätt det är att skapa egna stickade plagg. Det finns mängder av färdiga stickmönster att köpa men ibland kan det vara roligt att sätta sin egen prägel. Här finns inspiration till hur man kan tänka för att göra egna förändringar i mönster.


I det första kapitlet finns stickningens grunder, dvs. olika uppläggningar, ökningar och minskningar. Det andra kapitlet handlar om garn, tillbehör och förberedelser. Sen kommer man till det jag kallar avancerad stickning, med förändring av mönster, mönster med strukturstickning, sticka med flera färger och dekorerad stickning.


Boken känns rolig och inspirerande. Även om det egentligen inte är en bok för mig. Då jag måste börja från grunden.

Vinnaren av ryggsäcken från Ekokul


Vinnaren i tävlingen där man kunde vinna en ryggsäck från Ekokul är avgjord.


Rätt svar på frågan som hörde till tävlingen är: 500 kvinnor.
Det hade Ni alla svarat rätt på, så jag skrev ner alla namn på Er deltagare på varsinn lapp, la i en skål och drog en vinnare...

Vinnaren blev... Sten. GRATTIS!
Maila mig din adress på mail: bokhunger@live.se
Väskan kommer till dig inom kort.


Shabby Chic: Sticka i romantisk lantlig stilSticka i romantisk lantlig stil (Ica Bokförlag) är en underbar bok med vackra mönster. Författarna Inga Walløe Pantzar och Ditte Larsen har hämtat inspiration till mönstren från en svunnen tid. Boken innehåller stickprojekt i olika tekniker, svårighetsgrader och material. Anvisningarna är detaljerade och tydliga.Här finns beskrivningar till vackra jumprar, tröjor, koftor, klänningar, kjolar, sjalar, hundtröja, mössor och saker till hemmet, allt i vackra vintage färger. I boken finns även några virkade projekt. Det

här är författarnas tredje bok. En vacker hit må jag säga.

Sticka dockkläderSticka dockkläder
(Ica Bokförlag) är skriven av Målfrid Gausel. Boken är en guldgruva. Här finns mönster till dockans alla tänkbara kläder (30 olika sett). Det är stickade byxor, tröjor, klänningar, dopklänning, sockar, mössor, vantar mm. Mönstren är beskrivna med tydliga förklaringar och fina bilder. Kläderna passar babyborn-dockor och lite större dockor på cirka 45 cm längd.


Jag gillar den här boken jätte mycket. Min dotter fyller 5 år till hösten. Hon skulle bli förtjust om hon fick ett paket med blandade plagg till sin docka. Här finns så mycket fint, det gäller bara att försöka bestämma vad man ska börja med.TÄVLA OCH VINN: Ryggsäck från Ekokul


Imorgon kl 12.00 avgörs vem som blir den lyckliga vinnaren till ryggsäcken från Ekokul. 


Det  inte för sent att delta. Tävlingen hittar du
här. TÄVLINGEN AVSLUTAD.
Tema: Stickning

Imorgon blir det tema stickning på bloggen.

Hela 4 recensioner. Jag kan avslöja så mycket som att jag gillar alla 4 böckerna.

Är det några andra teman på böcker Ni skulle vara intresserade av att läsa recensioner på? Kom gärna med förslag!

Klematis


Klematis (Ica Bokförlag) är skriven av Ulla Hårde. Boken framhäver klematisens skönhet. Klematis finns i färgskalan rosa, rött, gult, ljusblått, mörkblått, violett och purpurlila. Och det finns stora och små. Här kan man få se exempel på de olika varianterna. Författaren ger även gott om tips för skötsel, plantering och odling. Texten är lättsam och informativ. Avslutningsvis finns en katalogdel över klematissorterna.

Det här är en fin bok bok fylld med inspirationsbilder. Klematisen är vacker när den mingland bland buskar, rosor och andra klätterväxter. Eller när de hänger över murar, plank och pergolor. Man kan till och med plantera klematis i en kruka på balkongen.

Funderar du på att plantera klematis, får du här den information du behöver.

Lillefanten - Äntligen bajs! & Äntligen syskon!


Två nya böcker om supergulliga Lillefanten. Lillefanten är oemotståndlig. Layouten är lika oemotståndlig. Det här är pekböcker för de minsta, i tåliga kartongsidor. Skrivna och illustrerade av Camilla Lundsten.

Äntligen bajs! (Rabén&Sjögren) är den femte boken i Äntligen-serien. Lillefanten har fått en potta. Den ska provas! Lillefanten berättar för sina vänner Kanina och Maskot vad man ska använda pottan till. Sen är det dags att prova pottan. Lillefanten väntar och väntar... Men det kommer ingenting i pottan. Det börjar bli tråkigt att vänta...

Pottränining är ett vanligt tema i småbarnsböcker. Camillas bok är pedagogisk och humoristisk. Den beskriver på att bra sätt vad pottan ska användas till.I Äntligen syskon! (Rabén&Sjögren) ska Lillefanten få ett syskon. Mammafanten har fått en stor mage. Det finns en bebis i magen. Lillefanten undrar om det är en tjej eller kille? Sedan lägger han örat mot Mammafantens mage och lyssnar. Lillefanten längtar till han kan spela fotboll med sitt syskon.

Syskontemat är också ett ständigt efterfrågat tema i barnböcker. Camilla har gjort en varm och humoristisk pekbok för de minsta barnen som beskriver hur det är att gå och vänta på att ett litet syskon ska anlända.

Jag vann...


Yes.... Jag vann!!!!  Jag var med och tävlade på Dianas blogg om ett spakitt från Ikaros Interiös och JAG VANN!!!

Nu väntar jag med spänning på att få hem min vinst.Pyssel: Gör egna tvålarHar ett pysseltips för regna sommardagar - gör egna tvålar!

 

 

Barnen fick ett färdigt tvålskaparsett för ett tag sedan. En sånn här dag när regnet hänger i luften är perfekt för pyssel av olika slag. Just det här settet innehöll allt man behöver för att skapa egna tvålar.


 


Förpackningen innehöll: Formar, färg, glitter mm.

Steg 1:
Lägg i tvålmassan i en tillbringare som tål värme. Steg 2: Värm tvålmassan.

Steg 3 och 4:
När massar smält, tillsätter du den färg du önskar på tvålarna och eventuellt glitter. (Glitter blir effektfullt och tjusigt tyckte mina tjejer) Sedan häller du ner massan i formar. Efter det ska tvålarna in i fryser i 30 minuter, sedan är det färdigt. Väldigt lätt och roligt. Och man kan dekorera sina tvålar på alla möjliga fantasifulla vis. Själv gjorde jag en tvål med rosenblad.

TÄVLA OCH VINN: Prinsessan och grodan©Disney
I sommar har filmen "Prinsessan och grodan" släppts på dvd och blu-ray. Jag har fått äran av Walt Disney att låta 3 av mina läsare få varsin dvd film.Vill du vara med och tävla om filmen "Prinsessan och grodan"? Så här gör du:


-Länka till tävlingen på din blogg. Lämna en kommentar under detta inlägg och berätta varför du skulle vilja vinna filmen. (Har du ingen blogg - tipsa 5 vänner)
Tävlingen avslutas 1 augusti. Lycka till!Prins Naveen av Maldonien sluter att avtal med den onskefulle trollkarlen Dr Facilier. Han blir lurad och förvandlas till en groda. Så möter grodprinsen den vackre servitrisen Tiana och ber henne om en puss för att bryta förtrollningen. Den ödesdigra pussen leder de båda in på ett äventyr, då Tiana också förvandlas till en groda... AVSLUTAD!


Hemtrevligt - Pyssel & Inredning


Jag gillar både inredning och pyssel. Ni förstår att jag blev glad när jag hittade en bok som kombinerar både inredning och pyssel. Boken heter Hemtrevligt – tips och idéer för pyssel hemma och är utgiven av Ica Bokförlag. Det är Anne-Marte Waleur som skrivit boken.


Det är en fin inspirationsbok fylld med idéer för olika projekt att skapa själv. Jag gillar att boken passar både de som pysslat förr och de som aldrig pysslat. Många av modellerna utgår ifrån att man skapar nytt av gammalt. Det gillar jag också. Inspiration till hur man ger gamla saker nytt liv är jag alltid öppen för. En annan stor fördel med boken är att projekten är uppdelade efter rum. På det viset blir det lätt att snabbt hitta det man letar efter.

Det här är en bok jag rekommenderar Er att köpa i sommar, här finns massor av moderna och fina projekt.

TÄVLA OCH VINN: Pennfack, spiralblock, penna och kortsett

Ni glömmer väl inte bort att vara med och tävla om de underbara priserna som jag har förmånen att lotta ut från Johanna Form & Design!

Johanna Lundqvist är en formgivare från Båstad. Direkt när jag såg hennes sortiment blev jag såld. Hon gör jätte fina saker. Passa nu på att vinna dessa fina priser.Tävlingen avslutas den:
1 August 2010 kl 24.00
           
Jag lottar ut:

Första pris - Ett pennfodral
Andra pris - En spiralbok
Tredje pris - En penna + kortset
För att delta: Länka på din blogg. Berätta varför du vill vinna och lämna en kommentar under detta inlägg.TÄVLINGEN AVSLUTAD!

Din lilla hand...
Bilden tog jag tidigt imorse. Det är min hand och min 2-åriga sons. (Var lite knepigt att fota sin egen hand men det gick bra.)

Bonnier Carlsen Lätt att läsa serie


För de som håller på att lära sig läsa, eller precis har lärt sig läsa rekommenderar jag verkligen Bonnier Carlsens serie Lätt att läsa. De har massor av olika titlar i serien. Vår dotter som är nio år läser för fullt för oss nu under sommaren. Det är perfekt av öva upp läsningen med dessa böcker. Hennes favorit just nu ur serien är böckerna om ridintresserade Märta.

 

Första gången på auktion...


Idag har familjen varit på auktion för första gången.
Tycker att vi fyndade då vi fick med oss settet på bilden för endast 220:- för allt. 
Riktigt snyggt tycker jag. Det är 12 djuptallrikar, 12 mattallrikar, 1 såsskål, ett uppläggningsfat och en stor skål.

Barnen i familjen hade även spanat in en papplåda fylld med olika porslingsfigurer i form av hästar, hundar, fåglar osv.
Men den rann iväg i pris. Tyvärr!

Så nu har vi varit på auktion för första gången. Ska hålla ögon öppna, för om det blir någon till auktion i sommar ska vi besöka även den.

Barbapapa Äggen & Barbapapa Lopporna

Barbapapa och hans brokiga barbafamilj hör till mina favoriter. Deras historier kan alltid väcka mängdvis av tankar och det faktum att de alla kan förvandla sig likt kameleonter, är lika spännande idag på 2000-talet som det var för mig på 80-talet.

B/Wahlström Förlag har nyligen gett ut två fina böcker med barbafamiljen.

Barbapapa Äggen
 handlar om Barbazoo när han hittar några ägg i skogen. Han börjar genast leta efter fågelmamman. Men varken storken eller anden har tappat några ägg. Vem kan då rå om äggen? Han lyckas inte hitta någon fågelmamma. Då förvandlar sig Barbazoo till en fågel och lägger sig och ruvar på äggen. Men när äggen kläcks visar det sig att det inte är några fågelungar i äggen. Men det gör ingenting för Barbazoo. Han är lika stolt över sin familj ändå.

I Barbapapa Lopporna är Barbaskön ute i skogen och målar. Plötsligt stöter han på en igelkott. De blir vänner och lägger sig för att vila. Men Barbaskön vaknar med en förfärlig klåda. Misstänksamt tittar han på sin nya vän och ser att han är full med loppor. Hur ska Baraskön få bort lopporna? Enda lösningen blir att raka bort all päls. Men utan päls trivs inte Barbaskön. Nu blir det upp till den övriga uppfinningsrika barbafamiljen att snabbt hitta en lösning.
 

 

Ellen och Olle sjunger: Små grodorna

Catarina Kruusvals pekbokserie Ellen och Olle sjunger (Rabén & Sjögren) är underbar. Serien illustrerar några av våra vanligaste barnvisor med bild och text. Jag har alltid gillat Catarinas böcker och illustrationer och givetvis är även denna serie lika fin. Pekböckerna i serien är gjorda av tålig och kraftig papp, som tål att man läser dem om och om igen.

Ellen och Olle sjunger: Små grodorna innehåller text och bild till visan, små grodorna. Jag föll pladask för den här pekboken. De glatt humoristiska bilderna går inte att motstå. Det är inte konstigt att serien med Olle och Ellen sjunger har blivit älskad av både föräldrar och barn.
I samma serie: Prästens lilla kråka, Bä, bä vita lamm , Björnen sover, Ekorr'n satt i granen, En elefant balanserade och I ett hus ...

Smultron på ett strå...


Smultron på ett strå. Det är något jag minns från mina barndomssommrar. Jag är glad att även mina barn får plocka smultron på ett strå.


(Bilderna tagna idag)

Topplista skönlitteratur Juli 2010

Den farliga leken - Mari Jungstedt


Pansarhjärta - Jo Nesbø

 De ensamma - Håkan Nesser

 Blodläge - Johan Theorin.

Vårlik - Mons Kallentoft

 Lilla Stjärna -  John Ajvide Lindqvist

 Utrensning - Sofi Oksanen

 Oväntat besök på Star Street - Marian Keyes

 Drömmen förde dej vilse - Jansson, Anna

 Lobbyisten - Thomas Bodström

(Listan är hämtad från Svensk Bokhandel)

VAR ÄR PRINSESSAN JORDGUBBS-MOSHI?
Möt alla fantasifulla och rara Moshi-karaktärer i den lekfulla boken Var är prinsessan Jordgubbs-Moshi? Figurerna är oemotståndligt söta och detaljrika. Moshi Moshi Kawaii är ett välkänt begrepp i Japan. Nu får vi här i Sverige också möjlighet att lära känna dem.


Här får du läsa om deras äventyr och leta efter exakt rätt Moshi-karaktär. En bal stundar på slottet och Jordgubbs-Moshi ska gå på balen. Med sin fina klänning förvandlas hon till prinsessan Jordgubbs-Moshi. Nu får du leta efter henne och hennes vänner i olika spännande miljöer.


Det här är en rolig myllrande hitta-bok. Det enda jag saknar är en ordbok för att få veta vad Moshi Moshi Kawaii egentligen betyder!

TÄVLA OCH VINN: ALICE I UNDELANDET


Den 30 juni släpptes "Alice i Underlandet" på Dvd. Jag har fått äran av Disney att lotta ut 3 filmer till mina läsare...19-åriga Alice följer en dag efter en kanin i trädgården, när han försvinner in i sitt kaninhål, tittar Alice in dit och faller. Hon kommer till Underlandet. I det fantastiska Underlandet kan allt hända...För att tävla ska du:

-Lämna en kommentar under detta inlägg och berätta  vilken av Disney filmerna som är din favorit?
-Länka till tävlingen på din blogg. Har du ingen blogg, tipsa 5 vänner.
Tävlingen avslutas 22 Juli 2010. Välkommen att delta! Tävlingen avslutad!

Tävling: Vinn underbar rycksäck från EkokulSnart avslutas tävlingen där man kan vinna en valfri ryggsäck från Ekokul.

Tävlingen hittar du HÄR!


Avslutas 15/7 
TÄVLINGEN AVSLUTAD
Nattfåk


Jag har haft boken Nattfåk av Johan Theorin i min bokhylla ett bra tag nu. Den har legat där i bokhögen med böcker som jag vill läsa men inte riktigt hunnit med. Johan debuterade med boken Skumtimmen som kom våren 2007. Den blev en succé. Nattfåk har fått pris för bästa svenska kriminalroman 2008.


Det är vinter på Öland. Familjen Westin är nyinflyttade till ön. Bakom sig har de lämnat livet i storstaden Stockholm, för ett lugnare liv. Nu har de tagit över en stor och aningsrik gård – Åludden. Åludden är sliten och i behov av renovering. Att det finns många sägner i byn om gården är ingenting som bekommer familjen till en början. Men när hustrun i familjen tragiskt förolyckas börjar Joakim Westin undra vad som hänt hans fru. Dog hon av en olycka? Eller tog hon rentav sitt liv? Kanske ville någon henne illa? Hade hennes olycka någonting med gårdens sägner att göra?

Det sägs att Åluddens gård är byggd av virke från skepp som förlist i havet. Och av de båda fyrarna som reser sig ute i vattnet lyser bara en. Sägnen säger att kvällen innan någon ska dö tänds även den andra fyren.


Spökhistorier, en inbrottsvåg, en nyanländ polis, Joakims sorg efter sin frus bortgång – allt verkar ha ett samband. Och stämningen blir bara högre och högre. Tillslut anländer även fåken – den kraftiga och fruktade vind som drar med sig is, snö, dimma och allt i sin väg. När fåken kommer ska man hålla sig inne. Det vet alla som känner till fåken. Fåken öker i styrka och jag sitter som på nålar fram till sista sidan i boken.
Nattfåk lyckas verkligen fånga mig med sin mystik och spänning. Historien är skickligt uppbyggd. Jag ser fram emot att läsa Johans nysläppta bok Blodläge.

Lördagen i bilder


Jag tävlar igenJag är med och tävlar om denna underbara docka från Lekfull design. Hoppas hoppas. Den här dockan skulle bli en perfekt present till mellan dottern.

Du hittar tävlingen hos Diana blogg.

Jag tävlar...
Vinn underbara hudvårdsprodukter. Jag är med och tävlar. Var med du också.

Diana har temahelg som ska sträcka sig från idag till på tisdag.
Nu kan du vara med och tävla om ett hudvårdsett från Ikaros Interior .Var med och tävla här!

Hälsokokboken


Hälsokokboken
är en del i rutiga kokboksserien (Ica Bokförlag) Boken innehåller hela 500 hälsosamma recept. Recept som innehåller mycket grönsaker, nyttiga fetter och rätt slags kolhydrater. Man får enkelt uttryckt lära sig laga näringsriktig mat med hjälp av naturliga råvaror. Författare till boken är kostrådgivaren Ulrika Davidsson.


Jag kan känna att jag blir förvirrad av alla olika kostråd som ges ut. Här går man igenom hur kostråden ändrats i Sverige. Inte för alls så länge sedan rekommenderade man fettsnålt och lightprodukter. Nu vet man att vi behöver lite fett för att må bra. Och att vi ska välja livsmedel med naturliga fetter istället för light produkter. (Livsmedel som minskats på fett har ofta mycket socker istället)

Kokboken inleds med en del fakta. Intressant fakta – tycker jag. Man får veta det mesta angående kroppen, vitaminer och kost.

Kokboken inrymmer en mängd olika recept: frukost, recept innehållande ägg, mjölk, smör och ost, nudlar, pasta, säd, potatis och rotfrukter, fisk och skaldjur, kött, fågel, soppor och buljong, pizzor, pajer och smörgåsar, sallader och dressingar, såser, röror och marinader, desserter, bröd och bakverk, snacks, tilltugg, sylt och saft.

Hälsosamma kokboken är en bok man gott kan ha bland sina favorit kokböcker i köket. En av de mer kompletta kokböcker, då det gäller hälsosam mat, som jag kommit över. Här finns massvis av nyttiga recept. Boken inspirerar. Många recept skulle jag vilja prova på en gång. Något som jag även gillar är att den ger konkreta tips riktade direkt till barnfamiljen, studenten osv.