Pekbok - Micklan målar

Bokförlaget Olika förlag är specialiserade på nytänkande barnböcker. Det tycker jag gör dem till ett väldigt spännande förlag och jag är nyfiken på deras böcker.

”Micklan Målar” skriven av Lena Arro är den andra boken i serien om syskonen Micklan, Sisse och deras pappa. I första boken försvinner Sisse. Det som är roligt med denna serie är att syskonen är könsneutrala.

Micklan och Sisse är uppslukade av att måla. Pappa försöker få dem att sluta men det går inte. Pappa säger att de ska äta. Men Micklan vill bara måla. Pappa säger att de ska gå ut. Men Micklan vill bara måla. Micklan målar allt. Sisse målar prickar. Tillslut lyckas Micklan även måla ett moln grönt. Micklan målar ända in i drömmarnas värld och Sisse målar en prick i mörkret.

Det här är en härlig pekbok för de minsta barnen. En fantasifull bok där Micklan just nu älskar att måla och vill göra det hela tiden, i fantasin, verkligheten och i drömmarna. Illustrationerna av Pia Johansson är härliga, tydliga och har fina färger. Det här blir lätt en favorit för många barn som kan känna igen sin vardag i historien.


  
Fina illustrationer och visst känns de lite härligt retro 70-tal?


Olika förlag hittar du HÄR!

Postat av: Linda S

Den här ska jag nog försöka komma över. Tror att liltjejen skulle gilla den.



(Passar också på att tipsa om en yahoogrupp: http://groups.yahoo.com/group/barnlaserochskriver/ )

2010-07-02 @ 09:34:51
URL: http://handarbete.appelklyftig.com
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?