Dom kallades Mods


Dom kallades mods
(Anderson Pocket) är baserad på filmtrilogin med filmerna: Dom kallades mods, Ett anständigt liv och Det sociala arvet. Det är över 40 år sedan den första filmen spelades in. Men innehållet är fortfarande aktuellt. I sina filmer visade Stefan Jarl och Jan Lindqvist ungdomskulturen på ett sätt som aldrig för gjorts. Resultatet blev en skildring av det stora modsgänget som höll till på plattan i Stockholm och visade deras liv i misär och missbruk. Ett liv där ambulanserna körde till plattan utan att skynda. Huvudpersonerna var tonårskillarna Kenta och Stoffe.

Isabelle Erkendal, Rebecca Negussie och Urban Svensson är författarna bakom boken. Sommaren 2008 åkte de runt i Stockholm för att fotografera platserna som figurerade i filmerna. I boken kan man se de nytagna bilderna samt de gamla. 

Boken är indelad i delar efter filmerna. Första delen visar Kenta, Stoffe och deras vänners liv. Utan försköningar visas deras vardag upp.  Andra delen visar en verklighet med ökat drogmissbruk och död. Många i modsgänget dog. Även Stoffe dog. Sista delen handlar om modsens barn. Hur gick det för dem? Handlingen i boken och filmerna kommer alltid att vara aktuell. Den visar tydligt missbrukets verklighet. Faktum är att få av de personer som ingick i modsgänget lever idag.


Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?