Sommar med Ernst : mat, blommor & fix

 Idag är det dag fyra på min temavecka med böcker som anknyter till sommaren. Turen har kommit till Ernst Kirchsteiger. Ni är många som gillar Ernst, även om jag i sanningens namn inte är hans största fan. Sommar med Ernst: Mat, blommor & fix (Ica bokförlag) är skriven av Ernst och Mia Gahne.


När Ernst firar sommar gör han det aktivt med en fot i hängmattan och en hand i verktygslådan. Men han kan ändå konsten att njuta av sommaren. För honom är sommaren barfotaliv dygnet runt och att passa på att se de små detaljerna. Att njuta. Genom denna bok vill han förmedla sina barndoms sommar.


Boken är indelad i tre delar. Sommarens mat, sommarens blommor och sommarens fix. Matdelen bjuder på Ernsts egna sommarfavoriter. Lättlagade recept, som inte tar för lång tid att göra. Ernst tycker att sommarens recept ska vara anspråkslösa. Här finns recept på hemgjort örtsalt, potatissallad med Västerbottensost, citronmästarsill, skaldjurståra med parmesan, grillad lax i foliepaket, marinerade och wokade kräftor, grillade kycklingknyten på spett, melonsoppa och jordgubbsaft med fläder samt mycket mycket mer. Kapitlet med hemmafix innehåller tydliga steg för steg beskrivningar på lika kluriga och fina saker som man brukar få se Ernst göra. Min favorit är kristallkrona à la Kirchsteiger.

Den här boken är somrig, varm och hemtrevlig. Fina recept och tips. Läs den Ni också!


Cirka pris på Bokia: 163:-  Sidantal: 128.




Postat av: ingalill

Precis vad man behöver,lite nya recept och påhitt

inför sommaren.

Ingalill

2010-05-27 @ 16:30:44
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?