Ingrid träffar djuren av Katerina JanouchBöckerna om charmiga och urgulliga Ingrid är bara underbara. De får Ni inte missa! Ingrid träffar djuren är inget undantag.


Ingrid har tråkigt. Det är inte roligt att leka längre. Hon saknar alla djuren. Var är de? Ingrid bestämmer sig för att leta rätt på dem. Snart hittar hon katten, kaninen, hundarna, ankorna, korna, lammen och några fler. Ingrid guidar oss genom djurriket. Vi får möta våra vanligaste djur och några ovanliga.Böckerna om Ingrid beskriver spännande vardagsäventyr. Perfekta för målgruppen. Läs!
Titel:
Ingrid träffar djuren
Författare: Katerina Janouch
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgiven: 201008

Tävlingar!


Tänkte påminna Er om mina 2 fina tävlingar som avslutas på fredag, 1 oktober. Anmäl Er genast och var med och tävla om hela 3 dvd-filmer av Camp Rock 2 och Tingeling och älvornas hemlighet. Klicka på titlarna så kommer du direkt till tävlingarna. TÄVLINGEN AVSLUTAD!  
  ©Disney

Författarintervju: Martin Svensson


Martin Svensson är aktuell med boken När inget annat hjälper. Martin debuterad 2007 med romanen Hej! Mitt namn var Elton Persson. Han har även skrivit boken Din heder. När inget annat hjälper är Martins första ungdomsbok. Jag la precis upp min recension av Martins nya bok. Jag har även passat på att ställa några frågor till Martin.


Du är nu aktuell med boken, När inget annat hjälper. Det är din första roman för unga läsare. Hur kommer det sig att du skrivit en roman för unga läsare denna gång?  

Mitt språk är enkelt, och så gillar jag att skriva om unga. Även i mina två tidigare romaner är huvudkaraktärerna relativt unga. Kanske har jag inte riktigt kommit över min egen ungdom, kanske är någon aspekt av mig kvar i tonåren. Jag vet faktiskt inte. Hur som helst har jag inte anpassat berättelsen för att den ska passa ungdomar, jag har bara försökt att skriva så bra som möjligt.


När började du skriva?
      

Våren 2006. Jag var själv förvånad, förstod faktiskt inte riktigt vad jag sysslade med. Först efter ett par månader insåg jag att det höll på att bli en roman. 


Var får du dina historier ifrån?
      

Verkligheten, som ju också är någon slags fantasi.


Kommer vi att få se fler ungdomsböcker ifrån dig?
  

Ja.


Hur lång tid tar det för dig att skriva en bok?
      

Några månader.


Är det musik- eller författarlivet som gäller nu?
      

Sedan jag började skriva har jag inte riktigt kunnat sluta. Kanske blir det ingen mer musik. Det är svårt att säga, ofta blir det ju inte som man tror att det ska bli.


Har du några boktips till oss, några egna favoritböcker?
      

Oj, det finns så många ... "Klocka utan visare" av Carson McCullers, "Sjömannen som föll i onåd hos havet" av Yukio Mishima, "Månpalatset" av Paul Auster, "Hollywood" av Charles Bukowski, "Den galopperande svensken" av Sture Dahlström,
"En vinterdagbok" av Emmanuel bove, "Och solen har sin gång" av Ernest Hemingway. "Snö" av Orhan Pamuk,  mfl.
Text:©
Bokhunger
Bild: © Jessika Jarl

Martin Svensson - När inget annat hjälper

Martins Svenssons nya bok När inget annat hjälper (B/Wahlströms) skildrar tre unga människors liv.  Tre människor vars liv på olika vis är i kläm och vars handlande kommer att påverka dem alla.


Historien utspelar sig i Varberg, Stockholm och Turkiet. Vi får möta Leo vars dröm är att lämna småstaden Varberg och dra till Stockholm. I Stockholm är han säker på att han ska kunna slå igenom som rockstjärna. I alla fall har han större chans där än i Varberg. Leo har aldrig passat in i Varberg. Hans utmärkande stil har alltid dragit till sig blickar i den lilla staden. I Stockholm är han säker på att han ska kunna flyta in bättre. Sedan får vi möta Dilek. Hon och hennes familj har precis flyttat från Stockholm till Varberg. Dilek saknar Stockholm. Hemma hos Dilek är det kaos. Hennes pappa är allvarligt sjuk och hennes storasyster har försökt begå självmord. Men det är ingen som pratar med Dilek och berättar vad det är som händer. Dilek gör allt för att inte göra sina föräldrar upprörda.


En dag korsars Leo och Dileks vägar och de lär känna varandra. Men lyckan tar slut snabbt, då Dilek plötsligt försvinner. Leo förstår ingenting. Vad Leo inte vet är att Dilek fått lov att gifta sig med sin pappas barndomskamrats son Zelahatin. Zelahatin är också en olycklig bricka i pusslet. Han har fått lämna både sitt land och den kvinna han älskar för att gifta sig med en ung kvinna han inte känner.

Det här är en känslosam historia för unga läsare. Jag tycker om historien. Den är medryckande, lättläst och man kan känna sympati för alla huvudpersonerna. Boken rymmer mycket men framförallt är det en historia om tre unga individer. Läs!

 

Mönster: sy vimplar till barnrummet


För Er som vill pröva på att sy egna vimplar kommer här min beskrivning på mina vimplar.

 Du behöver:


-Tyg.
-Kantband. (Jag använde 3m)
-Papper för att rita ut en mall till vimplar.
-Tråd.Så här gör du:


1. Rita en mall för att kunna skapa vimplar. Mallen jag använt är 20*20*16 cm. Men man kan göra mallen olika stor beroende på önskad storlek på vimplarna.

2. Lägg tyget dubbelt, räta mot räta. Rita av mallen på tyget och klipp sedan ut dina vimplar.3. Sy ihop långsidorna. Använd raksöm.


4. Vänd vimplarna så rätsidan kommer utåt. Pressa med strykjärn.
5.Nu återstår bara montering av vimplarna på kantband. Var noga med att planera hur vimplarna ska sitta. Använd lika stort mellanrum mellan vimplarna och lämna 30-40 cm tomt i början och slutet. Vik kantbandet över tygets under- och framsida.  Nåla sedan fast vimplarna. Sy en raksöm över hela kantbandet och alla vimplar.

 

 

Lycka till!

Vimplar till barnrum


Underbara inspirationsbilder till barnrum med vimplar.Bild från Sköna Hembarnrum
Bild från Åhlens

Tips: sy vimplar till flickrummet


Ett sätt att lätt förnya flickrummet är att sy vimlar. Vimplarna kan placeras på olika sätt i rummet. Jag har sytt en vimpel i underbara tyger från Barntyger.se. Alla tygerna som jag använt går lätt och snabbt att beställa från Barntyger.se. När jag var i farten sydde jag även en Tilda Gó Natt Ängel i matchande nattlinne.

Vinnare i tävlingen Prince of Persia: The Sands of time


Det har varit avslut på en tävling här på bloggen. Förstår att Ni har väntat på att få se vilka som vunnit. Tävlingen avslutades igår. Här är de lyckliga vinnarna. GRATTIS!


-Anna L är vinnaren av en Dvd-film, en T-shirt st L och anteckningsboken.
"En film för att sätta guldkant på hösten är vad vi behöver."


-
Cattis är en vinnare av en Dvd-film och en T-shirt st M.
"jag skulle vilja vinna filmen så jag och min pojkvän har något kul att se för istället för alla tjejfilmer han tycker jag köper ;) tror han skulle uppskatta en film som är lite mer action..."


-
Linda är vinnare av en Dvd-film och en T-shirt i st S.
"Vill absolut vara med och tävla och jag hoppas att jag vinner för jag ska opereras i mitten av oktober och kommer att bli sängliggandes några dagar så då vore det toppen med lite nytt att titta på :)"


Vinnarna maila mig Er adress på mail: bokhunger@live.se

TÄVLA OCH VINN: Muminbok för de lite äldreHur gick det sen? : boken om Mymlan, Mumintrollet och lilla MyI samarbete med Bulls press inleder jag nu en tävling där man kan vinna en Muminbok för de lite äldre barnen (3-6 år). Du har nu möjlighet att vinna boken
Hur gick det sen? : boken om Mymlan, Mumintrollet och lilla My till ditt barn.För att delta:


-Berätta vilken som är din favorit Muminbok?
-Tipsa 5 vänner och länka till tävlingen på din blogg. Har du ingen blogg går det också bra att delta.
Den 10 oktober 2010 kommer 1 vinnare att dras.
"Mumintrollet är på väg hem men stöter på det ena hindret efter det andra. Mymlan, Lilla My och de andra försvinner genom hålen till nästa bild. Och där får man veta hur det gick sen!"TÄVLINGEN AVSLUTAD!TÄVLA OCH VINN: Muminböcker för de minsta


I samarbete med Alfabeta bokförlag inleder jag nu en tävling med ett pris till de minsta. Du har nu möjlighet att vinna Mumins lilla bok om ord och Var är lilla My? till ditt barn. Två jätte fina böcker.


För att delta:

-Berätta vad författaren till böckerna heter?

-Tipsa 5 vänner och länka till tävlingen på din blogg. Har du ingen blogg går det också bra att delta.


En vinnare kommer att dras 10 oktober 2010. TÄVLINGEN AVSLUTAD!


Mumin - Var är lilla My     Mumins lilla bok om ord

Vi vann!


Vi deltog i en tävling hos Tumadre och vann Legos nya spel Creatinary. Kul!


3844 Creationary

LEGO®


Slå tärningen för att välja en av fyra spännande byggkategorier: fordon, byggnader, natur eller föremål. Du kan visa dina byggkunskaper inom tre olika svårighetsgrader medan de andra gissar vad det är du bygger.

Hur världen fungerar - Faktabok om vår planet

Hur fungerar vår värld? Här finns svaren beskrivna anpassat till barn på cirka 9-12 år. Hur skapades jorden? Hur gammal är jorden? Rör sig jorden under våra fötter? Hur fungerar vattnets kretslopp? Varför växlar vädret? Vad är växthuseffekten? Vad är en näringskedja? Svaret på det och mycket annat om vår planet finns i boken. Boken är fylld med spännande fakta, flikar och pop-up-bilder. En mycket fin bok för barn i skolåldern. Här får man möjlighet att lära sig massor om vår spännande planet. Allt presenterat på ett spännande och roligt sätt. Rekommenderas!


Titel: Hur världen fungerar
Författare: Christiane Dorion
Förlag: B/Wahlströms
Utgiven: 201008

Teckna - din första faktabokDet här är boken för alla barn (9-12 år) som vill lära sig teckna. Boken är genomtänkt med råd, tips och steg för steg beskrivningar. I boken får man lära sig rita tecknade djur, människor, bilar, flygplan, landskap, grunderna för perspektiv och skuggning av bilder, tecknade figurer och känslouttryck. Det här är en väldigt fin bok om teckning. En bok där man kan lära sig massor. Rekommenderas!Titel: Teckna – din första faktabok
Författare: Jan Jäger
Förlag: B/Wahlströms
Utgiven: 200908

Mammapraktika: Graviditeten vecka för vecka

Det har kommit en nyutgåva av Leni Söderbergs klassiska Mammapraktika: graviditeten vecka för vecka (Ica Bokförlag) Boken är en graviditetsbibeln för alla gravid. Den utkom för första gången 1996.


Här kan man läsa allt om graviditeten. Praktiskt indelat efter graviditetsveckor. Här finns barnets utveckling vecka för vecka i magen och man kan läsa hur man bäst påverkar barnets och det egna välbefinnandet till det bästa genom de olika stadierna. Boken har samlat de senaste forskningsrönen, fakta om förlossningar, graviditetsåkommor, träning och kost under graviditeten. Barnmorskors och läkares kunskaper finns samlade, tillsammans med gravida kvinnors erfarenheter och blivande pappors åsikter. Det finns även råd till den ensamma mamman och den blivande regnbågsfamiljen. Boken är heltäckande för graviditeten och superbra!

Tävlingar


På lördag avslutas tävlingen där Ni har möjlighet att vinna Dvd-fimen Prince of Persia: The Sands of time. Tävlingen innehåller även snygga t-shirts från filmen och en väldigt fin anteckningsbok i skinn. Du hittar tävlingen härTävlingen avslutad!I samband med att tävlingen avgörs kommer två nya och roliga tävlingar att dyka upp. Så glöm inte bort att titta in och anmäl Er till tävlingen nu på en gång!


                


                                                                           ©Disney

Vackert till fönstret gardiner insynsskydd elementskydd

Vackert till fönstret – gardiner insynsskydd elementskydd (Ica Bokförlag) är hobbyboken för dig som drömmer om att sy dina egna gardiner. I boken finns även beskrivningar på insyns- och elementskydd. Här finns mönster till de flesta olika sorters gardiner. Gardiner med hällor, veckgardin, panelgardin, rullgardin, öljettgardin mm. Det finns även många beskrivningar på insyns- och elementskydd samt kuddar.Boken känns fräsch och modern. De gardinmodeller som används idag finns representerade. Det finns även gott om beskrivningar och bilder till de olika modellerna. Även element- och insynsskydden är fina. Den här boken är mitt tips till dig som vill börja sy dina egna gardiner och skapa dina egna insyns- och elementskydd.

Höstlöv


Jag ger mig alltid ut i skogen med barnen på hösten och plockar höstlöv. Man kan göra mycket kul med löv. Teckningar, dörrkransar, övrigt pyssel - bara fantasin sätter gränser.

Bilder från gårdagen.

TÄVLA OCH VINN


Många tävlingar pågår i bloggen. Glöm inte bort att delta. Du hittar tävlingarna här:


1. Personlig barnbok från
www.Sagobella.se  Du hittar tävlingen här.

2. Presentkort från
www.plad.se. Du hittar tävlingen här.

3.  Produkter från Libro. Du hittar tävlingen här.

4. Dvd-filmer CAMP ROCK 2 - THE FINAL JAM. Du hittar tävlingen här.

5. Dvd-filmer TINGELING OCH ÄLVORNAS HEMLIGHET. Du hittar tävlingen här.

6. Dvd-filmer och produkter från filmen PRINCE OF PERSIA. Du hittar tävlingen
här.Tävlingarna avslutade!

Läsarnas barnbokstips


Tävlingen med Alfons bollar med siffror resulterade i massor av fina boktips på barnböcker från Er läsare. Så jag  bestämmde mig för att sätta ihop ett inlägg med de fina tipsen.


Karius och Baktus Alla döda små djur Rulle och skogsturenLÄSARNAS BARNBOKSTIPS:

- Hattstugan - Elsa Beskow
- Filippa Hallondoft och andra pysslingar och smysslingar och älvor och knytt, som bor litet varstans i skog och mark - Eva Billow
-Gittan och älgbrorsorna -  Pija Lindenbaum
-Alla döda små djur - Ulf Nilsson och Eva Eriksson
-Karius och Baktus - Thorbjörn Egner
-God natt, Alfons Åberg - Gunilla Bergström
-Tomtebobarnen - Elsa Beskow
-Titta min första rädisa - Kerstin Matz
-Gruffalon - Julia Donaldson
-Alfons - Gunilla Bergström
-Byggare Bok pekböcker
-Vår i Bullerbyn - Astrid Lindgren
-Herbets Hus
-Pricken - Margret Rey
-Pippi - Astrid Lindgren
- Vanten - Alvin Tresselt
-Den lilla sjöjungfrun - HC Andersen
-Mio, Min Mio - Astrid Lindgren
-Lotta på Bråkmakargatan - Astrid Lindgren
-Madicken - Astrid Lindgren
-Emil i Lönneberga - Astrid Lindgren
-Barbie
-Nämen Benny - Barbro Lindgren och Olof Landström
-Vem är arg - Stina Wirsén
-Kajsa Kavat - Astrid Lindgren
-Den lille prinsen av Brabant - Dick BrunaHattstugan Gittan och älgbrorsorna Pricken

Vinnaren är...


Nu är tävlingen med utlottningen av boken Alfons bollar med siffror avgjord! Vinnaren blev....


Familjen Sjöberg
"Här är favoritboken Alla döda små djur av Ulf Nilsson och Eva Eriksson. Den är helt underbar!"Grattis! GRATTIS! Grattis! GRATTIS! Grattis! GRATTIS! Grattis! GRATTIS! Grattis! GRATTIS! Grattis! GRATTIS!


  

Maila din adress till: bokhunger@live.se

Älvor en magisk bok om ett förtrollat rike

Älvor en magisk bok om ett förtrollat rike (B/Wahlströms) är en underbar bok om älvor. Den finaste älvboken. En bok fyll med magiskt älvglitter och spännande flikar. Boken för alla som älskar glitter och älvor.Det finns ett magiskt Älvland. Här får du lära dig allt om detta land. Om trädgårdsälvor, bondgårdsälvor, skogsälvor och vattenälvor. Hur lockar man till sig en älva? Var bor de? Vad äter de? Hur lever de? Svaret på frågorna finns här. När du tagit del av alla älvornas hemligheter har du gjort dig förtjänt av intyget i slutet av boken. Intyget som visar att du är älvornas sanna vän och numera känner till deras hemligheter. Därför kommer du få tillgång till ett par egna älvvingar. Grattis! Det är bara att plocka fram ett par förtrollade älvvingar som finns längst bak i boken.Jag tävlarIdag tävlar jag själv. Har länge trånat efter en pusselpall från Bonde of Sweden till min barn.

Vill du också tävla besök Ellen med stort E.

Mumin pekböckerAlfabeta bokförlag har släppt många olika böcker med Mumin på slutet. Det här är två stycken av dem. Jag gillar Mumintrollen, därför tar jag upp dem nu under temaveckan.


Mumins lilla bok om siffror
är en pekbok i hård kartong för de minsta barnen. Boken handlar om siffror, från ett till tio. Här får man lära sig räkna med Mumins hjälp. Ett Mumintroll, två träd, tre paraplyer och fyra moln. Det är fin bok. Ett måste för alla som älskar Mumin.


Mumins lilla bok om ord
är också det en pekbok i hård kartong för de minsta barnen. Det är en bok med olika ord. Där barnet får lära sig blomma, snäcka, bok, måne mm. Också det är en fin bok. Ett måste för alla som älskar Mumin.

Prick och Fläck står på öronen


Böckerna om Prick och Fläck är underbara. Den senaste i serien heter Prick och Fläck står på öronen (Bonnier Carlsen) Böckerna är skrivna av Lotta Geffenblad.

 

Prick är prickig. Fläck är fläckig. Precis som det ska vara. Idag är det cirkus på ängen. Jonglörer, akrobater, trummor, trumpeter och clowner med stora näsor finns på cirkusen. Prick och Fläck vill också prova att göra konster. Bakom cirkustältet är gräset mjukt. De börjar göra kullerbyttor. Men det är inte så lätt. De ramlar hela tiden. Oj, kläderna blev alldeles fläckiga. Bäst att tvätta dem...

 

Prick och Fläck är underbara böcker. En blandning av fakta, charm och snygga illustrationer.

4 sagor till med Alfons Åberg - Gunilla Bergström
Ni som följt mina boktips från denna vecka vet att jag älskar Alfons Åberg. En blandning av nostalgi samt att han faktiskt än idag är lika bra. Nu är det dags för ett boktips på cd.


Jag har lyssnat till en nysläppt cd med Alfons – 4 sagor till med Alfons Åberg (Rabén&Sjögren) av Gunilla Bergström. Cd-skivan innehåller 4 sagor, Bara knyt, Alfons!, Hurra, för pappa Åberg, Lycklige Alfons Åberg och Osynligt med Alfons. 4 klassiska sagor. Underbara sagor. Dessutom är Björn Gustafson berättarröst perfekt. Samlingen är lite drygt 30 minuter lång. Köp denna cd-bok och lyssna tillsammans med ditt barn. Njut av härliga Alfons Åberg.

LasseMajas Detektivbyrå - Radio VallebyMartin Widmarks serie med LasseMajas Detektivbyrå har länge varit populär bland barn i ålder 6-9 år. Jag förstår varför. Serien är lagom spännande för målgruppen. I sommar kom ännu ett tillskott till serien, Radio Valleby ( Rabén&Sjögren) En bok och cd i ett. Setet skiljer sig från de övriga. Det här är en detektivgåta blandat med sånger. Jag rekommenderar stark den här detektivgåtan både till flickor och pojkar.Staden Vallaby är deckargåtornas huvudstad i denna serie. Där sitter nu Sigge, beredd att gå ut i sändning i radion, med sitt populära frågeprogram. Vi får återigen stifta bekantskap med karaktärerna från de tidigare böckerna. Då de ringer in till frågeprogrammet och vill prata, tävla och önska sina favoritlåtar. Denna dag störs Sigge av en otäck busringare som gång på gång ringer in till programmet. Han berättar inte vem han är, utan ger endast korta ledtrådar. Vem är busringaren? Vad vill han Sigge? Tillslut får Sigge hjälp av Maja.Mjau i köketMjau i köket
(Bonnier Carlsen) är av mina nya favoriter bland böcker till barn i ålder 0-3 år. Pekboken är i klara färger, texten enkel och bilderna tydliga.


Mjau är i köket. Ska han laga mat? Vännerna Vov, Mu, Bä och Kvack kommer för att vara med. De hjälps åt att ta fram kastruller, stekpannor, slevar och bunkar. Vad ska de göra? De ska inte baka någon kaka! Plötsligt har de istället bildat en hel orkester.


Boken är härligt fantasifull och fokuserar på kreativ lek med det som finns i omgivning. Härligt! För de roligaste leksakerna för små barn är ofta inte de man tror. För vilka små barn har inte haft roligt med en slev och en gryta?

Vi letar konstiga bilar

Vi letar konstiga bilar (Bonnier Carlsen) är skriven av Ulf Nilsson. Det är en spännande och underhållande bok fylld av fakta på barns nivå (cirka 3-6 år) Bokens sidor är underbara och det tar tid innan man sett alla detaljer.


Varje uppslag innehåller fakta om djur och fordon. Parallellt med det finns en historia om tre små barn som är ute och går med sin dagisfröken. De är ute och går på en långpromenad, på väg till biblioteket. En spännande promenad. Precis lika spännande som en promenad kan vara i verkligheten. Barnen stöter på alla tänkbara fordon. Först kan inte fröken skilja på en dumper och en traktor men hon lär sig.

 
Jag älskar boken. Beroende på barnets ålder kan man lätt anpassa hur mycket man ska läsa på uppslagen. Är barnet litet kanske det räcker med historien. Eller så läser man endast faktabeskrivningarna av de olika fordonen. Oändliga möjligheter finns. Toppen!

Paddington i trädgården

Det går inte att göra annat än att älska Paddington. En till gullig björn som det går lite på tok för ibland. En av mina favoriter bland Paddingtonböckerna är, Paddinton i trädgården (B/Wahlströms)


Paddington skriver en lista över allt som är bra med att vara en björn och att bo hos familjen Brown .Listan blir så lång att han snart får slut på papper. Då inser han att han glömt det bästa av allt. Nämligen trädgården. Till Paddingtons lycka tycker familjen Brown att Paddington ska få sin egen täppa i trädgården. Paddington börjar planera. Köper en trädgårdsbok och frön. Fast allt går inte riktigt som det är tänkt. Men slutet gott allting gott.

TÄVLA OCH VINN: Personlig barnbok

 

En personlig barnbok är en sagobok där barnets eget namn ingår i historien. De flesta barn älskar att höra sitt namn i sagorna. Personliga sagoböcker blir därför ofta älskade. Nu har jag nöjet att presentera ännu en tävling för Er som hör till temaveckan. Tillsammans med www.sagobella.se  kommer en av Er att vinna en valfri personlig barnbok från deras sortiment. En personlig barnbok där du bestämmer vem som blir saganshjälte. Med namn, ålder och hemstad samt tre vänner blir detta ett unikt sagoäventyr. På första bladet har du din personliga hälsning.Ballerina Prinsessan  Katten Gustav (Garfield)   Batman  Den Lilla Sjöjungfrun   Djuren på bondgårdenVälkommen att delta i denna fina tävling!


För att delta:

 • Besök Sagobellas hemsida. Du hittar den här. Välj vilken bok du skulle vilja vinna.

 • Länka till tävlingen på din blogg, har du ingen blogg tipsa 7 vänner.

 • För ett extra lott, lägg till mig på bloglovin
  TÄVLINGEN KOMMER ATT AVSLUTAS 3 OKTOBER. TÄVLINGEN AVSLUTAD!
  Personlig brodyr barn - Sagobella
  Företagslogo

TÄVLA OCH VINN: presentkort från www.plad.seTemaveckan fortsätter. Här kommer en jätte fin tävling där man har möjlighet att vinna ett presentkort på 500:- från www.plad.se. Deras babyfiltar är underbara. Passa på att delta i tävlingen så har du möjlighet att få din egen babyfilt.

 

 
För att delta i tävlingen ska du:

 

 • Länka till tävlingen och skriv om www.plad.se på din blogg.

 • Besök www.plad.se, skriv en kommentar under detta inlägg och berätta vilken babyfilt du gillar bäst.

 

 

 TÄVLINGEN AVSLUTAS 3 OKTOBER 2010 KL. 24.00

 

 Välkommen att delta och Lycka till!TÄVLINGEN AVSLUTAD!

 

TÄVLA OCH VINN: LIBRO PRODUKTERNu startar en tävling som jag tror alla föräldrar kommer att gilla. Tävlingen sker i samarbete med Libro. Jag kommer att utse 3 vinnare! Vinnarna kommer att få varsin badcape och en necessär innehållande 3 produkter från Libro. 
     

För att delta i tävlingen:- Berätta varför du vill vinna.
- Länka till tävlingen i din blogg. Har du ingen blogg tipsa 3 vänner.
- För en extra lott - lägg till mig på
Bloglovin.

Tävlingen avslutas 3 oktober 2010TÄVLINGEN AVSLUTAD!

 

 

NY VINNARE


Nu är tävlingen avgjord!


Den som vann boken Låt alla vara med är.....Care69GRATTIS!!Maila mig din adress på min mail: bokhunger@live.se

Sven sticker - Emma Adbåge

Tidigare skrev jag om Emma Adbåges bok Leni är ett sockerhjärta. För att komma till den recensionen klicka här. Den boken blev en hitt för mig. Därför blev jag glad då jag såg att Emma kommit med en ny bok. 


Sven sticker
(Alfabeta bokförlag) är lika underbar. Därför blir den dagens tips från mig. Illustrationerna är helt fantastiska. Jag skulle kunna rama in varenda en. Skillnaden från illustrationerna i Leni är ett sockerhjärta är att de här är mer detaljrika. Det är ingen nackdel, snarare positivt då barnen får massor av detaljer att peka på.


Även historien är härlig. Vi får följa Sven. Han har tråkigt. Hela dagen är kvar. Han har lekt alla lekar massor av gånger. Nu har han ingenting att göra. Han tar en sväng till mormor. Men där är det också tråkigt. I lekparken är det tråkigt. Sven bestämmer sig för åka på äventyr alldeles själv. Han börjar med att ta tåget och kliver upp på det gröna tåget. Efter tåget tar han bussen. Sen åker han båt. Var ska Sven hamna? Sven fortsätter sin spännande och roliga resa.
                               Sven sticker
av Emma Adbåge blir mitt boktips för dagen för barn i ca 3-6 års åldern.

Pekbok - Svenska siffror     
                                                                       Bilderna är hämtade ur boken.Svenska siffror
(B/Wahlströms) är en färgglad och rolig pekbok för de minsta. Boken lär ut namn på saker men också siffror (1-12) Varje siffra symboliseras av olika svenska symboler. Fyndiga och pedagogiska val. Här finns Kalles kaviar, dalahästar, jordgubbar och älgar. Alla siffror står både på engelska och svenska. Jag rekommenderar den här pekboken. Snygga illustrationer och kul tema. Boken är även en rolig present till dina vänner utanför Sverige!


Tips: klädhängare till barnen
Vår hall är liten och har inte det utrymmet vi behöver. Ingen plats finns för att sätta upp krokar på väggen i barnens höjd. Jag har letat efter ett alternativ länge. Tillslut bestämde jag mig för Star klädhängare från Kid´s Concept. Klädhängaren kom igår. Jag är jätte nöjd.

Min första stjärnbok


Min första stjärnbok
( B/Wahlmströms) är en fin bok för de lite äldre vetgiriga barnen, 6-9 år.


Om man tittar upp på himlen en molnfri kväll ser man mängder av stjärnor. Tittar man noga kan man se att vissa av stjärnorna bildar mönster eller figurer, stjärnbilder. Till många av stjärnbilderna finns det berättelser hämtade från den grekiska mytologin. Gudar, hjältar och drakar som människorna trodde på gav namn till stjärnbilderna.


Min första stjärnbok är en spännande sagobok fylld med fakta. Varje stjärnbild finns avbildad med en tydlig bild. Till varje stjärnbild finns även fakta och sägner.
Anja Baklien har sammanställt en spännande bok om stjärnbilder som väcker ett intresse hos barnet.

 

Vems kompis? och Vem är död?


Stina Wirséns böcker med nallen, katten, nallegrisen och är fantastiska. Till min lycka släpptes två nya böcker i serien nyligen. Serien passar de minsta barnen från ca 1,5 år. Berättelserna är fina och starka. Illustrationerna av de luggslitna djuren är bara att älska. Också språket i böckerna är fantastiskt. Böckerna tillhör mina favoriter.
 


Vem är död?
(Bonnier Carlsen) handlar om döden. Fågels farfar har dött. Fågel är ledsen. Men mamma tröstar och berättar att det var skönt för farfar att dö. Han var gammal och trött och hade levt färdigt. Fågel undrar var farfar är nu? Mamma förklarar.


Det här är en fin bok om ett svårt ämne. Den beskriver döden på ett fint sätt och tar upp rädslor som många barn kan ha.Vems kompis?
(Bonnier Carlsen) är en bok om vänskap. Nalle ser en katt som han aldrig sett förut. Den nya katten får vara med och leka. Alla djuren leker i sanden. Både Nalle och Kanin vill låna ut sin hink till Katten. Då vill Nalle att Katten bara ska ha hans hink. Djuren börjar bråka.


Den här boken innehåller vardagsdramatik för de minsta barnen. Slutet är ljuvligt och det är en rar saga med fint budskap.

 

Pedagogisk barnbok


Liten påminnelse.
Den 15 september (onsdag) dras vinnaren av den pedagogiska barnboken, Låt alla vara med.


Låt alla vara med är utgiven av
Zimzalabim förlag. Boken är en viktig bok. Och handlar om hur man ska vara mot varandra. En bok som alla borde läsa .Passa på att vinna ett eget exemplar. Tävlingen hittar du
HÄR.   TÄVLINGEN AVSLUTAD!


TÄVLA OCH VINN: BOK MED ALFONS


I samarbete med Rabén&Sjögren ger jag dig nu tillfälle att vinna ett eget exemplar av boken, Alfons bollar med siffror, en av mina nya favoritböcker.  Jag har skrivit om boken här. Denna tävling har 1 vinnare.För att vara med i tävlingen:


-
Lämna en kommentar under detta inlägg och svara på frågan vilken din favoritbarnbok är?
- Länka till tävlingen i din blogg. Har du ingen blogg, tipsa 5 vänner.
- För en extra tävlingslott, lägg till mig på
bloglovin.Tävlingen avslutas 19 september kl. 24.00 TÄVLINGEN AVSLUTAD!  


Lycka till!

Alfons bollar med siffror

Nu börjar temaveckan. Mitt första boktips är Alfons bollar med siffror (Rabén&Sjögren) Alfons har alltid legat mig varmt om hjärtat. Så den här boken blev en av mina nya favoriter direkt. Den bygger på Gunilla Bergströms bilderböcker om Alfons Åberg. Det som gör den här boken med Alfons speciell är att den även på ett roligt vis lär ut siffror.Alfons har fyllt sex år. Nu är det dags för kalas med kompisarna. Alfons och hans pappa börjar bolla med siffror. De räknar vad som behövs till kalaset, bestämmer datum, slår telefonnummer, betalar i kassan och räknar ner dagarna till kalaset. Alfons upptäcker att det finns siffror överallt och konkreta vardagssituationer uppmuntrar till räkning.Det här är andra delen i en serie med lärorika böcker med Alfons. Serien heter Klurig & kul med Alfons. Jag rekommenderar som sagt böckerna. De är skojiga, tydliga och lärorika. Det är roligt med siffror när man börjar få upp ögonen för dem. Läs!

Turbo och den magiska grodan


Turbo ska gå på kalas hos sin kompis Olle. Tillsammans med Simon ska Turbo hitta på en present till Olle. De funderar och funderar. Tillslut kommer det på en present. En blå groda från djuraffären. Pojkarna döper grodan till Vilma. De beger sig till parken för att se om Vilma kan hoppa. Det visar sig att Vilma är en fantastisk hoppare. Turbo och Simon återvänder till parken även nästa dag för att se hur Vilma hoppar. Turbo säger att grodan är magisk och kan prata med honom. Han säger att grodan säger att den kan hoppa tre meter. Grodan får komma ut ur burken och hoppar exakt tre meter. Plötsligt hoppar grodan ner i dammen. Hur ska de få tag på grodan igen? Är det en magisk groda?

 

Det finna även fler lättlästa böcker med Turbo. Turbo och den magiska grodan (Alfabeta Bokförlag) är en rolig historia om busiga upptåg och vänskap. Läs!

 

Mumins bebisbok

 

En Muminbok för de minsta. Kul. Mumins bebisbok (Alfabeta bokförlag) är liten och nätt med hårda kartongsidor och praktisk fästanordning för att fästa boken på barnvagnen, spjälsängen eller barnstolen. Boken handlar om olika saker som Muminfamiljen älskar att göra. Vara utomhus, lukta på blommor, plocka snäckor och ha picknick. En fin bok. Läs!


Mumintrollet fyller år

Det har kommit ett gäng med nya böcker med Muminfamiljen. Kul! Tove Janssons böcker har översatts till fler än 30 språk. Jämte Astrid Lindgren är hon Nordens mest framgångsrika barnboksförfattare. Mumintrollet fyller år (Alfabeta Bokförlag) är en av de nysläppta fina böckerna.


Det är Mumintrollets födelsedag. Muminmamman och Muminpappan uppvaktar Mumintrollet. Men de andra i Mumindalen verkar inte villa uppvakta Mumintrollet. Snusmumriken , Sniff och Snorkfröken är upptagna. Mumintrollet känner sig ledsen. Ingen vill se på hans nya födelsedagspresent och ingen säger ens grattis. Har de verkligen glömt bort honom?Bild hämtad från boken.

Börja måla akvarell

Varför inte starta en ny hobby? Med boken Börja måla akvarell (Ica Bokförlag) får du möjlighet att från grunden lära dig måla med akvarellfärger. Här finns allt från enkla övningar till större projekt. Boken startar från grunden och går igenom vad man behöver för material. Olika valörer, tekniker och kompositioner. Sedan följer en rad målarprojekt med beskrivningar.


Boken kan ses som en inspiration. Ett kunskapskälla. Det går bra att hoppa bland projekten. Den behöver inte läsas från blad till blad. Man kan måla fritt för att sedan komma tillbaka till boken och måla efter projektens beskrivningar. Kanske kan boken få mig att börja måla igen?

 

Vattenblänk & betong

Det är lätt att skapa i betong. Jag har även tidigare tagit upp böcker i samma ämne. Från Ica Bokförlag kommer en jätte fin bok i ämnet, Vattenblänk & betong.


Författarna Camilla Arvidsson och Malin Nilsson har samlat deras favorit projekt i betong. Små och stora projekt. Krukor, fågelbad, ljuslyktor, grillbänkar och mycket mer. När du inspirerats av underbara bilder och sett ut vad du vill prova dig på att göra, finns tydliga beskrivningar i slutet av boken.


Camilla är grafisk formgivare och fotograf och Malin är inredare och stylist. Tillsammans har de gjort en underbar bok om betong. Projekten är snygga och lättplacerade. Underbart!


Bild hämtad ur boken.

TÄVLA OCH VINN: CAMP ROCK 2 - THE FINAL JAM


©DisneyFör att göra hösten lite roligare anordnar jag i samarbete med Disney en till tävling för mina läsare. Den 29 september släpps Camp Rock 2 - The final jam på Dvd och Blu-ray. Jag kommer att lotta ut 3 exemplar av filmen på Dvd.För att delta i tävlingen:


-Lämna en kommentar under detta inlägg. Berätta om ditt tips för en tråkigt höstdag.
-Länka till tävlingen i din blogg. Har du ingen blogg, tipsa 5 vänner.
-För en extra tävlingslott, lägg till mig på
bloglovin.
Tävlingen avslutas 1 oktober 2010. Tävlingen avslutad!

TÄVLA OCH VINN: TINGELING OCH ÄLVORNAS HEMLIGHET


Den 29 september släpps Disneyfilmen Tingeling och älvornas hemlighet på Dvd och Blu-ray.
Jag har glädjen att meddela Er mina läsare att Ni har möjlighet att vinna ett eget exemplar av filmen. I samarbete med Disney kommer jag att lotta ut tre exemplar på Dvd.
©DisneyTingeling och älvornas hemlighet är en helt ny film för hela familjen fylld av magi som tar dig med på ett spännande äventyr långt utanför Älvdalen.
För att delta i tävlingen:


- Lämna en kommentar under detta inlägg.
- Berätta varför du vill vinna och vem som ska få filmen.
-Länka till tävlingen på din blogg. Har du ingen blogg tipsa fem vänner.
-För en extra lott lägg till mig på
bloglovin.
Tävlingen kommer att avslutas 1 oktober 2010TÄVLINGEN AVSLUTAD!Lycka till!

Hemma hos Martina - Martina Haag

Ånej, nu har jag kommit till sista sidan av ännu en av Martina Haags böcker. Har bara två av hennes böcker kvar att läsa nu. Hur ska jag klara mig genom resterande del av hösten utan lite vardags komik? Boken jag läste nu, Hemma hos Martina, är Martinas första bok. Den var galet rolig och fick mig att glömma hösten för en stund. Jag som trebarnsmamma upplever stor igenkänningsfaktor i krönikorna. Kanske är det därför jag bitvis skrattar så jag gråter. Just för att jag vet hur livet med tre barn kan te sig. Lite galet men ack så härlig!

Hemma hos Martina utgavs 2005. I boken väntar Martina sitt tredje barn. Livet som gravid är inte alltid glamoröst. När magen växer sig större och större och de andra två barnen behöver sitt kan det ibland behövas superkrafter. Så kommer underverket och vips består familjen av fem. Att få tredje barnet är inte som att få första. Det finns inte längre lika mycket tid. Martina vill att allt ska vara perfekt. Alla barnen ska vara välkammade och ingen ska bråka. Så blir det inte alltid!

Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra)

Jag berättade tidigare att jag laddat min höststart med Martina Haags underbara böcker. I helgen läste jag Underbar och älskad av alla. Den utkom 2005 och har sålts till fem länder och även gjorts som långfilm.


Vi får följa Isabella, även kallad Bella. Bella är över 30. Drömkarriären som skådespelare har avstannat. Inte heller har hon funnit sin livskamrat. Så bestämmer sig Bella för att en förändring måste ske. Hon sänder ut sitt CV till alla tänkbara ställen. Hon måste få ett skådespelar jobb snart, innan a-kassadagarna tar slut. Hon får ett svar. En barnteater som åker runt på skolor och uppträder i konstiga kostymer. De anställer Bella.  Bella tackar ja, fastänn hon egentligen inte vill.


Men det dröjer inte länge förrän Bella även får ett svar från Dramaten. De är intresserade av henne. Problemet är bara att Bella spetsade till sitt CV när hon skickade ut massutskicken och där stod det att hon var akrobat. Nu vill Dramaten att hon ska göra en scen som kräver en fullfjädrad akrobat. Bella tackar ja till rollen och lovar att hon har vad rollen kräver. Hjälp, hur ska hon hinna lösa detta? Bella börjar ta privatlektioner hos en akrobat. Men Bella får bara öva på att göra små kullerbyttor. När ska de riktiga akrobatkonsterna komma? De som hon sagt att hon redan behärskar. Mitt i detta blir Bella också kär och börjar träffa en känd skådespelare på Dramaten.  

Underbar och älskad av alla
är en underbar, rolig och varm bok i rapp takt. Det mesta blir inte som Bella tänkt. Men jag älskar Bellas upprättelse på slutet. Boken är en svensk version av Bridget Jones dagbok. En feelgood roman. Läs!

 

Tatueringar konst på hud


Tatueringar. Älska eller avsky? Mycket beror på person och motiv tycker jag. Från Ica Bokförlag kommer boken Tatueringar konst på hud. Det är en bok som innehåller bilder på mer än 300 personers tatueringar.


Tatueringskonsten är uråldrig. Man har faktiskt funnit tatueringar på de äldsta bevarade kvarlevorna. Idag pryds människors kroppar världen över av tatueringar. De senare åren har tatueringsscenen exploderat och det som en gång ansågs som en sluten subkultur är idag inte det.


Det finns många tatueringsböcker. Det jag vill se i en tatueringsbok är framförallt många bilder och det finns här. Toppen! Bilderna av verkliga människors tatueringar är fantastiska. Lika spännande är det att läsa alla personliga berättelser kring motivvalen. Av alla tatueringsböcker som finns och kommer ut på marknaden rekommenderar jag den här.

De små barnens bok

 

De små barnen (En bok för alla) är en antologi för de minsta barnen sammanställd av Siv Widerberg. Boken är fylld med traditionella ramsor, utdrag ur de bästa barnböckerna och verser. Siw har tidigare bla. sammanställt de populära böckerna Barnens första bok och Barnens andra bok. Det märks att Siv har gjort liknande sammanställningar tidigare, för urvalet i den här lilla boken är perfekt! Många utav mina och mina barns absoluta favoriter finns samlade här. Boken är toppen för de minsta. Läs!

Laddat inför hösten...

Som Ni kanske minns läste jag Martina Haags senaste bok Fånge i hundpalatsen i sommar. Nu har jag laddat upp inför den kalla hösten med Martinas fyra andra böcker...
Så nu kommer det bli lite rolig läsning några kvällar framöver.

Skördat bär


Vi har varit i torpet som vi varit i över sommaren och plockat in alla bär från buskarna. Tanken är att vi ska göra svart- och rödvinbärssaft, som både är gott och nyttigt.

Simons högsta önskan


Simon har gjort en lista över saker han inte har men önskar att han hade. Han funderar på att även göra en lista på allt han har. Men Simon tänker att han har så mycket att det blir svårt att skriva en sån lista. Men Simon skulle vilja bli längre. Han är fortfarande kortast i klassen. Fast Simon har någonstans att bo. Simon vet att alla människor inte har det. Sedan har Simon en familj som han gillar och en hel massa prylar. Det Simon skriver högst upp på listan över önskningar är en tjej och inte vilken tjej som helst, utan Vera som går i Simons klass. Simon har varit kär i Vera jätte längre. Simon gillar listor och gör en lista över hur han ska få Vera att bli hans tjej. Kommer Simons högsta önskan att gå i uppfyllelse?

 

Simons önskan
( En bok för alla) är skriven av Bengt-Erik Engholm. Boken passar bra för de som nyligen lärt sig läsa. Men den passar även bra som högläsningsbok. Det är en fin och underhållande historia med lite spänning.

Roligt paket


Ibland är det extra roligt att få paket i brevlådadan. Det här fina sättet från Johanna Form och Design damp ner i brevlådan idag.


Att acceptera att sommaren är förbi

Nu är hösten officiellt här. Dagens datum är första september och höstmånaden har startat.

Vindarna är kallare, sandalerna åker längre och längre in i garderoben och vi har tagit fram höstjackorna.

Det är bara att snällt acceptera att sommaren är förbi!


TÄVLA OCH VINN: DVD FILM PRINCE OF PERSIA och andra produkter från filmen

 

                                                                              
                                                                                ©Disney


Den 22 september släpps Disneyfilmen Prince of Persia: The Sands of time på Dvd och Blu-ray. I samband med det har jag fått nöjet att i samband med Disney lotta ut fina priser till mina underbara läsare.Jag kommer att lotta ut 3 paket.
Varje paket kommer innehålla ett exemplar av filmen samt en T-shirt från filmen. Ett paket kommer även innehålla en jätte fin anteckningsbok i skinn med logga från filmen.

 Paket 1.
Dvd film, T-shirt st L och Anteckningsbok i skinn.

Paket 2. Dvd film och T-shirt st M.

Paket 3. Dvd film och T-shirt st S.
För att delta:

-Berätta varför du vill vinna och vilken storlek du helst vill vinna på T-shirten.

-För 2 lotter lägg till mig på bloglovin.

-Länka till tävlingen i din blogg. Har du ingen blogg tipsa 5 vänner.

-Lämna en kommentar under detta inlägg och berätta att du deltar.
Tävlingen avslutas 25 September 2010 kl 24.00Välkommen att delta !!! Tävlingen avslutad!
 Förbered dig för ett fartfyllt äventyr i samma anda som Pirates of the Caribbean-trilogin. Det är en kapplöpning mot klockan när prins Dastan ska hjälpa en rivaliserande prinsessa att skydda en magisk dolk. En dolk som ger dess innehavare makt att vrida tillbaka tiden och därmed styra världen...