Boktipset: Familjens stora sunda kokbok
Vill du precis som jag servera hälsosam mat till din familj?

Då är det här kokboken för dig. Familjens stora sunda KOKBOK av Kristina Eriksson och Åsa Dahlgren innehåller inte mindre än 300 recept. Här finner du inspiration på hur du gör frukosten, lunchen, middagen och mellanmålet nyttigare. Det här är en baskokbok indelad i fyra större kapitel: kött, kyckling, fisk och chark. Övriga kapitel innehåller vegetariskt, sallader, pasta, soppor, såser, desserter, bakat, tilltugg och såser. Gemensamt för alla rätter är att de är lättlagade och hälsosamma. En inspirerande kokbok. Där man kan hitta många godbitar.

Boktipset: Yoga på 5 minuter

Stress, stress, stress. Stresspiralen är förödande. Det kan vara skönt att hitta sitt eget sätt att slappna av på. En metod är yoga. Jag har aldrig själv provat yoga. Men tycker att det verkar intressant. Enligt den här boken, Yoga på 5 minuter, räcker det med 5 minuter yoga för att slappna av. Här finner du korta övningar och även längre program. Allt illustrerat med tydliga fotografier som visar rörelserna.


Boken innehåller:

 • -Yoga sit-ups

 • -Yogaprogram för veckoslut

 • -Kvällssekvens på 10 minuter

 • -Aktiv meditation och mycket mer

Bokens format är litet och behändigt. Utmärkt att ha med i väskan. Övningarna är sådana att du lätt kan göra dem på exempelvis jobbet. Jag rekommenderar den här guiden till dig som är intresserad av yoga. Har även läst en annan bok om yoga. Den skriver jag om snart.

Barbapapas stora bok om arbete

Barbapapas stora bok om arbete

Barbapapas stora bok om arbete är en bok för barn i ålder 6-9 år. Här får vi följa den underbara Barbafamiljen. Barbapapa och barnen älskar att arbeta. De arbetar gärna med händerna och som Ni vet är de fantastiskt uppfinningsrika. Och när det behövs ändrar de form.


I den här härliga boken i stort format finns 12 spännande berättelser, där vi får lära oss mer om olika arbeten. Läs denna bok för Era barn! Den är jätte fin.

 

Carpe Diem
BARNBOKSTIPSET: Kultbilar - pekbok med klassiska bilar

PEKBOK KULTBILAR

Det finns en hel uppsjö med pekböcker. Bokboken Kultbilar (Egmont Kärnan) är inte bara en i mängden. Den sticker ut i mängden med alla fina bilder. Här finns bilder på gamla bilar. Ford, Volvo, Mercury, Chevrolet, Scania, Jaguar Mercedes och Saab finns med. Nu är det bara att börja över bilmärken med de små.

BARNBOKSTIPSET: Mulle Meck berättar om flygplan av George Johansson

Mulle Meck berättar om flygplan

Här är ännu en bok med populära Mulle Meck. Här berättar han fakta om flygets historia: flygförsök, kraschlandningar, uppfinnare och olika sorters flygplan. Det här är en reviderad nyutgåva. Första upplagan utkom 2002.


Det här är en härlig bok för alla små i åldern 3-6 år. Fin, lärorik och pedagogisk.


Läs även
Mulle Meck berättar om traktorer.

BARNBOKSTIPSET: Sjung med saker

Sjung med saker (Egmont Kärnan) är en härlig pekbok med fina bilder samt sånger som passar till bilderna. Titta, peka och sjung, Blinka lilla stjärna där, Hemma på vår gård, Min hatt mm.


På varje uppslag gömmer sig en liten sångfågel. Hjälps även åt att leta efter fåglarna.

BARNBOKSTIPSET: Krakel Spektakel boken av Lennart Hellsing

Krakel Spektakel-boken

Det har kommit en nyutgåva av Lennare Hellsings Krakel Spektakel boken. Boken utkom redan 1959 första gången. I denna fina utgåva har en del tillägg och revideringar gjort.

Här finns alla de pigga och glada krakel Spektakel-rimmen som de flesta av oss känner igen sedan barndomen med. Boken är fortfarande lika bra och rolig. Passar barn i åldern 6-9 år. Illustrationerna av av Poul Ströyer andas retro.

 Köp boken och låt även dagens barn fångas av ramsorna.Smart idé

Vi bor trångt. Alldels för trångt för en stor familj. Förvaring är alltid ett problem.
I Sköna Hem hittade jag ett smart förvaringstips för skorna.

TÄVLA OCH VINN: TRUE BLOOD BOKPAKETNu ger jag Er chansen att vinna del 1-3 av kult bokserien som ligger bakom tv-serien True Blood. Böckerna har gjort enorm succé världen över och sålts i mer än 15 miljoner exemplar.En lycklig vinnare kommer att vinna följande böcker i pocketformat:
Död tills mörkret faller   Levande död i Dallas  Klubb DödVill du vara med och tävla? Gör följande:

- Lämna en kommentar under detta inlägg och berätta att du är med och tävlar samt svara på frågan vad True Blood tv-serien handlar om?
- Tipsa om tävlingen med bild och länk på din blogg. Har du ingen blogg - tipsa 5 vänner.
- För ännu en tävlingslott, lägg till mig på blogglovin.
TÄVLINGEN AVSLUTAS 20 JANUARI.LYCKA TILL!

Inför sommaren 2011


Några favoriter ska jag ska klicka hem till oss inför sommaren 2011.Till 5-åriga dottern


Till 9-åriga dottern
BOKTIPSET: Kulor, cash & kosing : konsten att få ut mer av sina pengar


Kulor, cash & kosing : konsten att få ut mer av sina pengar

De flesta känner nog igen Mathias Andersson och Charlie Söderberg från tv-serien Lyxfällan där de hjälper människor med ekonomiska problem. Charlie jobbar annars som ekonomicoach och Mathias driver en redovisningsbyrå. I boken Kulor, cash och kosing – konsten att få ur mer av sina pengar visar de att ekonomi inte behöver vara tråkigt.


Boken är fylld med tips på hur du ska få ordning på din ekonomi och få ut mer av dina pengar.


Här finner du ekonomiska råd i frågor som:

 • Budget

 • Lån

 • Konsumentvett

 • Maten

 • Boendet

 • Klädkontot

 • Semester

 • Bilen

 • Leva ihop

 • Barnen

 • Pension

 • Jobbet

 • Spartips


Boken är indelad i lättöverskådliga kapitel. Här finns tillräckligt många råd och tips för att du ska kunna ta kontroll över din ekonomi.För dig som har som nyårslöfte att få bättre koll på din ekonomi är det här boken för dig!

 

Vinnare


3 lyckliga vinnare har dragits i tävlingen där man kunde vinna Dvd-filmen Skönheten och  Odjuret - den förtrollade julen. Vi skrev deltagarnas namn på varsin lapp och la i en skål. Sedan fick barnen dra varsinn vinnare var.De lyckliga blev...


- Chanette

- Ingrid

- Malin

Maila mig Er adress: bokhunger@live.se

BOKTIPSET: 1001 dagar som förändrade världen av Peter Furtado


1001 dagar som förändrade världen
1001 dagar som förändrade världen
(Bonnier Fakta) är en uppslagsbok av Peter Furtado. Det är roligt med uppslagsböcker. Trist att de allt som oftast idag glöms bort i denna internetvärld, där man så lätt kan få ta på den fakta man eftersöker.


1001 händelser som förändrade världen
är en fin och intressant uppslagsbok. Fylld med fotografier, bra sammanfattningar och intressanta händelser. Här kan du läsa om kungar, helgon, uppfinnare, konstnärer, politiker, evolutioner, krig och fred. Från tidernas start fram till nutid.


Är du sugen på bra en uppslagsbok?
Rekommenderar jag verkligen denna!

BOKTIPSET: Hjälp, vem är jag? av Caroline af Ugglas och UKON


Hjälp, vem är jag?: Anteckningar från en terapi

Artisten Caroline af Ugglas har i samarbete med psykologen och poeten Ulf Karl Olov Nilsson (Ukon) skrivit boken Hjälp vem är jag? En bok som utgår ifrån terapisamtal dem emellan. Jag förstår snabbt att det här är en annorlunda bok. Först känns den för tung för min smak. Men faktiskt så hinner jag endast ett par kapitel innan jag ändra åsikt. Boken visar sig vara både tänkvärd, underhållande och stark. Det är en sån bok som inte slutar för att jag kommit till slutet, utan mina tankar fortsätter spinna på bokens teman.


Allt börjar med att Caroline söker upp Ukon och frågar om han är intresserad av ett samarbete. Hon har nämligen en idé om en bok som ska bygga på terapisamtal. Först är Ukon tveksam till idén. Men det är någonting med Carolins sätt att prata som fascinerar honom och de bestämmer sig för att ge idén och boken en chans. Under 1,5 år pågår terapisamtalen dem emellan. Resultatet blev denna bok som bygger på ordagranna avskrivningar från samtalen. Boken är indelad efter olika teman, familj, karriär, barndom osv. Efter varje kapitel följer Carolines och Ukons egna reflektioner till samtalen.


Caroline bjuder på sig själv i denna bok. Vi får höra om hennes depressioner, fobier, tvångstankar, dåliga relationer, släktens historia, barndomen, tonåren, yrkeslivet och livet som mamma. Vi får höra om Carolines rädslor och nojor. Boken bjuder på snabba repliker. Snabba kast, från lycka till olycka.
Kan man  veta vem man är? I den här boken diskuteras frågan. Resultatet blir en bok som får en att tänka till och reflektera över sitt eget liv. Läs du med!