KATARINA WENNSTAM - ALFAHANNEN


Den sista boken i trilogin av Katarina Wennstram heter Alfahannen. Här har Jonas och Rebeccas dotter, Emma Wahl, fått en egen historia. Historien är dock dyster och handlar om alfahannen (mannen med störst inflytande) som utnyttjar unga kvinnor.


Emma har vuxit upp. Hon har flyttat hemifrån och delar lägenhet med sin bästa kompis Bea. Emma har bestämt sig för att bli skådespelare. Plötsligt får hon ett erbjudande om att medverka i en film och hon kan knappt tro att det är sant när hon får höra att hennes motskådespelare är den kända Jack Rappe. Hon ska få spela mot den största alfahanen. Att hon kommer att behöva spela in en våldtäktsscen där Jack våldtar henne känns jobbigt. Men hon ser det som någonting hon måste göra för filmen.


Givetvis blir Emma förälskad i Jack. Att Jack har ett ryckte om sig att vara våldsam mot kvinnor bekommer inte Emma. Han har henne redan i sitt grepp. Han är känd, äldre och världsvan. Hon är ung, naiv och ny i branschen. Jack ringer Emma när det passar. Emma kan inte låta bli att träffa  Jack så fort hon får chansen. Hon längtar ju så mycket efter honom. Jack blir mer och mer våldsam mot Emma. Tillslut återupplever Emma känslan vid filminspelningen där Jack våldtog henne.


Katarinas böcker är spännande. Begreppet vem som är offer och vem som är gärningsman ställs på sin spets här. Boken är skrämmande. Bra. Läs den!

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?