Låt alla vara med: tillsammans är vi starka

Låt alla vara med: tillsammans är vi starka (ZimZalabim bokförlag) är skriven av Ulrika och Mats Slottner.

 

Rosa-Emma är 6 år och bor i Vänköping. Rosa-Emma har precis börjat skolan. Rosa-Emma har känt nästan alla sina klasskompisar sedan förskolan. Magnus är 6 år och bor i Smulvik. Han har precis fått veta att de ska flytta till Vänköping. Magnus är ledsen. Han vill inte lämna sina kompisar och är rädd för att han inte ska få några kompisar i den nya skolan.

 

Så börjar Magnus i skolan i Vänköping. Han tycker att alla barn tittar på honom. Och när det är rast får Magnus inte vara med och leka. När rasten är slut kommer inte Magnus tillbaka till klassen. Vad har hänt Magnus? Var är han? Klassen börjar leta.

 

Det här är en bok med det genomtänkta budskap, var en god vän.  Målgruppen är barn i åldern 3-6 år. En åldern då det är viktigt att lära sig vara snäll mot varandra. Boken avslutas med diskussionsfrågor där man som förälder får förslag på frågor man kan ta upp med barnet, för att samtala om ämnet på barnets nivå. Hur skulle exempelvis klasskompisarna agerat annorlunda? Även en teckningsuppgift som bygger på sagan finns. När man läst klart sagan lossar man den medföljande medaljen och barnet får den som bevis på att barnet nu vet hur man ska vara en bra kompis. Bra idé! Det kommer att komma fler böcker om Rosa-Emma. Ska bli spännande att se dem.

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?