Postcard killers

Som jag skrev tidigare har jag precis läst ut Liza Marklund och James Pattersons bok Postcard killers (Pirat Förlaget). En lättläst deckare,  som inte sätter sig på minnet eller förändrar sina läsare. Men den är spännande och inte förutsägbar, med tvister som dyker upp i slutet.


Liza Marklund är en av Sveriges stora thrillerförattare och James Patterson är amerikansk thrillerförfattare, tillsammans har de skrivet den här boken. Man kunde ställa sig frågan hur det skulle gå? Och jag har aldrig riktigt förstått varför man ska vara två för att skriva en bok. Men här har Liza och James lyckats och det resulterar i en deckare med högt tempo och snabb händelseutveckling. En bok som ändå inte känns långt ifrån hur Lizas böcker brukar vara. Något som jag gillar med deckare är när man snabbt kommer in i handlingen och här tar det faktiskt bara tio sidor innan spänningen tar vid.


Handlingen består av jakten på en eller två seriemördare som går lösa i Europa. Kropparna efter unga par hittas brutalt mördade i Europeiska städer. Morden har föregåtts av att en lokal kriminaljournalist har fått ett vykort med en hälsning från mördarna. Kort därefter har samma journalist fått en polaroidbild föreställande två mordoffer. Jacob Kanon är mordutredare från 32:a polisdistriktet i New York. Hans dotter var en av mördarnas första offer. Jacob följer nu mördarna hack i häl, kors och tvärs över hela Europa.


Nu har turen kommit till Stockholm. Kriminaljournalisten Dessie Larsson på Aftonposten är den som får vykortet. Det dröjer inte länge förren Jacob står utanför hennes port. En jakt på mördarna inleds. För varje ledtråd de lyckas hitta kommer de en liten bit närmare mördarna. Det visar sig snart att allt är mycket mer komplicerat än vad jag vid första anblicken trodde. Och tur var väl det annars hade det inte blivit mycket till deckare.

Postat av: ingalill

Ser ut att vara väldigt spännande.

Vad kul att se om boken blir annorlunda i sitt upplägg när Liza skriver med en amerikansk thriller författare.

Mvh Ingalill

2010-05-24 @ 21:35:32
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?