Vems kompis? och Vem är död?






Stina Wirséns böcker med nallen, katten, nallegrisen och är fantastiska. Till min lycka släpptes två nya böcker i serien nyligen. Serien passar de minsta barnen från ca 1,5 år. Berättelserna är fina och starka. Illustrationerna av de luggslitna djuren är bara att älska. Också språket i böckerna är fantastiskt. Böckerna tillhör mina favoriter.
 


Vem är död?
(Bonnier Carlsen) handlar om döden. Fågels farfar har dött. Fågel är ledsen. Men mamma tröstar och berättar att det var skönt för farfar att dö. Han var gammal och trött och hade levt färdigt. Fågel undrar var farfar är nu? Mamma förklarar.


Det här är en fin bok om ett svårt ämne. Den beskriver döden på ett fint sätt och tar upp rädslor som många barn kan ha.



Vems kompis?
(Bonnier Carlsen) är en bok om vänskap. Nalle ser en katt som han aldrig sett förut. Den nya katten får vara med och leka. Alla djuren leker i sanden. Både Nalle och Kanin vill låna ut sin hink till Katten. Då vill Nalle att Katten bara ska ha hans hink. Djuren börjar bråka.


Den här boken innehåller vardagsdramatik för de minsta barnen. Slutet är ljuvligt och det är en rar saga med fint budskap.

 

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?