Nicke Nyfiken och brandkåren

Nicke Nyfiken och brandkårenJag har läst en till bok med Nicke Nyfiken, den snälla och nyfikna apan. Den här boken riktar sig till de lite äldre barnen i åldern 3-6 år. Nicke Nyfiken och brandkåren (Rabén&Sjögren) är i större format, med mer text och gjord i tålig kartong.


Nu får Nicke och mannen med den gula hatten följa med en skolklass på besök till brandkåren. Det första de ser är brandmästaren som står bredvid en stor brandbil. Brandmästaren berättar vad en brandman gör. Inne på brandstationen ser Nicke en silverstång i ett hörn. Nicke blir nyfiken på var stången leder och bestämmer sig för att se efter. Oj, han kommer till undervåningen. Där står den röda brandbilen och väggen är fylld med jackor, hjälmar och stora svarta stövlar. Nicke får en idé. Han provar kläderna. Plötsligt går larmet och brandmännen kommer rusande mot sina kläder...


Det här är en spännande bok. Hur ska det gå för brandmännen? Ska de hitta sina kläder? Hur ska det gå när Nicke smyger och följer med brandbilen på utryckning? Det finns många detaljer på bilderna att titta, peka och prata om. Dessutom får barnen en liten inblick i hur det går till på en brandstation.

 

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?