Digital fotografering - Scott Kelby

Bloggen kommer att ta upp olika specialintressen och se vad det släppts för böcker inom just det området. Först ut är digitalfotografering. Digitalfotografering har blivit oerhört populärt.

Från Pagina förlag kommer en serie böcker av Scott Kelby. Det är en serie som jag absolut tycker att man ska läsa. Serien har precis släppts i en samlingsbox där man får alla tre böckerna samtidigt. 

Digital fotografering - Lär dig yrkesfotografernas hemligheter  

Första boken i serien beskriver på ett grundläggande plan hur man kliver upp ett snäpp i kvalité på sina bilder. Korta kapitel, med tydliga rubriker, gör det både lätt och roligt att lära. De korta kapitlen gör boken ultimat som uppslagsbok och jag tycker att boken tar upp det mesta som man som nybörjare gör fel med och undrar över.


Något av det första som boken visar på är hur man undviker oskarpa bilder och tips och beskrivningar radas upp. Sedan går man vidare för att lära ut hur man fotograferar blommor, människor, landskap, speciella tillfällen och olika tekniker beskrivs. Den här boken är oumbärlig för dig som vill nå ett steg längre med dina bilder.


Digital fotografering - Lär dig yrkesfotografring - steg för steg

Andra delen tar vid där första delen slutade men går ett steg längre. Tur är väl det då man lätt får mersmak efter att ha gått igenom första delen. Även den här boken är indelad i korta kapitel – perfekt för snabba uppslag.


Här får man lära sig hur man använder blixt, både inbyggd och separat. Blixten kan påverka bilder på mängder olika vis och här ges kunskap om blixtens möjligheter. När läsaren lärt sig att ta kontroll över sin blixt får man lära sig hur man bygger upp en egen fotostudio. Vilket inte behöver vara så svårt som man kan tro.

All kunskap som ges i del ett fördjupas här och man får mer kunskap i hur man lyckas med naturfotografering, porträtt osv. Mängder med tips och trix från proffsen levereras på ett lätt sätt. Efter att ha läst denna bok vill jag bara ge mig ut med kameran i hand och se om jag kan komma ett steg närmare den perfekta bilden. 

Digital fotografi - Lär dig yrkesfotografens hemligheter - steg för steg

Genom denna bok når man ännu ett steg längre och ytterligare fördjupningar och ny kunskap tillkommer.  

Återigen samma korta och tydliga kapitel.

Min slutsats, efter denna bokserie, blir att med dessa böcker har man alla möjligheter att komma väldigt långt med sitt fotograferande. Vare sig det befinner sig på ren hobbynivå eller om man strävar mot högre mål i framtiden, är detta en bra start.

 

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?