Lillefanten - Äntligen bajs! & Äntligen syskon!


Två nya böcker om supergulliga Lillefanten. Lillefanten är oemotståndlig. Layouten är lika oemotståndlig. Det här är pekböcker för de minsta, i tåliga kartongsidor. Skrivna och illustrerade av Camilla Lundsten.

Äntligen bajs! (Rabén&Sjögren) är den femte boken i Äntligen-serien. Lillefanten har fått en potta. Den ska provas! Lillefanten berättar för sina vänner Kanina och Maskot vad man ska använda pottan till. Sen är det dags att prova pottan. Lillefanten väntar och väntar... Men det kommer ingenting i pottan. Det börjar bli tråkigt att vänta...

Pottränining är ett vanligt tema i småbarnsböcker. Camillas bok är pedagogisk och humoristisk. Den beskriver på att bra sätt vad pottan ska användas till.



I Äntligen syskon! (Rabén&Sjögren) ska Lillefanten få ett syskon. Mammafanten har fått en stor mage. Det finns en bebis i magen. Lillefanten undrar om det är en tjej eller kille? Sedan lägger han örat mot Mammafantens mage och lyssnar. Lillefanten längtar till han kan spela fotboll med sitt syskon.

Syskontemat är också ett ständigt efterfrågat tema i barnböcker. Camilla har gjort en varm och humoristisk pekbok för de minsta barnen som beskriver hur det är att gå och vänta på att ett litet syskon ska anlända.

Postat av: Lotta tipsar

kreativ EQ för de små



Pyssligt och charmigt kika här



www.popcornmannenpoppe.se



Ha en fin jul

2010-12-14 @ 15:55:52
URL: http://www.popcornmannenpoppe.se
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?