Carolas ekokök

Carola Magnusson är inte bara kokboksförfattare, utan även mattant. Hon är känd för att ha tänt ekokökets gnista och gjort det tillgängligt och älskat. Hennes recept är tillagade utan syntetiska tillsatser och färgämnen. Det är recept som är bra både för jorden och kroppen. Med närproducerat och ekologiskt i största möjliga mån.


Jag gillar den är kokboken mycket. Det är recept med mat lagad från grunden där halv- och helfabrikat är bannlysta. Det är sån här mat man vill bjuda sina barn på.

 
Boken är indelade i kapitel efter viltkött, fisk, lamm och fågel. Recepten känns lätta och tilltalande. Läckerheter som älgköttbullar med kärleksvatten, rotsaksplättar med rårörda lingon, renskavswok, stek, lammgryta, stuvade grönsaker, tjocka revben med smak av Asien och Norden är några av recepten.

 
Förlag: Bokförlaget Langenskiöld

 

 

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?