Syrat - en hyllning till den unika nordiska smaken

Syrat – en hyllning till den unika nordiska maten” är en vacker och annorlunda kokbok som speglar den nordiska syrligheten i vår mat. I norden finns en lång tradition av användning av ättika för att bevara mat men även för att få fram en viss smak. Här sätts ättikan i fokus och vi får lära oss hur man använder vinäger och andra syrasättare i modern matlagning. Och olika matkulturer och traditioner blandas på ett kreativt och nyskapande vis.
 

Herman Rasmuson är kocken bakom boken. Han har främst arbetat som kock och krögare på krogar i Stockholm men idag arbetar han som matkommunikatör.


 "Syrat"
innehåller cirka 90 syrade recept med idéer från krog- och kaffekulturen. Recepten är hämtade från Sverige, Finland, Norge och Danmark . De består av fisk, skaldjur, kött, grönt, tillbehör och desserter.


För oss som inte riktigt har koll på ättika och vinäger i matlagning finns en syraskola. Det finns även ett avsnitt med framstående nordiska kockar där de uttalar sig om vår unika nordiska smak.


För mig är det här ett nytt sätt att laga mat. Men recepten är inspirerande och ser goda ut. Här finns mycket jag skulle vilja prova. Inlagd lax, nordiska tapas, knäckepizza med inlagd röding, pastastubbar mm. Det som är roligt är att det både är gamla och nya recept, som känns enkla och kreativa på samma gång. Hela boken är en fröjd för ögat –underbara bilder tagna av prisbelönta matfotografen Pepe Nilsson.


Utgiven av Informationsförlaget som du hittar HÄR!
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?