Boktipset - Sara Kadefors Fågelbovägen 32

 Jag har precis läst den sista sidan av Sara Kadefors bok Fågelbovägen 32. Det var en bok som växte efter varje sida. Historien är mycket skickligt uppbyggd. Det är ingen spänningsbok. Men den är finurlig, listig och mycket skickligt uppbyggd.


Boken handlar om makt, över- och underklass och mänskliga relationer. Den handlar om människor som vill hjälpa utsatta människor. Varför vill de hjälpa? Handlar det om att de brinner för andra människor eller vill de fylla sitt eget ego, blidka dåligt samvete eller komma i bättre dager.


Vi får följa läkaren Karin som lever på Fågelbovägen 32 med sin man och deras två barn. Karin är en sån människa som alltid varit emot fina villakvarter där människor lever i överflöd. Trots det lever hon idag i ett sånt villakvarter. Men hon inbillar sig att hon gör mer för utsatta människor än sina grannar. Karin är en sån läkare som hjälper de fattiga. På dagarna jobbar hon som gynekolog på sjukhuset och på kvällarna jobbar hon extra på en mottagning för illegala flyktingar.


Det är på mottagningen som Karin träffar Katerina, en ung och fattig kvinna från Moldavien, som jobbar svart i Sverige mot usel lön. Karin bestämmer sig genast för att Katerina får följa med hem till henne. Och Katerina flyttar in i familjens extrarum. Men det blir inte som Karin tänkt sig. Katerina är inte ett offer som visar sin uppskattning till Karin. Karin blir frustrerad. Hon vill känna att hon hjälper en annan människa. Men med Katerina blir det svårt. Och Karin är inte den kvinna hon trodde att hon var...


Jag rekommenderar Er verkligen denna tänkvärda bok. Jag har tidigare även läst Sara Kadefors bok Borta bäst. Även den ger en mycket att tänka på.

 

Antal solar:Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?