HAPPY NEW YEAR

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR JAG ER!!


Har Ni några nyårslöften? Jag har faktiskt inga nyårslöften. För är det inte irriterande när man inser att man inte kan hålla sina löften under årets första månad ens? Något jag brukar ta mig tid till är däremot att fundera över året som varit och samtidigt tänka på vag jag önskar av kommande år.

Vad bär 2011 i sin hand? Ni har säkert alla planer. Och visst är det så att detta år bara ska bli bättre? Fast mina tre bästa år kommer alltid att vara just de år som mina tre vardera barn föddes. Dessa år kommer aldrig att konkurreras ut, vad som än händer!

BOKTIPSET: Överenskommelser av Simona Ahrnstedt
Jag har precis läst ut boken
Överenskommelser. Boken är skriven av Simona Ahrnstedt. Det är Simonas debutroman. Överenskommelser lockar redan med omslaget. Mina förväntningar på boken höjs när omslaget är så vackert.
Överenskommelser är en romantiskt historisk roman, som utspelar sig under 1800-talet. Boken handlar om Beatrice Löwenström – den unga vackra kvinnan som pryder bokomslaget.


Beatrice bor hos sina kusiner och deras föräldrar. Hon lever ett hårt hållet borgarliv. Men en dag förändras Beatrice liv totalt när hon möter Seth Hammerstaal. Seth är en av Sveriges rikaste ungkar.
Från den dagen stöter Seth och Beatrice på varandra ideligen på olika tillställningar för Stockholms socitet. De fascineras av varandra. Men historien slutar inte där. Allt är inte så lätt som det skulle kunna vara. Beatrice är redan bortlovad. Deras kärlek verkar omöjlig.


Det här är en bok som man har svårt att lägga ifrån sig. Boken bjuder på vackra miljöer, vackra människor, en passionerad kärlek som möter motgångar. Boken tillhör Romance genren. Läs du med!


App Magneter


Visst jag är också en av dem. Som är smått besatt av min iPhone. Så självklart gillar jag dessa magneter.


Set med 18 magneter, 129 kr hos CoolStuff.Bilderna hämtade från CoolStuff

H&M HOME vår 2011


Jag hittade en hel del godbitar när jag tittade på H&M´s nya HOME kollektion för våren 2011. Där jordnära färger, romantik och blommor är temat. Jag kommer nog inte kunna hålla mig från att klicka hem några godbitar här framöver - när jag vill bjuda in sommar och vår i vårt hem!
 

 

 
Bilderna hämtade från H&M.

TÄVLA OCH VINN: Disneys Skönheten och Odjuret - Den förtrollade julen  © Disney


I samarbete med Disney startar jag en tävling där 3 av mina läsare kan vinna ett eget exemplar av Disneyfilmen Skönheten och Odjuret - Den förtrollade julen.


"Fira årets mest magiska tid med denna specialutgåva av den oemotståndliga uppföljaren till Disneys klassiker Skönheten och Odjuret."För att delta i tävlingen:

- Tipsa om tävlingen med bild på din blogg. Har du ingen blogg tipsa 5 vänner.
- Lämna en kommentar under detta inlägg och berätta att du är med och tävlar samt svara på frågan
  varför du vill vinna!För att inte missa när vinnarna dras lägg till mig på bloglovin.Tävlingen kommer att avslutas 1 januari.Avslutad!

Vinnare...


Här kommer vinnarna av filmen DISNEYFILMEN TOMTETASS OCH JAKTEN PÅ JULEN-
MADDE

- MAJA

-
LISELOTTES BLOGGMaila mig Er adress: bokhunger@live.se


                                                                  
                                                                     GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!

IQ Träning


Omslagsbild: IQ-träning


Boken IQ-träning är en rolig presentbok. En bok som utmanar din intelligens. Här finns hela 333 tankenötter som tränar tankeförmågan. Vissa av gåtorna kräver kunskapen att känna igen abstrakta mönster och andra kräver matematiska kunskaper. Gemensamt är dock att alla tränar ditt logiska tänkande och att det är roligt och underhållande. En bok att ge bort i present eller att sitta med under mellandagarna.

 

TÄVLA OCH VINN: DISNEYFILMEN TOMTETASS OCH JAKTEN PÅ JULEN


 
© Disney


Här är den utlovade tävlingen där du kan vinna den mysiga julfilmen från Disney –
TomteTass. I samarbete med Disney kommer jag låta 3 av mina läsare få ett eget exemplar av filmen.För att vara med och tävla behöver du:

 1. Lämna en kommentar under detta inlägg och berätta att du är med och tävlar. Berätta även hur du får julstämning.

 2. Länka med bild på din blogg till tävlingen. Har du ingen blogg tipsa 5 vänner.För att inte missa när tävlingen avgörs lägg till mig på Bloglovin.Tävlingen avslutas 27 December – så det blir en film Ni kan se tillsammans under mellandagarna!Avslutad!

 


 

En vinnare


Vinnaren av presentkortet från SumoPix är:

 Hanna Nystrand

Med motiveringen:
Har ett familjefoto som jag enda sen det togs drömt om att göra till en canvastavla. Min familj är splittrad, har en mamma och syster i Skåne, en pappa i Jönköping, en bror i Norrahammar, en syster i Nässjö så det vore guld om jag kunde ha hela familjen samlad på en tavla i min lägenhet så jag kan se dom varje dag! Vore den perfekta julklappen då jag inte träffar alla i jul, min mamma blev tvungen att jobba och det är tyvärr tredje julen i rad nu. Skulle bli så otroligt glad!


Grattis Hanna! Nu kan du göra din canvastavla som du drömt om. Maila mig på adressen:
bokhunger@live.se

Vimplar till barnrummet


Jag har sytt en vimpel i grön färgskala. Den är tänkt till ett pojkrum men passar lika bra till ett flickrum tycker jag. Sydde tidigare en vimpel i rosa färgskala.
Att sy vimplar är enkelt och roligt. Samtidigt är det ett lätt sätt att sätta personlig prägel på ett rum. Vill du sy egna vimplar? Mönstret jag använde hittar du här.Alla tyger som jag använt till vimplarna är från Barntyger.se. Det behövs inte mycket tyg för att sy vimplar. Det som är spännande är att välja tyger och matcha mönster och färger precis som man själv vill. Extra fint tycker jag att det blir om man matchar med sängkläderna och övriga färger i rummet.

Tips: Tidningsprenumation


Något som alltid är roligt är en tidningsprenumeration. Tidningskungen.se är en sida på internet där man kan välja mellan 600 olika tidningar att prenumera på. Så här finns verkligen något för alla. Vare sig du är gammal eller ung. Gillar båtar eller mode. Ni förstår!Det som är roligt med den här sidan är att det finns ett så brett urval av tidningar. Väl värt ett besök. Besök sidan Ni med. Dessutom är en tidningprenumation en fantastisk julklapp till de som Ni inte riktigt vet vad Ni ska köpa till.Mönster: Sy bäddsett


Är du sugen på att sy du med? Här kommer mönstret som jag använde mig av till bäddsettet. Vill du även sy vimplar så hittar du det mönstret under kategorin mönster


Sy påslakan


Så här gör du:


  1. Ta mått på täcket som du vill sy ett påslakan till. Mät och klipp ut två lika stora bitar. Lägg till 2 cm på samtliga sidor så att du kan vika in och sy en fåll.

  2. Sicksacka, fålla kanterna och sy ihop räta mot räta. Lämna två mindre hål upptill på varsin sida av tygets långsidor och ett stort hål längst ner. Det är för att du ska kunna stoppa i ditt täcke sedan. Klipp trådarna och vänd till rätsidan. 

  Sy ett örngott

Så här gör du:

  1. Klipp ut ett tygstycke som är 2,5 gånger kuddens längd. Bredden ska vara lika bred som kuddens bredd + sömsmån.

  2. Sicksacka runt tyget och fålla sedan in tygets kortsidor.

  3. Lägg tyget avigt och vik det omlott så att det bildas en öppning på kuddens baksida. Sy ihop kortsidorna och vänd örngottet till rätsidan. Nu är ditt örngott färdigt.LYCKA TILL!

Sy eget bäddsett


Barntyger.se är en underbar webbshop. Fylld med fantastiska tyger och annat smått och gott. Jag har sytt ett bäddsett till juniorsäng av tyg därifrån.

Jag har använt mig av: Tyg Tiny ruta rosa, Mario

Pris/meter: 295:-

Jag använde 4,8 meter.
Jag har tidigare sytt vimplar i samma tyg. Det blir ett väldigt fint sett.


Dagens tips: Sy bäddsett och vimpar i likadant tyg!

Poppes pinnar

Poppes pinnar 


Poppes pinnar
(Bonnier Carlsen) är skriven av Margareta Nordqvist. Boken tillhör samma serie som Bravo Bella och handlar om samma personer som den boken. Det här är också en historia för de barn som gillar djur, speciellt hundar. Även denna bok riktar sig till nybörjarläsarna.

 

Pelle bor på landet. Han har en hund som heter Poppe. Poppe tröttnar aldrig på att hämta pinnar som Pelle kastar. Pelle bor nära Ella, de är kompisar. Ellas hund heter Bella. Pelle och Ella är bästar. Poppe och bella är också bästisar. Tillsammans brukar de alla fyra hitta på massor av roliga saker. En dag går de till sjön tillsammans men då händer något fruktansvärt. Tur att Poppe finns!

 

Bravo Bella

Bravo Bella

Bravo Bella (Bonnier Carlsen) är skriven av Margareta Nordqvist. Boken är extra lätt att läsa och är skriven med versaler. Därmed passar den utmärkt för barn som precis lärt sig läsa. Det här är en spännande och rolig historia. En bok jag varmt rekommenderar. En bok för alla djurälskare.

 

Vi får följa Ella. Ella har två egna djur. Katten Bosse och hunden Bella. Bella kan många spännande konster. Det är knappt så man kan tro att det är sant. Bellas kompis Pelle har också en hund. Den heter Poppe och kan också göra konster. Tillsammans med sin kompis Pelle ordnar Bella en cirkus där hundarna uppträder.

 

Tredje advent och vi har bakat inför lucia


Hoppas Ni alla har haft en trevlig tredje advent. Vi har bakat inför lucia.
Santa Maria Thailand - Buzzador
Idag bjöd Buzzador och Santa Maria på lunch. Paketet som tidigare kom från Buzzador innehöll allt man behövde, kryddblandning, äggnudlar och cocos mjölk. Det enda man behövde var kyckling. Till och med recept följde med. 

Så  idag bjöd vi på lunch. En lunch som blev uppskattad. Lätt, fort och gott blev resultatet. Kommer absolut att köpa Santa Marias Thai produkter igen.


Vill du också bli Buzzador. Anmäl dig hos Buzzador.
Barbapapa Julen

Barbapapa JulenJag har letat efter böcker med jultema på olika vis. Här kommer tips på en nysläppt julsaga med favoriten Barbapapa. Barbapapa och julen är utgiven av B/Wahlstöms förlag och är en liten charmig saga för de mindre barnen, 3-6 år.

Snart är det jul. Alla har trevligt i snön. Barnen vill gärna klä en julgran. Så Barbapapa går ut i skogen för att leta efter en gran. Men i skogen hittar han ingen gran där det inte bor några djur. Så han kommer hem utan gran. Som tur är hittar Barbapapa alltid en lösning på sina problem. Hur tror Ni att han löser problemet med att han inte hittade någon gran i skogen?

Rutiga kokboken


Rutiga kokboken: Grundkokboken för stora och små hushåll - över 1500 recept  


Rutiga kokboken (Ica Bokförlag) har kommit i en ny utgåva. Kokboken är en klassiker och innehåller alla grundrecept som man behöver i ett kök. Här finns över 1500 recept. Det här är den åttonde utgåvan och återigen har man tagit nya foton, gett ny formgivning, lagt till och ändrat i recepten. Här finns basrecepten. Men man kan även hitta recept för fest, barn, viktnedgång mm. Man kan också läsa om hälsosam livsstil. Alla grundläggande matlagningsmetoderna finns med, beskrivet med tydliga bilder.

 

Det här är en kokbok som är ett måste i köket, får både ung och gammal. Den här utgåvan är dessutom väldigt fin, med fräscha recept och snygga bilder.

 

Tävlar lite mer...


Jag kan inte låta bli att själv anmäla mig till lite tävlingar så här i jultid. Skulle vara underbart att själv vinna en tävling. Carolina1979 har också en spännandje julkalender, där hon startar massor av finfina tävlingar.

Idag kl 15 avslutar hon en fantastiskt tävling som hon har i samarbete med Spöket Laban.  Laban Silverhalsband

Givetvis är jag med och tävlar. Passa på att anmäla dig du med!

”Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om en hemlig julklapp värd 500-750 kronor från Spöket Laban!  Var med och tävla du också!” 

En till tävling...


Jag tävlar igen...

Dianas blogg har en underbar julkalender med nya tävlingar hela december. Nu kan man vinna en underbar pall från Bonde of Sweden. De pallarna är underbara, så jag måste delta.Vinnaren kommer att dras på självaste julafton. Passa på att delta du med!

Nu tävlar jag


Jag brukar ju annordna en hel del tävlingar för Er. Men nu tävlar jag själv. Är ju rätt så kul att delta i tävlingar själv också.


En blogg jag följer är 
Dianas blogg . Nu har hon en spännande julkalender med många nya tävlingar. Denna gång kan man tävla om en fin vinst från Lykkeliam . Jag deltar och hoppas på att vinna den fina klänningen.

Passa på att delta du också!


Stora boken om hundens hälsa

Stora boken om hundens hälsa (Semic Bokförlag) är ett tips för alla Er hundägare. Boken är fylld med tips på hur man håller sin hund så frisk som möjligt och besvarar en mängd av frågor kring hundens hälsa.


Här får du svar på frågorna:


-Vad kan du göra för att din hund ska må så bra som möjligt?


-Vad gör du om olyckan är framme?


-När ska man vända sig till veterinären?


Bokens författare är experter med specialistkunskaper om hundens hälsa. De har kunskap inom hudsjukdomar, tandvård, kirurgi, ortopedi, träning och medicin. Resultatet när 5 specialister skrev en bok om hundens hälsa blev en ovärderlig bok. En heltäckande bok. En bok som varje hundägare borde ha i sin ägo.

Medelhavs bufféer


   


Medelhavs bufféer är en härligt inspirerande kokbok. Fylld med mat som får mig att tänka på skimrande azurblått vatten och glödande sol som bränner i nacken. Vinterlandskapet utanför fönstret känns plötsligt fjärran. Medelhavsmat är enkel, nyttig och lättlagad. Den är ett resultat av olika matkulturers färd kors och tvärs över Medelhavet. Här har kocken Marco Baudone satt ihop sju inbjudande medelhavsbufféer från Frankrike, Italien, Spanien, Grekland, Marocko, Turkiet och Libanon. Boken är även fylld med vackra bilder och det finns berättelser om maträtterna och matkulturen. En underbar bok!

Vinnarna är...

 

Nu är vinnarna utsedda.De tre lyckliga vinnarna av filmen DISNEY/PIXARS BILAR, BÄRGARNS HEJDLÖSA HISTORIER är:


- Thowe


- Tessan


- GirlMaila mig Era adressen: bokhunger@live.se
GRATTIS GRATTIS GRATTIS TILL ER !!!Lättlagad julmat och julgodis
Här kommer ett till tips på en nysläppt julbok
...

Lättlagad julmat och julgodis
är skriven av Maud Onnermark. Maud är välkänd för sina recept och är känd både som tv-kock och som matskribent i olika tidningar. 2002 tilldelades hon Gastronomiska Akademins guldpenna. Här har hon samlat sina julrecept. Här trängs julbordets klassiker med moderna varianter. Allt i en lättlagad tappning.

 

I bokens olika kapitel bjuds på glöggfest med spännande tilltugg. Julbak med underbara skorpor och olika saffransdegar och andra godbitar. Till julbordet finns det man behöver: julskinka, kryddiga revbensspjäll, Janssons frestelse, julköttbullar, lättgjord julsenap, sill-, strömming-, laxrecept mm. Givetvis finns här även matbröden som hör julen till, kavring, vörtbröd och mjukkakor. Men det finns även nya spännande recept man kan prova att ha på julbordet. Sist men inte minst bjuder boken på julgodis, gräddkola, kanelknäck, mintkyssar och polkagrisar.

Roligt att sticka

Roligt att sticka är en bok av Malin Larsson. Det är en stickbok som passar nybörjaren men även den som vill lära sig sticka. Här finns nämligen grunderna till stickning beskrivet. Och det finns mönster till enkla och roliga saker att sticka. Här finns mönster till pannband, pennfodral, mössa, benvärmare, filt, sjal, halsdukar, kuddar, katter, halsband, armband, väskor och en kjol.

Den här stickboken är jätte fin. Projekten är roliga, fina och lätta. Många bilder och tydliga beskrivningar. Boken passar jätte fint till vuxna men även lite äldre barn. Själv har jag letat efter mönstret till stickade katter länge och så hittar jag det i den här boken. Kul. Så ett kommande projekt för mig kommer att bli en hel rad med stickade katter till mina barn.

Nu är det jul igen

Lite tips på julböcker vill Ni ha va nu? Böcker som hjälper till att plocka fram julstämningen inom Er. Den där julstämningen som man söker efter varje jul. Den man minns från barndomen. Här har jag i alla fall en mysig bok fylld med julpyssel för både stora och små. Boken heter Nu är det jul igen och är skriven av Helene S Lundberg. En mycket fin och heltäckande bok. Här finns något för alla.

Boken innehåller många fina saker att skapa. Den här boken är indelad i kapitel. Det är svårt att välja ett favoritkapitel. Istället berättar jag lite om vad som göms i varje kapitel. Det finns en sydel. Där finns bland annat mönster till underbara kuddar med pomponger, filthjärtan, julstrumpor, julkalender och en julgransmatta. Det finns även en pysseldel. Där finns tips på en härligt julig mobil, dörrkransar, mjuka granar och filttofsar. Boken har också ett papperskapitel med inspiration till underbara kort, vackra paket, juletiketter och mycket mer. För att göra boken helt komplett finns även ett avsnitt med hembakade godsaker. Och det finns ett avsnitt med inspiration till hemgjorda julklappar.

Svenskkasinoguide.com


Internetspelens popularitet har exploderat. Många som jag känner har provat internetspel. Det är inte en slump att många prövar lyckan, när det pratas om vilka vinster vissa gör. Jag har själv provat spela någon gång men jag fastnade aldrig. Något som är svårt när man är ny är att veta vilka sidor man kan lite på. Vilka sidor som är bra, säkra och pålitliga.

Vill man lära sig mer om de olika spelen har svenkkasinoguide.com en sidor där man kan få mycket användbar information om internetspel. De vanligaste spelen på casino är roulette, bingo och poker. På svenkkasinoguide.com kan man även hitta många tips om olika bonusar, hur man anmäler sig till spelsidor mm. Är man osäker på vilka sidor som är bra och säkra finns även recensioner av olika sidor så man lätt kan se vilka som håller måttet och vilka som inte gör det. 

Internetspel i all ära. Kom bara ihåg att vara försiktiga! 
online casino guide

 

Tora-lora-lej : önskelistan

Tora-lora-lej : önskelistanEn härlig bok i jultid är den lättlästa kapitelboken önskelistan, skriven av Åsa Karsin. Boken passar perfekt nu eftersom den utspelar sig i jultid.

 

Julen närmar sig. Tora och hennes lillebror Sam bakar pepparkakor, köper julklappar och skriver önskelistor. Det Tora önskar sig mesta av allt är att hon ska få bli lucia. Men det är bara en av tjejerna i klassen som kommer att få bli lucia. Tora hoppas att det ska bli hon. Tora och hennes lillebror är spända inför julen och det är mycket som händer. Men mitt under julstöket blir farfar sjuk och hamnar på sjukhus. Hur ska det nu gå med julen?

 

Den här boken gillar jag. Den ger mig en behövlig dos julstämning. Handlingen är fin – tankvärd men ändå spännande. Jag kommer genast att börja läsa den här boken med min äldsta dotter.

Och vinnarna blev...


Vinnarna av HANNAH MONTANA TREDJE SÄSONGEN på DVD blev: Hanna Eriksson, Ann Lind och Daniel.

Maila mig Era adresser: bokhunger@live.se

GRATTIS!!! GRATTIS!!! GRATTIS!!!

Sju sorters julkakor    


Visst börjar man bli sugen på att baka lite julkakor? Författaren Cecilia Vikbladh har skrivit boken Sju sorters kakor (Ica Bokförlag). En bok som tillhör rutiga kokboks serien. Författaren har samlat sina egna favoritrecept på smarriga julkakor och bakverk. Här finna traditionella recept, recept från andra länder och annorlunda recept. Det finns en favorit för alla helt enkelt.

 

Den här boken blev snabbt en favorit för mig. Just för att den känns så heltäckande. Här finns momors recept blandat med spännande recept från andra världsdelar. Därför blir boken ett självklart boktips från mig!

Tävla och vinn: HANNA MONTANA TREDJE SÄSONGEN PÅ DVD


Snart avgörs vilka som blir de tre lyckliga vinnarna av Hanna Montanas tredje säsong på Dvd.

Kl 24.00 inatt stängs tävlingen. Så än finns det chans
.
ANMÄL DIG HÄR!Tävlingen avslutad.

Odd Molly


En Odd Molly Lovely Knit ska jag köpa efter jul.


Lovely Knit #233 Odd Molly Cardigan - Lovely Knit