Boktipset - Yosh! Teckna manga!Ett till tipsa för alla Ni föräldrar som har barn som fastnat för manga är boken  Yosh! Teckna manga. Den riktar sig till barn i åldern 15 år och uppåt. Den förra boken riktar sig till barn i åldern 9-12 år. Mia vill bli mangatecknare och söker upp mangatecknaren Yosh och blir hennes lärling. Yosh visar i serieform vägen till att bli en bra mangatecknare. Grunderna, material och skapande av karaktärer gås igenom. Det är högre svårighetsgrad på den här boken än den andra. Det känns att den riktar sig till äldre. Men även denna bok är riktigt bra.


Antal solar:

 

 

 

Boktipset - Teckna Manga


Här är boken för de barn som vill lära sig grunderna i mangastilen. Boken är en bra handledning till hur man tecknar det viktigaste i en mangafigur, ögon, hår, kläder och tillbehör. Man får även lära sig hur man kan använda ljus och färg för att förstärka bilderna.

Det här är en bra och rolig handledning. Instruktionerna är tydliga och lätta att följa. Perfekt för de barn som gillar manga. Min dotter på 10,5 år skapade lätt figurer efter bokens instruktioner. Det här är en bok jag tror många barn skulle kunna ha roligt med.

 

Antal solar:

 

 


Boktipset - Alla vill ha mat - men vem vill ha glass?

Jag älskar barnböcker. Blir lika glad varje gång jag hittar en som sticker ut i mängden. En sån som jag snabbt lägger bland mina favoriter. Alla vill ha mat - men vem vill ha glass? är en sån bok.


Det här är en faktabok för de minsta barnen, 3-6 år. Här får man lära sig vad de vanligaste djuren och insekterna i vår omgivning äter, lever och hur de växer. Nyckelpigan, fjärilen, fisken och igelkotten är några av djuren barnen får stifta bekanskap med i denna bok. Viktigast av allt. Man får även läsa om vilka som gillar glass. Boken är både lärorik, lär ut respekt för våra djur och insekter, fint tecknad och underhållande. Dessutom är den stjärnmärkt vilket innebär att varje sålt exemplar skänker 10 kronor till SOS Barnbyar.

 

Antal solar:

 

 

 

Pysselväskan


Fyndade en gammal och läcker väska på loppis. Minns inte vad jag betalade men det var inte mycket. Väskan har blivit pysselväska. Allt spännande pyssel, vatten-, finger-, stämpel- och glitterfärg, playdoo, formar, stämplar och mycket mer har fyllt väskan. Den väntar nu på att plockas fram till när vi ska ha våra pysselstunder. ( Det blir så mycket mer spännande att ta fram pysslet när det inte alltid är tillgängligt)


'

 

 

Citat: Att förlåta...Boktipset - Rida på GoldenDet har kommit en ny serie om vänskap och hästar, skriven av Inger Frimansson. Serien passar mellanstadieelever. Första delen i serien heter Rida på Golden. Här får vi möta Eufrosyne och Ingeborg. Eufrosyne är ensam i skolan. Hon har inga vänner och ingen att sitta bredvid på lektionerna. Men en dag kommer det en ny tjej. Precis som Eufrosyne har hon ett konstigt namn, Ingeborg. Tjejerna blir genast vänner och kommer på att de har samma intresse, hästar. Men Ingeborg har egen häst. Det har inte Eufrosyne. Eufrosyne är orolig för vad Ingeborg ska säga när hon märker att hon är ny i stallet. Kan de fortsätta vara vänner ändå? Boken passar målgruppen perfekt ämnet vänskap och utanförskap, är alltid aktuellt.


Antal solar:Kuddfodral & Tilda gris


Har sytt en Tilda gris och ett kuddfodral allt i matchande tyg. Dessa ska säljas.


Pimpat linneskåpet


Idag har jag "pimpat" linneskåpet. Två handvirkade dukar som jag hittade på loppis för 10:- styck blev fina insynsskydd. Tänk att någon suttit och virkad dem!  Nästan skamligt att de såldes så billigt men nu kommer de till användning igen i alla fall. Jag häftade lätt upp dem på insidan av skåpet och vola - så fick jag ett nytt skåp.

Läsarnas önskebrunn


Ni läsare ville  läsa mer om följande i bloggen:


Pyssel
Inredning
Böcker av alla de slag
Shopping
Resor
Naturbilder
Ordspråk
Husmoderstips
Visst kommer det att komma mer av allt det här i bloggen.


Tips för fläckar...
Tips för fläckiga kläder:


Jo, någon av Er ville ha tips på hur man får bort fläckar från kläderna. Med tre barn som ständigt får fläckar på klädern har jag ett tips, som brukar fungera på de flesta fläckar - Galltvål.


Vad innehåller Galltvål?
Endast naturliga ämnen ingår i GALLTVÅL. Den är helt biologiskt nedbrytbar och inga konserveringsmedel eller parfymer är tillsatta.

Jag brukar köpa min galltvål på Ica men den går även att beställa på internet.

Vinnare i vinstregnet...Här kommer alla vinnarna i vinstregnet.  

Maila mig Era adresser så kommer priserna hem till Er. Maila på: bokhunger@live.se


Vinnarna:


Te från Te Frossa - Beatrice mamma till skrutten Robin

Valfri bok från Lilla fjärilen
-
Care69

Spa lampror från Smarta saker - Sanna & Victoria B

Fingerklocka från Runns.se
- Pockethexan

Text för badrum - JoHannah & Maria

Häzmästaren & En mölnbobos live Melvins mamma
GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS

Tävlingen är avslutad!Sytt lite mer


 

 

 

 

 

 

Tilda morgonrocksängel


En till Tilda... en morgonrocksängel.
Så här ser det ut vid sybordet, där kreativiteten flödar:-)Inredning - Träbokstäver i vitt


Jag har precis köpt träbokstäver. Träbokstäver är fint att ha på tavellister eller lite varstanns i hemmet.

Jag hittade mina hos trend4you.

Är även sugen på att klicka hem följande.
Boktipset - Sarah Sheppards dinosaurierSarah Sheppards böcker om dinosaurierna är populära och nu har det kommit två till i serien. De tidigare böckerna heter Massor av dinosaurier och Varning för köttgänget. De nysläppta heter Dino ABC och Dino 123. Precis som de andra böckerna med dinosaurierna bjuder böckerna på humor, fantasi och fakta. Allt i en perfekt blandning.


Dino 123 handlar om siffror. Barnen får lära sig räkning samtidigt som de bjuds på en spännande och lärorik historia. I Dino ABC får barnen lära sig bokstäverna. Varje bokstav representeras av en dinosaurie och en lagom mängd fakta.


De här böckerna passar både flickor och pojkar. De är spännande, har humor, fakta och snygga illustrationer. Det är en serie som jag varmt rekommenderar.

Antal solar:

Tips för en regning dag - Trolldeg


Recept trolldeg:

1 dl vatten
2 dl mjöl
1 dl salt
1 msk olja
ev karamellfärg

Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg. Om du vill spara figurerna kan du torka dem i ugnen i 100 grader i 1 timme och sedan låta dem stå till dagen efter. Har du inte använt karamellfärg kan du måla figurerna med hobbylackfärg.


Skolstart & Ny ryggsäck från Fjällräven


Nu är det snart dags för yngsta dottern att börja skolan ... eller sexårs som det heter. Så ny ryggsäck har inhandlats. Det blev en rosa Fjällräven Kånken Mini.

 

Ny design


Vad tycker Ni om den nya designen?

 

Så här såg den gamla ut

 

 

Det är Tant Kim som gjort mina fina designer.


Boktipset - Ingrid från morgon till kvällPå tal om barnböcker så är böckerna om Ingrid, för de mellanstora barnen, en annan av mina favoriter i barnboksdjungeln. Böckernas handlingar är bra och illustrationerna ljuvliga. Nu har det även kommit en bok för de allra minsta barnen med charmiga Ingrid. En bok i stort och härligt format med kartongsidor som tål att läsas om och om igen. Titeln på boken är Ingrid från morgon till kväll. Precis som titeln anger får man följa Ingrid från morgon till kväll och se vad hon gör under en dag. Hon äter frukost, klär sig, leker med kompisar, plåstras om och går och lägger sig. Boken har hög igenkänningsfaktor, vilket brukar uppskattas av små barn. Boken innehåller även många bilder att peka på och prata om. En härlig godnatt saga!


Antal solar:


Boktipset - Sara Kadefors Fågelbovägen 32

 Jag har precis läst den sista sidan av Sara Kadefors bok Fågelbovägen 32. Det var en bok som växte efter varje sida. Historien är mycket skickligt uppbyggd. Det är ingen spänningsbok. Men den är finurlig, listig och mycket skickligt uppbyggd.


Boken handlar om makt, över- och underklass och mänskliga relationer. Den handlar om människor som vill hjälpa utsatta människor. Varför vill de hjälpa? Handlar det om att de brinner för andra människor eller vill de fylla sitt eget ego, blidka dåligt samvete eller komma i bättre dager.


Vi får följa läkaren Karin som lever på Fågelbovägen 32 med sin man och deras två barn. Karin är en sån människa som alltid varit emot fina villakvarter där människor lever i överflöd. Trots det lever hon idag i ett sånt villakvarter. Men hon inbillar sig att hon gör mer för utsatta människor än sina grannar. Karin är en sån läkare som hjälper de fattiga. På dagarna jobbar hon som gynekolog på sjukhuset och på kvällarna jobbar hon extra på en mottagning för illegala flyktingar.


Det är på mottagningen som Karin träffar Katerina, en ung och fattig kvinna från Moldavien, som jobbar svart i Sverige mot usel lön. Karin bestämmer sig genast för att Katerina får följa med hem till henne. Och Katerina flyttar in i familjens extrarum. Men det blir inte som Karin tänkt sig. Katerina är inte ett offer som visar sin uppskattning till Karin. Karin blir frustrerad. Hon vill känna att hon hjälper en annan människa. Men med Katerina blir det svårt. Och Karin är inte den kvinna hon trodde att hon var...


Jag rekommenderar Er verkligen denna tänkvärda bok. Jag har tidigare även läst Sara Kadefors bok Borta bäst. Även den ger en mycket att tänka på.

 

Antal solar:En till Tilda


Nya pyamaser


Det blev nya pyamaser till alla... (H&M)

Till migTill yngsta dottern, äldsta dottern och sonen.Fyllt garderoberna


Jag har fyllt på barnens garderober inför hösten och skolstart.
(Allt från H&M)Tilda Godmorgon ängel


Blir mycket sytt nu när det regnar ute. Idag blev det en Tilda Godmorgon ängel. Gjord av Mario - och Tilda tyg. 

Boktipset - Bang!


 


Ni har efterfrågat fler tips på böcker för barn. Därför tänka jag tipsa Er om en av mina favoriter. Stina Wirséns barnböcker om de brokiga, där illustrationerna såsom historierna är underbart charmiga. Det har precis kommit en ny bok i serien. Boken heter Bang! Den är en pekbok i tjocka kartongsidor för de allra minsta barnen. Nu får vi höra hur de brokiga låter. En liten brokig klappar händerna, en annan skriker och nästa stampar fötterna. Hur låter det? Sedan blir det tyst. Vad händer då?  Boken är ett perfekt äventyr för minstingarna. I serien finns även Hej och Oj.


Antal solar:


 

Tilda ängel i retro klänning


Idag har jag gjort klart en ängel som legat och väntat på att bli klar. Har länge velat sy en Tilda ängel i retro stil. Denna har i alla fall lite retrokänsla i klänningstyget. 


Boktipset - Baka i långpanna


Det går snabbt och är enkelt att baka i långpanna. Jag har saknat bra recept för att det men nu har jag hittat en bok fylld med såna recept. Boken Baka i långpanna skriven av Ann-Kristin Hallgren är precis den boken jag saknade. Nu kan jag lätt baka när det ska bakas till skolan, barnens aktiviteter, kalas eller bara till en vanlig dag. Ann-Kristin har samlat sina bästa recept. Här finns både klassiker och nyare recept. En bok jag kommer att ha mycket nytta av.

 

 

Vinnare!!!


Här kommer vinnarna av filmen Trassel...Vinnarna är: Sara, Nina & Maria

GRATTIS, GRATTIS!
Maila mig Er adress på: bokhunger@live.se
Tävlingen är avslutad!Foto - Fjällen


Har spenderat en vecka i fjällen. Lugn och ro - vackra vyer och laddade batterier.


Angående solarna


Visst vet Ni vad mina solar betyder? Jag betygssätter varje bok jag läst med solar. Från 1 till 5 solar. Där 5 är en riktigt toppbok medan 1 ligger i botten.
Boktipset - Ull, garn och barn


Karin Neuschütz är skaparen bakom boken Ull, garn och barn. Här visar hon vad man kan skapa. Spinna, virka, sticka, fläta, väva och filta av ull och garn. Här finns idéer för båda vuxna och barn. Även de små barnen kan vara med. Boken är fylld av inspirerande bilder. Här finns 30 fina och roliga projekt. Några av projekten är snoddar, armband, bollar, dockor, dockkläder, djur och mycket annat. Boken riktar sig till barn och vuxna i hem, förskolor, skolor och på fritids.


Boktipset - Viktcoachens bästa råd och tips


Viktcoachens bästa tips och råd är boken för dig som vill njuta av god mat men ändå hålla koll på vikten. Författaren Katarina Holm Johansson ger handfasta tips och råd på hur man med små förändringar kan förändra både vikt och hälsa. Hon går igenom kaloribovarna, viktfällorna samt hur man undviker sötsuget. Boken ger inspiration. Här finns recept på många goda och nyttiga måltider. Katarina är känd för sina tips i tidningen HÄLSA. Här kan du ta del av hennes kunskap.

 

 

 


 

Boktipset - Vårglädje


Ni vet att jag älskar hobbyböcker. Här kommer ett till tips på en. Boken vårglädje är full med härliga saker att skapa själv. Projekten fungerar lika bra till höst som till våren. Här hittar du en mängd av spännande projekt.  Du kan lära dig snickra små fågelhus, virka filtar, sy klänningar och en picknickkorg samt mycket mer. Boken innehåller även smaskiga recept. Jag tycker att den här hobbyboken har en rolig blandning.  Det finns lite av varje att skapa. Kul!


 

Boktipset - Vilda fleecedjurEn rolig bok för föräldrar som vill sy mjuka leksaker till sina barn, eller för de lite äldre barnen som börjat sy själva är boken Vilda fleecedjur.  Boken innehåller 20 mönsterark i full skala på djur. Det är roligt att sy i fleece. Materialet är lätt att sy, klippa och nåla i. Här finns mönster till en söt hundvalp, en liten anka, lamm, bläckfisk, igelkott och mycket mer. Instruktionerna är lätta att följa. Det är bara att börja skapa en hel samling med djur.


Boktipset - Sy monsterDet är kul att det ständigt kommer nya pysselböcker. Jag älskar att öppna en ny pysselbok, i jakt på inspiration. Nu har det kommit en bok för Er som är sugen på att sy ett litet monster. I den här boken finns femton lättsydda fleecemonster. Perfekt för dig som vill sy till dina barn, eller för de lite äldre barnen som vill sy själva. Varje monster har sin egen personlighet. Sy godhjärtade Ned, hyperaktive Rufus eller snarstuckna Zoltan. Några monster är lite större och några är så små så de ryms i fickan. Bokens projekt är i olika svårighetsgrader och de har alla tydliga steg-för-steg-beskrivningar samt fullskalemönster. En rolig bok att ha!


Boktipset - Pelle på planetfärdPelle på planetfärd
av Jan Lööf (Bonnier Carlsen) är en ny spännande saga för alla små barn som gillar spänning och rymden. Nu är det nämligen dags för Pelle att dra ut i rymden. Bertil Enstöring är en eremit. Men hans lugn störs av gubben Björkman. Därför bestämmer sig Bertil för att flytta till en ny och obebodd planet. Äntligen ska han få det lugn han vill ha. Men lugnet störs. Bertil kallar på hjälp. Han kontaktar sin vän Skot-Nisse men han är för gammal för såna äventyr. Inte vill han ge sig ut i rymden! Då kommer Pelle och han får åka. Ett äventyr väntar...

Boktipset: Betong med guldkant


 


Det finns många böcker för betongfantaster. Betong med guldkant (Ica Bokförlag) är en nysläppt. Boken visar hur mycket roligt man kan skapa av betong. Författarna Camilla Arvidsson och Malin Nilsson visar på alla möjligheter som finns. Fantasin flödar. Och visst dras jag med och drömmer mig iväg till olika skapelser jag vill göra. De mixar betong med olika andra material och det ger fina resultat. De dekorerar med glasskross, mosaik, guldfärg, rostig metall och gör avtryck med blommor. Boken visar hur man gjuter vackra fat, förgyller skålar, bygger en utedusch med bänk, mängder av krukor och fler saker.


Den här boken bjuder både på nybörjarprojekt och mer avancerade projekt. Här finns steg-för-steg-beskrivningar som lätt visar hur man ska gå till väga. Det här är en rolig bok för den som vill gjuta betong. Den visar att möjligheterna är oändliga och att det endast är fantasin som sätter gränser.

 Spa lamporJust nu har jag en tävling där man bland annat kan vinna spalampor. Tävlingen avslutad 25/7. Passa på att delta. Du hittar tävlingen här!Jag har provat spalamporna. Otroligt mysigt. Lamporna ska placeras i badkaret. De skiftar i olika färger. Jätte fina! Härligt att ha ett litet spa hemma inför kommande höst.Lamporna hittar du hos Smartasaker.se. Tävlingen är avslutad!


Boktipset - Sångbok för de minsta


Har du sett min lilla katt och andra visor (Raben & Sjögren) är en sångbok med tillhörande cd-skiva. Boken innehåller 13 av våra populäraste barnvisor. Varje låt är illustrerad med illustrationer och sångtexterna.  Här hittar du låtar som, Har du sett min lilla katt, Blåsippor och Majas visa.Antal solar: 4 av 5

Mumindalens bildordbok svenska - engelskaMumindalens bildordbok svenska - engelska är en fin och bra bok för de som precis börjat lära sig engelska. Men den passar även för de som kommit en bit i engelska språkets värld. Boken innehåller över 1200 ord illustrerat med Tove Janssons härliga illustrationer från Mumindalen. Det är en bra blandning på orden som tas upp. Här tas färger, former, årstider och mycket annat upp. En bok som man kommer långt med.


 

 

Antal solar: 4 av 5Boktipset - Resor med barn så fixar du familjesemestern


 

En bok som är sprängfylld med tips inför familjesemestern är Resor med barn – så fixar du familjesemestern. Författaren Katarina Markiewicz har rest mycket och här delar hon med sig av sina bästa tips. Trots att jag själv även rest en hel del, både med och utan barn hittar jag många bra tips här.


Här finns tips på olika färdsätt , bra saker att ha med sig, det nödvändigaste i reseapoteket samt olika boendeformer och information om försäkringar. Allt får en grundlig genomgång i boken. Här finns även många bra små tips som kan sätta guldkant på semestern.Antal solar: 5 av 5

Pyssel : Gardinkappa moln


Idag har jag sytt en gardinkappa till barnens rum. Älskar moln i alla de former, på kläder, inredning och tyg.

Till gardinkappan använda jag mig av Gunila Axéns fantastiska molntyg. Tyget finns i flera olika färger, denna gång valde jag det gröna. Du kan hitta tyget hos Barntyger.se
Beskrivning - så syr du gardinkappan


Det är inte svårt att sy en gardinkappa. Denna beskrivning passar även nybörjaren.


1. Mät fönstrets bredd. Klipp ut ett tyg som är lika brett som fönstret + sömsmån på båda långsidorna.
2. Bestäm hur lång gardinkappa du vill ha. klipp av tyget till önskad längd + sömsmån.
3. Sicksacka långsidorna och kortsidorna.
4. Vik tyget dubbelt, mönstret utåt på båda sidorna.
5. Vik in kanterna och sy en raksöm på båda kortsidor.
6.Sy en söm längst hela långsidan upptill. Den ska vara så långt ned på tyget, så att du sedan får in   gardinstången i kanalen som bildas.
7. Nu är det bara den långa sömmen längst ner på kappan som är kvar. vik in och sy en raksöm

Efter detta mönster blir det en gardinkappa med mönstrat tyg på båda sidorna av gardinen. Det kan ju vara lite kul att det även blir fint utifrån!Hos Barntyger.se kan man även hitta många andra fina moln produker. Exempelvis dessa:
Hasardspel

 

Hasardspel typ black jack och roulette har jag faktiskt bara provat någon gång. Då vann jag någon liten summa pengar. Men det är roligt när man vinner, när man känner att man har turen på sin sida. Många av mina bekanta spelar mycket på casino. Antar att det är drömmen om "storvinsten" som driver dem att sitta vid datorn i timtal. Visst vinner många av dem. Men jag måste ändå sätta upp ett litet pekfinger och råda Er till att spela med försiktighet. Har Ni förresten provat att spela hasardspel någon gång? Jag är verkligen ingen expert hasardspel. Men jag har hört mina vänner prata mycket om hasardspel. Kanske kommer jag att prova igen någon gång? Kanske gör jag inte det. Något som jag alltid kommer att göra är i alla fall att spela med försiktighet.


Slutligen, Lycka till om Ni ska spela! Men spela försiktigt. Får se om jag ska prova att spel någon gång till?
Boktipset - Dödergök av Katarina Wennstam

Saknar Ni en bra roman till semester? Då har jag ett förslag till Er! Katarina Wennstams bok Döderkök. 500 sidor spänning. När jag började läsa kunde jag knappt lägga boken ifrån mig. Tidigare har jag även läst Katarinas böcker Alfahannen och Smut. Även de lika bra.


Journalistparet Maria Allende och Tomas har länge letat efter hus. Men inte hittat något till rätt pris och läge. Men nu har de äntligen funnit ett hus, som passar dem, i ett idylliskt radhusområde. Tillsammans med dottern Alma flyttar de in. Att huset stått tomt länge är inget de tänker på till en början. Snart börjar Maria gräva i sanningen om huset. Men hon är inte beredd på vad hon hittar. När det visar sig att det skett ett mord i huset blir Maria väldigt illa beröd. Fast kan inte lämna historien bakom sig. Och journalist som hon är börjar hon söka efter sanningen. Samtidigt som Maria gräver djupare i historien kommer hon och Tomas längre ifrån varandra. Tomas förstår inte Marias behov av att förstå vad som hänt i huset.


Parallet får man även följa åklagaren Madeleine Ewards. Hon kämpar med ett fall där hedersvåld är inblandat. Madeleine är uppslukad av sitt arbete och hennes tonårsdotter kommer i skymundan. Samtidigt är är det inte helt lätt för Madeleine att sätta dit gärningsmännen i fallet hon håller på med.


Jag ger boken höga poäng. Den är samhällskritiskt och spännande.

 


Antal solar: 4 av 5


Bloppis - Tilda ängel


Ännu en till Tilda blev det. Denna med rosetter i håret,pärlhalsband,  krona, vit klänning med spetsbord och en liten nyckelpiga på ena vingen.

Är du intresserad av en Tild? Maila: bokhunger@live.se
Tips på fina fyll i böcker


Lilla fjärilen design har otroligt fina fyll i böcker. Behöver Ni en fyll i bok så besök dem. De har fyll i böcker för de flesta situationer: första året böcker, reseböcker, gästbok och många fler. Själv har jag tittat på deras födelsedagsbok. En praktisk bok där man fyller i sina nära och käras födelsedagar, så man inte glömmer. Illustrationerna i boken är toppen fina.

Passa på nu för jag har en tävling där man kan vinna valfri fyll i bok från dem.


Du hittar tävlingen här!

Bloppis - Tilda ängelÄr precis färgid med en ny Tilda ängel. Ängelns fulla längd är 45 cm. Hon bär klänning med sidenband längst ner. Förkläde med spets och i sina händer har hon ett hjärta med lavendeldoft inuti. Givetvis bär hon även en krona.

Intresserad? Maila på bokhunger@live.seTäva och vinn - pris till alla som är med


 

Nu har ni chansen att vinna ett presentkort på 300:- hos Solentro. Där kan ni göra er egendesignade bok med bilder, texter med mera. Hela tre personer vinner ett presentkort på 300:- vardera. och det bästa av allt, alla som är med och tävlar får ett presentkort på 150:- från Solentro. Så alla vinner något!


För att vara med och tävla: Ska ni länka till tävlingen från er egen blogg och använda bilderna här ovan och även texten "Jag är med och tävlar om ett presentkort hos http://www.solentro.se/. Tre stycken vinner ett presentkort på 300:- att göra en egen bok för, och ALLA som är med och tävlar får ett presentkort på 150:-. perfekt, visst? Tävla du med. Tävlingen pågår tom 10/8 2011".


Ni som inte har en blogg kan tipsa 5 av era vänner och skicka en kopia av mailet till mig: bokhunger@live.se


Tävlingen pågår tom: 10/8 2011


Obs! Presentkoderna avser böcker. Böcker från 49 kr. Rabatten gäller en gång per hushåll och avser endast Solentros böcker, frakt och emballage tillkommer med 49 kr. Rabatten kan inte kombineras med andra erbjudanden. Hos Solentro skapar man sin egen bok; fotobok, fotoalbum, bröllopsbok, examensbok, dopbok, minnesbok, bloggbok, födelsedagsbok, vänbok, roman, dikt eller reseskildring – det är bara din egen kreativitet som sätter gränserna. Avslutad!

Ny tävling på gång...


Kommer snart att köra en tävling som jag tror Ni alla kommer att gilla...


Solentro är ett företag där man kan beställa sina egna fotoböcker. Man kan välja design och göra fotoböker med många olika teman. Exempelvis första året, resor, bröllop eller bara allmänt.Själv skulle jag vilja göra en bok med våra bröllopsbilder. Har inte fått in dem i något vettigt album ännu.Så håll utkik snart kommer en ny spännande tävling. Tävlingen är avslutad!

Boktipset - Glittervingsakademin


Från B/Wahlströms förlag har släppt en bok för alla barn som är i prinsessåldern (6-9 år) Serien heter Glittervingsakademin och är skriven av Titania Woods. Jag har precis läst första delen, På egna vingar.


Fen Flora ska börja på feskola, Glittervingsakademin. Hon tycker att det ska bli spännande att lära sig allt som en fe behöver kunna. Men det visar sig att allt inte blir så lätt som hon trott. Flora har svårt att lära sig flyga. När terminen nästan är slut kan hon ännu inte flyga. Tur att Flora har snälla vänner som hjälper henne. Frågan är om hon ska hinna innan avslutningen, trots fina vänner som hjälper till.


Jag gillar denna bok. Den är lättläst, glittrig och rar. Ska bli spännande att läsa de andra böckerna i serien.

 Antal solar: 5 av 5

Boktipset - virka glada amigurumis, söta skapelser och praktiska prylar


Riktigt populärt har det blivit att virka amigurumis. Ni vet de söta små figurerna. Bonnier Carlsen har släppt en hel serie med amigurumismönster. Nu har en tredje del kommit, Virka glada amigurumis – söta skapelser och praktiska prylar. De två andra böckerna i serien är, Virka amigurumis och Virka roliga amigurumis. Roligt med en till bok med nya spännande mönster. Även denna bok är väldigt pedagogisk med fina bilder. Här finns grunderna, tydliga beskrivningar och alla mönster är indelade efter svårighetsgrad. Här hittar du mönster till en panda, rymdmobil, broscher och mycket mer. Boken är ett måste för dig som gillar att virka. Själv är jag sugen på att göra rymdmobilen till min son.

 

 
Antal solar: 5 av 5

 

 

 

 

Strandfynd och ljusstakeTa med dig en liten bit av stranden hem. Detta strandfynd blev en mysig ljusstake.

Lata dagar vid havetLata dagar vid havet. Vågornas brus. Barnen har badat, byggt sandslott och lekt.  Underbart!


 

Pyssel: Familjetavla


Har gjort en familjetavla. Väldigt lätt. Fingerfärg och tavla från Clas Ohlson är det enda som behövs.Tacksamhetsalfabetet - I

Så har vi kommit till bokstaven i i tacksamhetsalfabetet. Inte den lättaste bokstaven. Kommer Ni på något?

Jag kom på följande:

- Internet
- IgelkottarNya leksaker till barnen

Klicka för att stänga fönster


Idag har det flyttat in nya leksaker till oss. Två kaniner från Maileg och en hus- samt en spårvagnsväska från Kalikå.  Väldigt uppskattade blev leksakerna och de är även underbara inredningsdetaljer i barnrummet.

 

Spårvagnsväska Ljusblå
Husväska, rosa