Sommarbukett
Man vet att det är sommar när ängsblommorna står i full blom. Vackert är det med ängar fyllda av blommor i olika färger och former. Jag stannade till och plockade några blommor till en bukett. Grunden i buketten är blåklockor. Min  favorit bland ängsblommorna.  Sedan satte jag blommorna i ett glas/ljusstake från Ikea.

Tips:
Tänk på att du inte bara måste sätta dina blommor i en vas. Det kan bli lika fint i ett glas, ljusstake mm.

Tacksamhetsutmaningen - H


Så var det dags för bokstaven H i tacksamhetsutmaningen.               

Det här är jag tacksam över som börjar på bokstaven H.


- Hav
- Himmel
- Horisont

Vira vaknar och Sami somnar

Vira vaknar Sami somnar Vira vaknar och Sami somnar(Bonnier Carlsen) är skrivna av Anika Thore och Maria Nilsson Thore. Två underbara böcker för de allra minsta barnen. Jag älskar illustrationerna i de här böckerna. Dessutom är handlingarna i böckerna väldigt rara.


I Vira vaknar har vira gömt sig. Det är en riktig tittut saga. Många barn kommer att kikna av skratt när de hör sagan. För hur många gånger kan man egentligen gömma sig? Tydligen hur många som helst.


I Sami somnar ska Sami gå och lägga sig. Men det är inte så lätt att somna. Sami ska bara... Men tillslut somnar Sami.

 

Tacksamhetsalfabetet - G


Så var det dags för bokstaven G i tacksamhetsutmaningen.

Det jag är tacksam över som börjar på G är:

- Godis
- Godhet
- Glädje

Titta även på Ulrika Gabriels sida - hon som startat tacksamhetsutmaningen.

Vinstregn

Hoppas att Ni hade en bra midsommarafton. Tyvärr strulade datorn så det utlovade vinstregnet gick inte att lägga upp. Men nu fungerar datorn och här har Ni tävligen.

Ta chansen och vinn fina priser.

Alla som vill delta får delta. Bara du svarar på frågorna, lämnar en kommentar under detta inlägg och länkar till tävlingen. Även du utan blogg kan delta - tipsa då dina vänner om tävlingen. Lägger du till mig på bloglovin får du en extra lott

Den 25 juli kommer vinnarna att dras.

Frågorna är:

-Vad skulle du vilja läsa mer om i bloggen?
-Var ligger SmartaSakers butik i Stockholm?
- Vilken av priserna skulle du helst vilja vinna?

Priserna är:

1. Fingerklocka -  Runns.se
2. Häxmästaren - Semic bokförlag
3. Text Badrum för väggen - Dingelboden (2 vinnare)
4. Valfri bok - Lilla fjärilen design
5. Spabelysning för badkar - Smarta saker (2 vinnare)
6. Te - Te Frossa


LYCKA TILL!

Glad Midsommar

  GLAD MIDSOMMAR

                                                           till mina läsare.

                                                             Många skratt 

                                                            önskar jag Er!                                                        

(Den utlovade tävlingen kommer under dagen)

Tacksamhetsalfabetet - F


Jaha, då har jag kommit till  boksaven F. Vad är Ni tacksamma för som börjar på F?
Jag kom på: 


- Fred
- Fotboll
- Fotbad
- Födelsedag
- Fest
- Findukning
- Familjen
- Fetaost


BOKTIPSET: Sy egna leksaker

Gör dina egna leksaker – 20 roliga och enkla projekt (Kate Haxell) är en bok full med inspiration för att sy egna leksaker. Boken är tydlig och det finns mönster till leksaker för både stora och små barn. Leksakerna dekoreras med band, broderier och pärlor. Här får du mönster till att göra handdockor, mjuka klossar, docka, katt, snigel, pyjamaspåse och mycket annat. Själv skulle jag vilja sy en stor tax- och en stor snigelkudde. (bilder kommer sen)

Läs!


Gör dina egna leksaker : 20 roliga och enkla projekt

Antal solar: 4 av 5

Retroradio till i sommar
Jag kunde inte låta bli ...Clas Ohlssons underbara retroradio. Så nu står den i mitt kök och väntar på att få ratta in P1 och sommarpratarna. 


BOKTIPSET - Handarbete Virkning

Virka vackert
Det är roligt med nya hobbyböcker
. För mig finns det tre saker som en bra hobbybok ska ha.1. Många mönser
2. Lätta beskrivningar
3. Inspirerande bilder


Jag har precis läst Tove Fevangers bok Virka vackert. Det är precis en sån bok som har allt det jag eftersöker.  


Boken vänder sig både till nybörjaren och den som virkat i flera år. Det finns stora och små projekt. Lätta eller svåra. Jag kan inte låta bli att planera för projekten i boken. (visar bilder sen och jag får möjlighet att virka)Bokens projekt är halsdukar, väskor, filtar, korgar och mycket mer. Slutligen missa inte denna bok!
Antal solar: 5 av 5

Tacksamhetsalfabetet - E
Nu har turen kommit till bokstaven E i tacksamhetsutmaningen. Inte helt lätt att komma på något på E tycker jag. Kommer Ni på något?

Jag kom på: Enkelhet

Ni glömmer väl inte...


att delta i tävlingen där jag i samarbete med Disney lottar ut tre combo-pack (blu-ray och dvd i samma förpackning) av filmen Trassel.


Du hittar tävlingen HÄR!©Disney

Tacksamhetsalfabetet - D

Idag är det dags för D i Ulrika Gabriels utmaning tacksamhetsalfabetet.
Vad är du tacksam över som börjar på D?


Jag är tacksam över följande:                                                          

1. Drömmar
2. Dagarna som är livet
3. Druvor
4. Dans
Köp inte den här boken! Mitt år med köpstoppFrån Hexa förlag kommer boken ”Köp inte den här boken! Mitt år med köpstopp". Författaren till boken heter Ann-Christin Gramming och det här är hennes egen historia. Boken handlar om när hon besämde sig för att sluta shoppa i ett år. Det här är historien skriven i dagboksform.


Ann-Christin bor i Göteborg i en lägenhet med sin man och deras två små barn. Vi får följa henne från hennes första dag med köpstopp, till sista dagen. 365 dagar utan shopping, restaurang- och cafébesök. Ann-Christin har satt upp riktlinjer för vad hon ska konsumera. Vilket i princip är det allra nödvändigaste. På ett lättsamt vis får vi följa henne i upp och nedgångar. Man får även massor av tips och bra länkar.


Boken fick mig att inse hur länge man egentligen kan klara sig utan att konsumera/shoppa. Den fick mig även att tänka till på miljön. Hela boken genomsyras av ett miljötänk och det är lätt att inspireras. Ett annat ämne som debatteras i boken är arbete kontra lön. Varför jobba maximalt för att få ut maximalt med lön bara för att kunna köpa dyrare och dyrare saker? När man istället kan jobba mindre, konsumera mindre och spendera mer tid med sin familj/barn. Precis så är det ju. För  lyxprylar klarar man sig utan.


Boken bjuder på tre konkreta tips som i alla fall jag ska ta med mig:

  1. "Shoppa mindre. Tänk efter. Behöver jag verkligen så mycket saker?

  2. Ta det lugnt. Du behöver inte resa eller uppleva så mycket.

  3. Återanvänd. Handla kläder, leksaker och möbler på second hand."

Det här är en bok som alla borde läsa. En bok som fick mig att tänka till. Kanske behöver man inte sluta konsumera helt men man kan dra ner. Boken behandlar materialism, familjeliv och en tanke om att rädda vår jord. Läs!
Antal solar: 5 av 5   

Tacksamhetsalfabetet - CNu har turen kommit till boksaven C i tacksamhetsalfabetet. Vad har du att vara tacksam över som börjar på C?


Jag har...


1. Charterresor
2. Cykel
3. ChokladVarför tacksamhetsalfabet? Jo
Ulrika menar på det att man får tillfälle att se det possitiva i sitt liv.

Kafferep med virkade bakelser
Mina barns bakelser som jag virkat till dem.Blodläge - Johan Theorin

BlodlägeJag har precis läst klart boken Blodläde.  En bok som stått i min bokhylla ett bra tag. Författaren till boken är Johan Theorin. Tidigare har jag läst hans bok Nattfåk. En bok som fick mig att ligga vaken till 03.00 på nätterna och läsa. Jag var bara tvungen att få veta hur den skulle sluta. Nu förstår Ni säkert att den boken blev en fullträff för mig. Med det i minnet hade jag kanske för stora förväntningar på Blodläge. Tyvärr blev jag besviken.

Johan har skrivit 4 böcker som utspelar sig på Öland. Han är född i Göteborg men har släkt som bott på Öland i flera år. Skummtimmen (2007) Nattfåk (2009) Blodläge (2010) och Santa Psyko (2011). Jag längtar efter att läsa hans senaste bok.


I Blodläge får vi träffa Gerlof Davidsson och hans Öland. Gerlof flyttar från sitt ålderdomshem till sin egen stuga i byn Stenvik. Gerlof längtar efter sina hemtrakter och känner att han vill uppleva sin sista tid i i lugn och ro där. Men allt är inte som det alltid varit. Flera lyxvillor har byggts i omgivningen och nya grannar dyker upp.


Boken handlar om mycket övernaturliga saker. I en kalksten löper ett mörkrött stråk, blodläget. Enligt sägen sägs det att det är förstenat blod som blivit kvar efter en strid mellan älvorna och trollen inne i berget.


En dag hittar Gerolf sin frus gamla dagboksanteckningar. Gerolf börjar läsa och det han finner stör hans frid. Plötsligt dyker det också upp en man på Gerolf tomt. Mannen säger att han är jagad. Så drar spänningen igång och det handla om en gammal historia som kommer till ytan.


Den här boken har lika hög kvalité som Nattfåk. Miljö- och karaktärsbeskrivningarna är välskrivna. Det finns en intrig och spänning. Men jag tycker att boken handlar för mycket om älvor och troll. På grund av det får boken inte den bästa kritiken. Jag brukar gilla övernaturliga händelser i böcker. Men älvor och troll blev för mycket även för mig.

Antal solar: 1 av 5               Jag har precis också läst ut boken "Köp nte den här boken"! (recension kommer) Den handlar mycket om miljötänkande och välgörenhet. Så med den i färskt minne tog jag mig raka vägen till Röda Korset och lämnade in boken. Hoppas boken kommer till någon som gillar den och att pengarna de tjänar på att sälja den kommer till bra ändamål.

Tacksamhetsalfabetet - B


Fortsätter med Ulrika Gabriels tacksamhets utmaning. Nu har turen kommit till boksaven B. Vad har du att vara tacksam över som börjar på B?Här är mina:

1. Barnen
2. Badhus/Badkaret/Bad (Gillar vatten)
3. Bostad
4. Blåbär
5. Böcker
6. Bröllop
7. BoksjönPromenad i blommornas land


Efter jordgubbarna och glassen igår blev det en promenad i blommornas land. Barnen konstaterade att vissa blommor var lika höga som dem. Och faktiskt fanns det en blomma som nästan var lika lång som mamma också.Kamera: Nikon D80Vad är du tacksam för?

Bloggaren, inspiratören och coachen Ulrika Gabriel har startat en tacksamhets utmaning. Det fungerar på så vis att man går igenom hela alfabetet och kommer på saker man är tacksam för som börjar på just den bokstaven. De har hållit på ett tag. Men jag börjar nu. En bokstav per dag blir det. Häng på du med!

Första bokstaven är A. Vad är jag tacksam för som börjar på bokstaven A?

Jo....

1. AndersJordgubbar och glassIdag åt vi jordgubbar och glass. Inte mycket slår den efterrätten.


Kamera: Nikon D 80

Tävla & Vinn - Vinstregn

Sommaren i all ära - så planerar jag ett vinstregn här på bloggen. Snart...

När sommarpratarna startar är sommaren här.


Glad sommar och lata dagar i solen önskar jag Er mina läsare.


Den 25 juni kör årets sommarpratare igång. Då är sommaren väl verkligen kommen? P1 bjuder på 58 sommarpratare i sommar. Vilka ska Ni lyssna på? Jag har mina favoriter. Sen får jag se om de lever upp till förväntningarna. Sedan finns det många "kanske" . Får se vad jag hinner lyssna på. På sommaren ska man väl inte ha några måsten!Dessa ska jag försöka lyssna på:25/6  Mark Levengood, programledare, författare
27/6  Clara Lidström, bloggaren Underbara Clara
29/6  Timbuktu, artist
2/7  Henke Larsson, f.d. fotbollsproffs, fotbollstränare
13/7 Dilsa Demirbag-Sten, journalist, författare
23/7  Babben Larsson, komiker
30/7 Helena Bergström, skådespelare, regissör
31/7 Barbro Lindgren, författare
3/8  Alice Bah Kuhnke, Hållbarhetschef ÅF
15/8 Ubah Musse, student, skådespelare
19/8 Petra "September" Marklund
21/8  Leif GW Persson, kriminolog, författare
Vill du testa dina kunskaper om sommarpratarna. Kan du göra ett test. Klicka
här!


Sommar sommar sommar...

T-shirt BrunSkjorta Vit

Shorts BeigeShorts Grön


Sommarshopping till "minstingen" i familjen. (Son på 3 år) Även detta ifrån Lindex.

Ååå mera sommar...

Jumpsuit BlåSolglasögon Beige
Diadem SvartJumpsuit Grå

Sommarshopping ifrån Lindex till "stora dottern".

Mera sommar...

 Klänning OrangeJumpsuit BlåHårband - 80% Bomull,10% Resår,10% AluminiumHalsband - 100% PlastVäska - 100% Polyester

          Solglasögon - 100% Plast
Sommarshopping ifrån Lindex till "mellandottern"

Med drömmar om sommar...

Klänning Röd Klänning Beige4-pack ringar Metall
Solglasögon BrunBallerinaskor Beige Linne GråSommarshopping ifrån Lindex till "mamman" i familjen.

Sara Kadefors - Borta bäst


Det är något speciellt med sommarläsning och nu ska jag ge Er ett riktigt bra tips på en bok att läsa i sommar. En bok som många pratade om förra sommaren, Sara Kadefors roman Borta bäst. Jag läste faktiskt boken förra sommaren också men kände att jag var tvungen att läsa den igen. Sara har tidigare även skrivit Fågelbovägen 32 och Sandor slash Ida. Både dessa blev väldigt hyllade i pressen. Jag har inte läst Fågelbovägen 32 men den står och väntar på mig i bokhyllan. Kanske får den hänga med mig ut i solstolen senare i sommar.


Borta bäst är tänkvärd. Jag fann mycket att reflektera över. I en bil parkerad i en dunge utanför Ikea bor Sylvia. Sylvia äter, tvättar sig och vilar på Ikea. Men vem är Sylvia? Hur hamnade hon i den här situationen? Man känner direkt att Sylvia inte hör hemma i detta liv. I sin bil har hon dyra designkläder och hon är mån om att behålla sin stil som hon haft innan. Sylvia har haft ett hem, pengar och man känner att hon tillhört en helt annan värld.


En dag korsas Silvias väg med Lisbeth. Lisbeth är en kvinna som hamnat snett i livet. Men hon bor i en lägenhet i en förort. Faktiskt så flyttar Silvia in hon Lisbeth. Och Silvia får möta en för henne främmande värld. Silvias möte med Lisbeth kommer att för alltid förändra henne och hon lär sig saker om sig själv och den person hon varit. Silvia lär sig också vad hon vill värdesätta i livet.
Antal solar: 3 av 5


Pris 159:- på Adlibris

Solar för sommaren


Från och med idag börjar jag med något nytt - sommaren i all ära. Mina bokrecensioner kommer även att bedömmas med solar. Från 1 till 5 solar.


Att hyra bil
Vill man åka tryggt och utan besvär är hyrbil ofta ett smart val. Vi har hyrt bil vid ett antal gånger och vi har aldrig blivit besvikna. Har man som oss ingen egen bil är det ett väldigt bra alternativ när man ska iväg en längre sväng. Det finns många uthyrningsfirmor. Mitt tipsa är att jämföra priserna innan man bestämmer sig. Avgifterna kan skilja sig. Vissa firmor använder exempelvis milkostnad medan andra inte har det. Något som vi alltid är noga med att kolla upp är att uthyrningsfirman har bra försäkringar. Det är det viktigaste för oss när vi hyr bil.


Jag måste säga att varje gång vi hyrt en bil känns det lyxigt. Bilen är av nyare modell, nystädad och det är bara att packa in sin packning i bilen och rulla iväg. Vi har som sagt var hyrt bil ganska många gånger och vi kommer definitivt att göra det igen. Alternativet passar vår familj nu då vi annars åker kollektivt. ibland när man ska åka iväg på längre sträckor saknar man en bil och det är då som hyrbilarna kommer till användning för just oss. Nu stundar sommaren och semestern. Skulle inte bli förvånad ifall vi provar en hyrbil till...

Tävla och vinn: Disneys nya storfilm Trassel©Disney

I samarbete med Disney kommer jag att lotta ut 3 combo-pack (blu-ray och dvd i samma förpackning) av filmen Trassel.

För att delta i tävlingen:

-Lämna en kommentar under detta inlägg

Svara på frågan vad filmen handlar om.

-För en extra tävlingslott - lägg till mig på din blogglista

LYCKA TILL.

Tävlingen avslutas 25 juni 2011
TÄVLINGEN AVSLUTAD!